Medfødte ureter anomalier

Definition

Ureter dræner urin fra nyren til blæren. Ikke blot et rør, urinlederen er et aktivt organ, som driver urin frem ved muskelkraft handling. Det har en ventil i sin nederste ende, som forhindrer urin strømme baglæns ind i nyren. Normalt er der en ureter på hver side af kroppen i hver nyre. Men blandt de mange abnormiteter i ureterale udvikling, dobbeltarbejde er ganske almindelige. Urinlederne kan også misdannet i en række forskellige måder-nogle skadelige, andre ikke.

Beskrivelse

Der er mange forskellige typer af ureter anomalier. Urinlederne kan duplikeres helt eller delvist, kan de være i det forkerte sted, kan de blive deformeret, og de kan ende i det forkerte sted. Problemet disse abnormaliteter bringe er direkte relateret til deres indvirkning på strømmen af ​​urin. Så længe urin flyder normalt gennem dem, og kun i én retning, ingen skade er sket. En beskrivelse af ureter anomalier følger.

Dobbeltarbejde urinlederne er helt almindeligt, enten helt eller delvis. Nyrer er undertiden duplikeres samt. Nogen kan have fire nyrer og fire urinlederne eller to nyrer, halvdelen af ​​hver drænet af en særskilt ureter, eller en enkelt nyre med to, tre eller fire urinledere vedlagt. Så længe urin kan flyde let i den rigtige retning, kan sådanne misdannelser aldrig blive opdaget. Hvis imidlertid en af ​​urinlederne har en blindgyde, en forsnævring eller stenose (indsnævring) eller en utæt ureterovesical ventil (mellem ureter og blære), infektion er den sandsynlige resultat.

Striktur eller stenose af en ureter forhindrer urin i at strømme frit. Når strømmen er blokeret i kroppen urin, galde, slim eller en hvilken som helst anden væske-infektion følger. Urinlederne kan blokeres overalt langs deres forløb, selvom ureterovesical ventilen er det mest almindelige sted.

En ureter kan have en ektopisk (out-of-place) åbning (åbning): det kan komme ind i blæren, eller endda en anden struktur, hvor det ikke hører hjemme, og mangler derfor en passende ventil til at styre reflux.

Den primære ureter eller en kopi, måske ikke engang nå blæren, men ender i en blindgyde. Urin vil stagnere der og til sidst forårsage infektion.

En ureter kan være helt normalt, men på det forkerte sted, såsom bag vena cava (retrocaval ureter), den store vene i midten af ​​underlivet. I dette tilfælde ureter kan klemt af vena cava, så strømmen hindres. Andre unormale steder kan også føre til kompression og nedsat flow.

Udover infektion, urin, der bakker op forårsager urinlederen og nyren at udvide eller spile. Til sidst, nyrerne ophører med at fungere på grund af modtryk. Denne tilstand kaldes hydronefrose (en nyre opsvulmet med urin).

Demografi

Det urogenitale system er mere sandsynligt end noget andet organsystem at have fosterskader, og de kan forekomme i endeløs række. Medfødte ureter anomalier påvirker så mange som en ud af hver 160 personer.

Medfødt urinrør anomalier årsager og symptomer

Generelt årsagerne til fosterskader er mange og ofte fra 2004 ukendt. Endvidere er den præcise årsag til specifikke fødselsdefekter er kun sjældent blevet identificeret. Dette er tilfældet med medfødte Urinleder anomalier.

Praktisk det eneste symptom frembragt af Urinleder abnormiteter er urinvejsinfektion. En lavere urinvejsinfektion i blæren, kaldes blærebetændelse. Hos børn kan det forårsage feber og systemiske symptomer, men hos voksne det forårsager kun overskyet, brændende, og hyppige urin. Øvre infektioner derimod kan være alvorlige for både voksne og børn, der forårsager høj feber, rygsmerter, svær generaliseret ubehag, og selv fører til nyresvigt eller sepsis (infektion breder sig i hele kroppen ved hjælp af blodet).

I sjældne tilfælde vil urin fra en ektopisk ureter omgå blæren og drible ud af bunden sted gennem en naturlig åbning ligesom vagina eller en helt separat unaturlig åbning.

