Mellemøsten Respiratory Syndrome

En ny dødelig virus, endnu mere skræmmende end SARS, kommer fra Mellemøsten. Den har allerede dræbt 38 mennesker der.

Mellemøsten Respiratory Syndrome

Eksperter kalder MERS - Mellemøsten Respiratory Syndrome - en af ​​de mest dødbringende virus, der har optrådt i de seneste år på denne planet. Dens navn gør det nemt at gætte, at det opstod i Mellemøsten. De fleste af disse 38 mennesker, der blev ofre for Mers, var i Saudi-Arabien.

WHO har dokumenteret mere end 60 tilfælde af sygdommen i det sidste år. Virussen er let overføres fra person til person. I denne henseende forskerne huske SARS-udbruddet 2003, der dræbte 800 mennesker (flere hundrede gange mindre end antallet af mennesker, der døde i 2003 fra en almindelig lungebetændelse -. Red.) Mange ser forbindelsen mellem denne sygdom og MERS, som både spredning let mellem sygehuse. De har lignende symptomer - feber og hoste, der bliver til lungebetændelse.

Men MERS har højere dødelighed. Hvis man med SARS, var det 8%, MERS har så meget som 65%. Heldigvis har den nye sygdom ikke spredes så hurtigt som SARS gjorde. Hidtil er forekommet tilfælde af MERS i Saudi-Arabien, Jordan, Qatar, De Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien og Tunesien. Høj sygelighed og dødelighed i Saudi-Arabien er endnu mere foruroligende, fordi næste måned millioner af muslimske pilgrimme kommer der til at udføre Hajj i Mekka.