Math Aktiviteter for børn i førskolealderen

Math Aktiviteter for børn i førskolealderen


For at opbygge matematiske parathed færdigheder, har brug for unge børn til at deltage i børnehaveklasse matematiske aktiviteter, der udvikler visse grundlæggende færdigheder. En af de bedste og nemmeste måder for førskole børn til at udvikle dette fundament for senere matematiske færdigheder er ved hjælp af fælles husstand objekter som manipulatives. Gøre fremskridt langsomt og støt ved at arbejde mindre aktiviteter i den daglige rutine i stedet for at gøre en eftermiddag "math tid."

Relativity

Før dit barn selv begynder at tælle, kan han begynde at mærke, hvad der mere end og mindre end betyder. I førskolealderen, vil dit barn genkende, hvis hans ven Matt har flere skumfiduser end han gør, selvom han ikke nødvendigvis kan tælle, hvor mange flere endnu. Identifikation mere end og mindre end er vigtige nybegynder matematiske begreber. Nogle eksempler på sjove aktiviteter omfatter:

Estimering

  • I hverdagssituationer, spørg dit barn til at identificere som har mere eller mindre. Husk, at det er vigtigt at holde sig til det grundlæggende først, før du prøver at vise dit barn, at en større beholder faktisk kan have færre elementer i det.
  • Opret en bunke af ting foran dig. Spørg dit barn til at gøre en anden bunke, der indeholder mere end du har.

Du kan også arbejde på at identificere "større" og "mindre". Begynd med elementer, der er indlysende, såsom din bil og en cykel. Da han begynder at forstå dette begreb, kan du bruge elementer, der er tættere på størrelse, som legetøj eller brownies skåret i forskellige størrelser.

Nummer Anerkendelse og sekventering

Antal Concept Books

Nummer koncept bøger er en fantastisk måde at introducere nummer anerkendelse og sekventering færdigheder. Min første kig på numre ved Random House er et simpelt børnehaveklasse bog, der styrker de numeriske symboler og fremad sekventering. Ti Små Mariehøns af Melanie Gerth og Ti, ni, otte af Molly Bang både styrke bagud sekventering.

Rhymes og Sange

Counting sange og rim er en anden sjov måde for førskolebørn at lære nummer ord. "Ten Små indianere" er en velkendt sang førskolebørn elsker at synge. Børn skal bruge deres fingre til at repræsentere hvert nummer, som de siger det. Denne sang styrker fremad sekventering, som er forstadiet til tilsætning. "Ti i sengen" er en stor sang til at øve baglæns sekventering, som er "fem små aber." Læring baglæns sekventering er lige så vigtig som fremad sekventering, fordi det er grundlaget for at lære subtraktion. For flere læring sange og rim, besøg sange til undervisning.

Egg Crate Counting Math Aktiviteter for børn i førskolealderen

Tag en simpel æg kasse og nummerere bunden af ​​hver plads med permanent markør en-ti. De sidste to rum kan være afskåret eller tomt. Giv din preschooler en plastikpose fyldt med alle små, interessante ting som mini-M & Ms, gelé bønner, perler, tørrede ærter, småsten, etc. Du skal bruge mindst 55 varer.

Har dit barn svare til antallet af elementer til det tilsvarende antal i hvert rum. For at gøre spillet mere sjov og udfordrende, og til at udvikle fin-motoriske færdigheder, har brugen barn børnestørrelse plastik pincet til at placere elementerne i kopperne. Børn kan også bruge de samme elementer til at fylde plastik påskeæg med tal på dem.

Antal Dalmatinere

Efter at have set filmen "101 Dalmatinere" børn kan elske denne børnehaveklasse matematik spil. Tegn en enkel hund mønster og kopiere det ti gange på hvidt papir. Medtag en hundehalsbånd på hundens hals med et navneskilt. Navngiv hver hund en-ti med numre i stedet for ord. Har din preschooler bruge en sort farveblyant til at trække den matchende antal pletter på hver hund.

Hopping cirkler

Skær ti store cirkler ud af pap og skrive et nummer på hver en-ti. Laminere cirkler for at gøre dem sidste. Placer cirklerne på gulvet i nogen bestemt rækkefølge, relativt tæt på hinanden. Børn vil nyde hopping fra den ene cirkel til den næste i rækkefølge, som styrker tælle samt koordinering.

Sandpapir Antal Boxes

Nogle børn, især førskolebørn, lærer bedst gennem følesansen. At tillade dem at røre og føle numre kan være sjovt og nemt.

