Master Gardener Don Rosenberg diskuterer Organic Gardening

Master Gardener Don Rosenberg diskuterer Organic Gardening
Forfatter og Master Gardener Don Rosenberg

Master Gardener Don Rosenberg ved, at travle familier finde økologisk havebrug skræmmende. Det er derfor, han udviklede sin unikke tilgang til havearbejde, som alle kan følge. Selv hvis du er korte på plads eller arbejde på fuld tid til at støtte din familie, kan du nyde en blomstrende økologisk have, der giver sunde råvarer. I dette interview Don Rosenberg diskuterede sin bog Ingen Grønne fingre påkrævet, og forklarer, hvordan hans metoder kan hjælpe nogen få haven, de altid har ønsket, men tanke var lige uden for rækkevidde. Følg hans tip og se hvad du kan vokse organisk!

Backyard Organic Gardening

LovetoKnow (LTK): Hvorfor støtter baghave økologisk havebrug?

Don Rosenberg (DR): Min påstand til berømmelse er "jeg er en fyr, og jeg er doven." Jeg vil have en produktiv have, men ikke ønsker at gøre noget mere arbejde end højst nødvendigt. Det viser sig, at økologisk havebrug er nemmere end havearbejde med kemikalier. Der er ingen ubehagelige væsker blandes, sprays at måle, eller flasker at rydde op og opbevare. Kunstgødning skal tilføjes hele tiden, mens organisk gødning fodre jorden over en længere period.Organic er god, men frisk er vigtigere. Mange grøntsager miste 15 procent af deres næringsværdi per dag, samt deres smag. Jeg går ind for at skabe "køkkenhaver" - skal dyrkes i din baghave og høstet kun få minutter, før du bruger dem. Det betyder en mindre have, der er meget lettere at administrere.

Opfattelse af Sværhedsgrad

LTK: Hvorfor mange mennesker finder økologisk havebrug svært?

DR: Hele konceptet af vegetabilsk havearbejde er meget skræmmende. Folk ønsker en have, men konventionelle metoder er en masse arbejde. De tager en masse plads, en masse tid og en masse viden. Men det værste er alle de grave, tilling og lugning. Standarden tilgang er at finde et sted til din have, skrabe alt græs og ukrudt, grave ned i din (komprimeret) jord, og indtil i en flok af kompost og gødning til at gøre anstændigt jord.

  • Det første problem er ukrudt - ukrudtsfrø kan ligge i dvale i 20 til 50 år, bare venter på at blive udsat for sollys. Når du fjerner dit græs og indtil din jord, du ender med en meget produktiv ukrudt patch. Ukrudt vokser hurtigere end tamme grøntsager, så du har et problem, der aldrig ender. Hver gang du till igen, du ender med flere spirende ukrudt.
  • Det andet problem er din jord. De fleste nye huse havde deres muldlag fjernes, når de først blev bygget, så kun undergrund bagefter. Det kan tage 50 til 100 år, for undergrunden til at udvikle sig muldlag, og det kan tage 5 til 10 år for en gartner til at gøre det manuelt ved at tilling i kompost hvert år.
  • Dernæst kommer problemet med frugtbarhed. Fordi din jord er ikke meget godt, du har brug for en masse plads til hver plante. Det er meget almindeligt nu at have store huse men lille meter - meget lidt plads til endnu en lille traditionel 20 x 20 fod haven. Eller du kan have en stor gård med masser af træer - ikke nok plads med tilstrækkelig sollys.
  • Endelig er der den manglende viden. Mange mennesker er vokset op uden fordelen ved at have en have, og de ved ikke, hvad man skal plante eller når at plante. De kender ikke det grundlæggende i, hvordan at plante frø eller hvor ofte til vand. De er bange for, at når de gør alt arbejdet for at oprette deres have, vil de bare dræbe det!

Forenkling

LTK: Hvordan har I forenklet økologisk havebrug, så alle kan gøre det?

DR: Min tilgang er at omfavne min indre dovenskab. Jeg vil have en produktiv, velsmagende haven, men jeg ønsker ikke alt det arbejde. I løbet af de sidste 20 år, har jeg udviklet et simpelt system, der er så simpelt som seks ord, højbede, weedless jord og begrænset plads.

Jeg bygger en serie af træ skinner over toppen af ​​en eksisterende græsplæne og fylde det i med ny jord. Enten billig potteblanding eller en blanding af 75 procent kompost og 25 procent flod sand vil gøre. Intet behov for dyre potteblanding med kunstgødning tilføjede, eller "økologisk" pottemuld mix. Bare niveau dine skinner, dække dit græs med et par lag af avisen, dump i din jord og tilføje dine egne organisk gødning (Plant-Tone er et fælles mærke, orm støbegods er endnu bedre). Der er ingen grund til nogensinde at grave, indtil eller ukrudt igen!

Fordi din jord er perfekt fra starten, dine planter er sunde, og sunde planter modstå bugs og sygdomme naturligt. Så der er meget lidt behov for herbicider og pesticider. Hvis du har et problem, er det normalt med en bestemt type fejl angriber en bestemt afgrøde. Der er næsten altid en enkel, organisk løsning for hvert enkelt tilfælde.

Begrænset plads Overvejelser

LTK: Kan mennesker med begrænset plads stadig yde et væsentligt bidrag til deres families kost gennem organisk havearbejde?

