Mand Calico katte

Mand Calico katte


Mange myter bugne om mandlige Calico katte. Mens de er forholdsvis sjældne, med en anslået en han i tre tusind Calico kat fødsler, er der ingen ekstraordinær efterspørgsel efter dem. De behøver ikke gøre god avl stutterier, fordi næsten alle mandlige Calicos er sterile. Faktisk kun omkring en ud af ti tusinde mandlige Calicos er frugtbar.

Hvad er en Calico Cat?

Nogle mennesker har den misforståelse, at Calico katte omfatter et bestemt katterace. Men Calico er beskrivelsen af ​​en kats farve. Katte af mange racer kan være en Calico eller sand tricolor, som følge af deres genetiske arv. I modsætning til katte med skildpaddeskjold farve, frakker Calico katte er af tre forskellige farver - rød, sort og hvid, eller en variation af disse farver. Den røde variation kan være orange eller et orange-farvet creme undertiden kaldet "ginger". Den anden farve er altid hvid med ingen variationer. Den krævede sorte variation kan også være blå (blå-grå), brun eller chokolade, lilla (en bleg, rosenrødt beige), rødbrun (kanel), eller en bleg, buff farve (fawn). Sort og blå er de mest almindelige varianter af det sorte gen.

Hvorfor er en Mand Calico Cat Rare?

Mandlige Calicos er en genetisk anomali. Katte, ligesom mennesker, har to kønskromosomer. Kromosomer bære gener og bestemme et dyrs træk. Den nødvendige røde farve til en Calico kat føres kun på en kvindelig (X) kromosom. Hvordan kan en hankat arve den røde farvet kræves for en Calico kat?

For at sige det enkelt, to kromosomer bestemme køn. Hver forælder bidrager et kromosom til afkommet. Moderen, der kun har X-kromosomer, bidrager altid et X-kromosom. Faderen, som har både X og Y kromosomer, kan bidrage enten et X eller et Y-kromosom til hans afkom. Således er det er faderen, der bestemmer kønnene sine killinger. Den røde farve gen kan ikke videregives til en mandlig afkom på grund af usædvanlige egenskaber ved det pågældende gen. Under visse betingelser, når de røde gener føres til en kvindelig afkom, viser hun ikke den forventede rød eller orange pels, men den trefarvede pels en sand Calico kat.

Hvordan kan en mand være en sand Calico? Nogle gange er der en ufuldstændig fordeling af kromosompar når kromosomer adskille på tidspunktet for befrugtning. Når det sker, den ufuldstændige kromosom ender fastgjort til en anden af ​​de to nødvendige kromosomer, hvilket giver afkom en af ​​følgende kombinationer:

  • XX + Y = XXY
  • XY + X = XXY

I begge tilfælde er resultatet en hankat, som kan arve træk for en ægte kaliko pels.

En mandlig Calico normalt ikke kan avle afkom, fordi den genetiske anomali ovenfor beskrevne næsten altid garanterer, at han vil være sterile.

Må Mand Kaliko Medbring en høj Pris?

Man kunne antage, at mandlige Calicos ville bringe en høj pris blandt opdrættere og kat opdrættere på grund af deres sjældenhed. Mens de er et interessant fænomen i kattens verden, de er af ringe interesse på grund af deres manglende evne til at reproducere. Således Calico katte simpelthen blevet hus kæledyr, hvis værdi er i deres dispositioner i stedet i farven på deres frakker. Selv om de fleste mandlige Calicos er sterile, er det en god ide at neutralisere dem til at afskrække sprøjtning og andre uvelkomne mandlige adfærd. Trods deres begrænsninger, er de stadig drenge på hjerte!

Hvilken race er en Mand Calico?

Som nævnt tidligere, mandlige Calico katte har karakteristiske tricolor frakker, men de er ikke en særskilt race. Faktisk kan så mange som 16 forskellige katteracer har kaliko farvning, og mandlige Calicos kan forekomme blandt nogen af ​​disse racer. Nogle af de mere almindelige racer, der kan have kaliko farvning er:

  • Amerikanske Korthårskat
  • Maine Coon
  • Persere
  • Scottish Folds
  • Japanske Bobtails


Mandlige Calico katte er afkom af forældre, der repræsenterer mange racer. Mens kvindelige Calico katte er ret almindelige, sande mandlige Calicos er sjældne og af særlig interesse for deres unikke farve.