Marseilles

Marseilles

Marseille har været en græsk havn, en romersk citadel, en maurisk markedsplads, og et fristed for tusindvis af det 19. århundrede flygtninge. I dag er det en levende by - Frankrigs næststørste - på næsten en million indbyggere. Det er Frankrigs største havneby og Middelhavet fiskeri og søfart har altid været en vigtig kraft i byens økonomi. De fleste af byens indbyggere nedstammer fra indvandrere, der hældes i Marseille i det 19. århundrede. De mange kulturer, de bragte - armensk, russisk, italiensk, jødiske, arabiske og nordafrikanske - er stadig meget tydelig i byens mad, arkitektur, musik og sprog. I dag, Marseille befolkning er omkring 25 procent nordafrikanske, og byen har en af ​​de største jødiske samfund i Europa.

Denne Middelhavet havneby har været hjemsted for mange bemærkelsesværdige franskmænd, herunder maleren Honoré Daumier, præsidenten for Den Tredje Republik Adolphe Thiers, og skuespilleren Louis Jourdan. Byens kampstyrker under revolutionen gav landet sin nationalsang, La Marseillaise.

Historie

Marseille er den ældste by i Frankrig. Når hjem til den nomadiske Ligure stammen, området blev en stor græsk handelsplads så tidligt som 600 f.Kr.. Byen blev senere en del af Romerriget, og efter der blev holdt af flere konkurrerende franske adelsmænd. Denne omstridt del af havnens historie forklarer de mange volde og fæstningsværker stadig fundet rundt omkring i byen.

Sightseeing

Marseilles
Havnen i Marseille

Sightseeing i Marseille er varieret og giver besøgende glimt af de forskellige perioder i byens udvikling. Blandt de mest populære seværdigheder er: · The Old Port - denne maleriske del af byen har været en arbejdsgruppe havn siden omkring 600 f.Kr.. I dag er lystbåde konkurrere med fiskerbåde til at gøre en fascinerende mélange. Caféer linje havnefronten. Besøg tidligt på dagen for at se fiskerbåde forbereder sig på at gå til havet, mens du nyder din cafe au lait.

· Chateau d'If - denne 16. århundrede chateau, som ligger på en ø lige ud for kysten, blev bygget til at give byen et forsvar mod angriberne. Det er bedst kendt, men som fængsel Greven af ​​Monte Cristo, hvis skæbne blev udødeliggjort af den eponyme Alexandre Dumas roman.

· Le Panier - Lidt vest for den gamle havn på bakketoppen, er stedet for den oprindelige græske løsning, nu kaldet Le Panier. I dag er det en pulserende arbejderkvarter, fyldt med finurlige forretninger og butikker, etniske restauranter, og farverige, smalle, brostensbelagte gader.

· Notre Dame de la Garde - denne 19. århundrede gotiske kirke dominerer Marseille skyline. Oprindeligt bygget som et fort, kirken er et slående eksempel på Romano-byzantinsk arkitektur.

Køkken i Marseille

Marseilles
En skål Bouillabaisse

Fødevarer af Marseille er en interessant blanding af alle de kulturer, der har rørt byen. Den mest kendte fad her er bouillabaisse, en rig fisk og skaldyr gryderet, krydret med safran. Bouillabaisse faktisk stammer med grækerne og er stadig lavet af skibskok med den daglige fangst at fodre besætningen. Andre specialiteter fra regionen omfatter Pistou, en basilikum-flavored suppe, couscous og italiensk stil pasta retter.

Restauranter og caféer vrimler langs byens havnefront. Desuden er mange etniske restauranter, især afrikanske og italienske, kan findes i hele byen. Romantiske restauranter med udsigt over Middelhavet kan findes skomagerens op i bjergene, der omkranser Marseille.

Rejse Marseille

Rejsende til Marseille kan flyve direkte ind i Marseille-provinsen lufthavnen fra Paris og flere andre byer rundt om i Europa. Lufthavnen er omkring 17 miles nordøst for byen og rimeligt prissat pendulfart forbinder lufthavnen og byens centrum. Marseille kan også nås med tog. Det er omkring 4 ½ timer fra Paris, 3 ½ timer fra Lyon, og 2 ½ time fra Nice. Færger forbinde Marseille med Middelhavslandene øerne Korsika og Sardinien, og højhastighedstog hydrofoiler forlader Dejligt regelmæssigt fra byen.

Kom omkring Marseille er relativt billigt og nemt via bussystemet. Indkvartering, af alle typer, er rigelige og har tendens til at være billigere end du finder i de kystnære udvej byer som St. Tropez.