Diagnose

For børn, der oplever alvorlige eller tilbagevendende urinvejsinfektioner, vil børnelæge søge efter underliggende abnormiteter. Cystoskopi (ser ind i blæren med en tynd teleskop-lignende instrument) og røntgenstråler med et kontrastmiddel til at belyse urinvejene vil normalt identificere defekten. Computertomografi scanninger (CT) og magnetisk resonans imaging (MRI) kan give yderligere oplysninger. Urin kulturer til at identificere de inficerende bakterier gentages ofte, indtil problemet er løst.

Vigtige vilkår

  • Medfødt-stede ved fødslen.
  • Kontrastmiddel-Også kaldet et kontrastmiddel, er det normalt en barium eller iod farvestof, der sprøjtes ind i området under undersøgelsen. Farvestoffet gør indvendige legemsdele mere synlig på en x-ray film.
  • Cystoskopi-A diagnostisk procedure, hvor et hult tændte rør (cystoskop) bruges til at se ind i blæren og urinrøret.
  • Ektopisk-ud af sted eller placeret væk fra den normale position.
  • Retrocaval ureter-A ureter, der er placeret bag vena cava blodkar.
  • Septicemia-A systemisk infektion på grund af tilstedeværelsen af ​​bakterier og deres toksiner i blodbanen. Septicemia kaldes blodforgiftning.
  • Ureterovesical ventil-A sphincter (en åbning styres af en cirkulær muskel), der ligger hvor urinlederen ind i blæren, der holder urin i at strømme tilbage mod nyrerne.
  • Urogenital-Henviser til både urinvejene og kønsorganerne, som udgør sammen i udviklingslandene embryo.

Behandling

Undertiden tilbagevendende infektioner forårsaget af flow abnormiteter kan behandles med gentagen og skiftende kurser af antibiotika. Over tid, de inficerende bakterier udvikler resistens over for de fleste behandlinger, især de mere sikre. Hvis det kan gøres sikkert, er det bedre at reparere defekten kirurgisk. Urologer har forskellige tilgange til urin dræning, der spænder fra blot reimplanting en ureter til blæren, på en sådan måde, at en effektiv ventil er oprettet, til at opbygge en ny blære ud af et stykke tarm.

Alternativ Behandling

Der er botaniske og homøopatiske behandlinger til rådighed for urinvejsinfektion. Ingen kan træde i stedet for at rette et problem, der opstår på grund af en forkert udformet eller dårligt fungerende organ system. Når korrektion af årsagen er rettet, og der er uhindret strøm af urin, kan passende væskeindtagelse bidrage til at forebygge fremtidige infektioner.

Prognose

Så længe skader på nyrer fra infektion eller modtryk ikke er blevet væsentlig, den kirurgiske reparation af besværlige Urinleder defekter producerer fremragende resultater på lang sigt i langt de fleste tilfælde. Overvågning af tilbagevendende infektioner er altid en god idé, og lejlighedsvis kontrol af nyrefunktionen vil opdage skjulte igangværende skader.

Forebyggelse

Årsagen til medfødte ureter anomalier er ikke kendt. Der er ingen forebyggelse.

Ressourcer

Bøger

Colberg, John W. "Urologic deformiteter i urogenitale system." Kapitel 21, § 16, i Rudolph Pediatrics, 21. udg. Redigeret af Colin D. Rudolph og Abraham M. Rudolph. New York: McGraw-Hill, 2003, pp 1735-1739..

.. Joffre, F., et al radiologisk billeddannelse af ureter Secaucus, NJ: Springer, 2003.

Organisationer

American Association of Clinical Urologer 1111 N. Plaza Dr., Suite 550, Schaumberg, IL 60173. websted:. Http://www.aacuweb.org/.

Websteder

"Medfødt urinrør anomalier." Dr. Joseph F. Smith Medical Library. Tilgængelig online på http://www.chclibrary.org/micromed/00043640.html (adgang December 9, 2004).

"Urogenitale Tract." Pediatrics. Tilgængelig online på http://pediatrics.aappublications.org/cgi/collection/gynourinary_tract (adgang December 9, 2004).