  1. Tegn og skære numrene 1-10 ud af ti forskellige stykker groft sandpapir. Lad dit barn til at spore hvert nummer med sin finger. Lim hvert nummer til toppen af ​​en skotøjsæske. (For at undgå behovet for ti skotøjsæsker, tackle et nummer ad gangen ved hjælp af den samme boks.)
  2. Skær et hul i siden af ​​skoen kasse stor nok til dit barns hånd. Hvis boksen øverst siger "fem", sted fem overraskelse i kassen. Elementerne kan være ens eller hvert element kan være anderledes. Opmuntre din preschooler at gætte, hvad elementerne er ved at føle dem.
  3. Vælg elementer, der er interessante at føle såsom bomuld bolde, gummy bjørne, hindbær, chokolade kys, gafler, kamme, farveblyanter, donkrafte, og så videre. Inviter barnet til at tælle de punkter, som han fjerner dem fra mysterium kassen.

Sukker Skrivning

Dette er en simpel måde for små børn at øve skrivning tal og bogstaver. Hæld sukker i en rektangulær gryde. Lad din preschooler praksis at skrive tal og bogstaver i sukker ligesom de kunne spore dem i sandet på stranden. Kassér sukker efter brug eller gemme den til at gentage aktiviteten ofte. Børn nyder at øve at skrive deres navn og enkle ord i sukker.

En-til-en overensstemmelse

Mange børnehaveklasse matematiske aktiviteter er rettet mod at undervise i en-til-en korrespondance princippet. Det betyder børn lærer at forstå, hvordan man pege på kun et objekt, når de regner, og for at stoppe tælle, når alle objekter er blevet rørt. Børn i førskolealderen brug for masser af erfaring med manipulatives at udvikle denne færdighed.

Sticker Chart

Tag et stykke slagter blok papir og skriv nummeret symboler en-ti lodret på papiret. Giv din preschooler en billig bog af klistermærker. Lad barnet sætte det korrekte antal klistermærker ud for hvert nummer. Børn kan også nyde at trække det korrekte antal billeder eller lime det korrekte antal pomponer eller knapper på papiret.

Cereal Halskæder

Realiseringen halskæder ved at trække rundt, farvede korn figurer på garn er en børnehave matematik aktivitet, der styrker mange færdigheder. Først skal dit barn sortere figurer efter farve, og derefter bruge de forskellige farver til at skabe mønstre. Demonstrere aktiviteten ved at trække et mønster på garnet og bede dit barn til at skabe det samme mønster. Lad dit barn skabe et mønster for dig at udvikle. Når halskæde er trukket på snor, opmuntre dit barn til at tælle løkkerne da han dons halskæden. Børn elsker at øve tæller baglæns, da de spiser korn fra deres halskæde. Bemærk: Vask hænder før denne aktivitet!

Måling og timing

Tager præcise målinger og korrekt timing ting er vigtige matematiske færdigheder. En af de mest sjove måder at nærme disse færdigheder er ved madlavning og bagning.

Køkken Math

Nogle af de mest mindeværdige børnehaveklasse matematiske aktiviteter sker i køkkenet. Madlavning og bagning (for ikke at nævne den dagligvarer, der kommer på forhånd) at inddrage matematik og lære dit barn hvordan matematik bruges hver dag.

  • Selvom dit barn kan være for ung til at måle ting på egen hånd, kan du stadig markere linien i målebæger og få ham hælde.
  • Vis hvordan måling kan bestemme mindre end og mere end på en præcis måde ved at måle mængden af ​​mel eller sukker. Dit barn kan se, at to kopper er mindre end fire, men måle både mængder ud at kvantificere forskellen i målingerne.
  • Øv hjælp timere og forstå, hvordan tid vedrører madlavning. Tag en pizza ud af ovnen med to minutters mellemrum, så din søn kan se, hvad effekten af ​​timing er i det virkelige liv.

Når du er færdig madlavning eller bagning, brug måltid tid til at introducere fraktioner. Hvis du bage en kage, viser, hvordan man skærer det på midten, derefter i fjerdedele og så videre. Dette er en fantastisk måde at vise, hvordan fraktioner fungerer, og hvordan alle får et stykke af kagen.

Opmuntrende Pre-matematiske færdigheder

Førskole-alderen børn har brug for at blive involveret i konkrete materialer og manipulatives for at opbygge pre-matematiske færdigheder. De fleste førskolebørn ikke er klar til at lægge sammen og trække, indtil de kan genkende de cifre fra et til ti, tæller og rækkefølge dem frem og tilbage, og bruge en-til-en korrespondance at tælle genstande op til ti. Når din preschooler har mestret disse pre-matematiske færdigheder, kan han være klar til simpel addition og subtraktion aktiviteter ved hjælp manipulatives. Big Math Aktiviteter for større børn med Overholt, Dickson, og White-Holtz er en fantastisk bog fuld af alderssvarende matematiske aktiviteter .