DR: "Limited Space" er de sidste to ord. Fordi du kan ikke have en masse plads i din værftet, du har brug for at gøre din højbede så effektive og produktive som muligt. Jeg fandt en måde at huske, hvordan du vælger de mest produktive planter. Det hedder "FRESNO", som ikke er en by i Californien! Det står for Fresh, Sjælden, Expensive, pladsbesparende, nærende og Igangværende høst.

Hvis du kommer til at gå gennem den indsats med at opbygge din egen have, du kan lige så godt bruge sorter, der smager bedre frisk, er sjældne sorter, er dyre i butikkerne, og bruge plads klogt. Jeg vil også gerne vokse nærende grøntsager og dem, der tilbyder en længere høstperioden. Et godt eksempel på "anti-FRESNO" er icebergsalat. Det har meget lidt næringsværdi, og når du tager den efter to måneder får du en en-dags høst. En bedre afgrøde er blade salat, hvor man kan høste et blad ad gangen fra hver af flere anlæg og nyde en høst på syv eller otte uger! Du kan plante frø mere tykt og som baby planterne spire og begynde at fortrænge hinanden, kan du tynde dem med en saks, og du har en tidlig høst af "lokalt dyrkede, økologiske, baby blade salat mix" - $ 7,99 et pund i butikkerne!

Et godt eksempel på FRESNO er ​​arvestykke tomater - de er nærende og smager bedre frisk. Du kan dyrke sjældne sorter; de er dyre at købe og er effektive med plads og høsttidspunkt.

Planlægning din have

LTK: Hvorfor planlægger vigtig, og hvordan vil du anbefale planlægning gøres?

DR: Hver familie have er anderledes. En familie på fire kan have brug for kun et espalier seng og et højbed, mens en anden kan have behov for kun en enkelt seng. Du bør tænke igennem, hvad din familie kan lide at spise og finde ud af, hvor meget plads du har brug for per afgrøde. Jeg bruger "Goldilocks Rule" - ". Ikke for meget og ikke for lidt" Du ønsker ikke så mange tomater eller squash du skræmme dine naboer, men du ikke ønsker så få ærter, at når middag tid kommer rundt, du har kun syv dele!

LTK: Hvad er den bedste måde for nybegyndere at starte?

DR: Start små. Find et sted i din værftet, der får seks eller flere timers direkte sol om dagen. Grow et par enkle grøntsager din familie vil lide og tilføje flere senge, som du får en fornemmelse af, hvordan det virker for dig. Få hele familien involveret i udvælgelsen af ​​de forskellige afgrøder og sorter, og børnene vil elske at plante frø, vanding og høst.

Tænk på din have som en "American Idol" for veggies. Prøv forskellige "deltagere", og hvis en af ​​dem ikke "udføre" godt, stemme det ud showet og prøv en ny næste sæson. Hold dine bedste sorter og holde forsøger at banke dem ud med nye. På den måde din have vil konstant forbedre hvert år, og du vil altid være at prøve noget nyt.

Ingen Grønne fingre Nødvendig

LTK: Hvad håber du at opnå med din bog og projekter?

DR: Der er en stor interesse i lokale, økologiske bedrifter som vejen til at løse vores fødevareproblemer, men virkeligheden er, at jord er dyrt og efterspørgslen er stor for den begrænsede lokale produkter, vi kan vokse. Økologisk landbrug er meget arbejdskrævende og derfor produkterne er dyrere end det, der dyrkes på gigantiske gårde. Baghave gartnere har den plads, de har brug for, kan vokse præcis, hvad de vil, og har den nødvendige tid til at styre deres afgrøder omhyggeligt. Det er nemt at beskære og binde op tre eller fire tomatplanter, men næsten umuligt at styre tre eller fire hundrede! Det aktuelle billede af havearbejde er, at det er noget, der tager en masse arbejde, og det er som regel rigtigt. Min tilgang er meget lettere og betyder, at tusindvis af familier kan nyde havearbejde i deres baggårde og inddrage deres børn i processen. Når børnene lærer om naturen og sund kost, det bliver med dem hele deres liv. Og intet smager bedre end friske, hjemmedyrkede grøntsager, så de er mere tilbøjelige til at spise dem og nyde dem.

Jeg håber at udvide min tilgang over hele landet og har Instant organiske gartnere i masser af byer, sprede ordet.

Yderligere Tips

LTK: Hvad vil du gerne dele?

DR: Vores fremtid er vores børn. De er ofte overvægtige, fordi deres kost består af hvide fødevarer - hvid mælk, hvidt sukker og hvidt mel. De spiser ikke grøntsager, fordi smagen er til stede, og grøntsager plukket 7 til 14 dage siden miste meget af deres næringsværdi - og smag. De tilbringer deres tid i airconditionerede rum og de går på gulvtæppet, asfalt eller beton. De behøver ikke gå i græsset, grave i snavs eller spille i skoven. De har aldrig haft en frø, meget mindre plantet en. De har aldrig set en plante vokse fra frø, vandes det, og høstet resultatet.

En baghave haven giver vores børn en følelse af viden og magt. Nu ved de, vigtige ting som "hvordan en plante vokse?" eller "hvor kommer vores mad fra?"

Men medmindre havearbejde kan gøres let nok for alle at gøre det, vil ingen prøve. Og det er derfor min tilgang giver mening.

Lær mere

For mere information, tjek hans bog, Ingen Grønne fingre Nødvendig og besøge hans hjemmeside, at InstantOrganicGarden lære at have en produktiv, simpel økologiske have af din egen.