Målsætning for det nye år

Denne lille pause mellem jul og nytår er ofte en tid, hvor folk tænker over deres mål for næste år igen: nytårsforsætter. Uanset om dit mål er sundhedsrelaterede, økonomisk motiverede eller forhold drevet, er der nogle principper, der kan følges, som jeg mener er uvurderlige. Da jeg er en kiropraktor og tilbringe mine dage hjælpe mennesker opnå sunde mål, er jeg ikke i stand til at gøre nogen penge relaterede råd til dig. Jeg vil dog give en lille indsigt om, hvordan du måske ønsker at nå dine sundhedsmæssige mål. Her er min huskeliste og ikke er til det nye år:

Må: Gør dit mål SMART. Enkle, målbare, opnåelige, realistiske, Time Oriented. Dette er en virkelig praktisk værktøj, når du indstiller dit mål. Hvis det ikke har nogle parametre, chancer er det er for vag. At sige jeg ønsker at få "sund" er stor, men hvis du ikke ved specifikt, hvad du ønsker at opnå, vil du ikke vide hvor man skal starte og vil have en hård tid at opnå noget målbare.

Ikke: Gør det for kompliceret. Jeg opfordrer mine patienter til at vælge maksimalt 1-2 mål at forfølge. Hvis du siger "Jeg kommer til at tabe sig, motion 5 gange om ugen, spise ren og stoppe med at ryge" dette er indstilling dig op for frustration og fiasko. Picking ét mål og stikning med det er svært nok til at lykkes på. Når du har opnået det, ville blive kaldt en "Vedligeholdelse" stadium af Stages of Change model, derefter overveje at vælge en anden mål.

Har: lave en plan. For at gøre en bæredygtig forandring og komme til alle vigtige vedligeholdelse fase, skal du lave en plan, der vil tage dig til mindst 6 måneders punkt. Uanset om det er at holde op med en adfærd eller vedtage en ny, er det vigtigt at planlægge. Hvis du planlægger at udøve mere i det kommende år, og har kun ringe viden om hvor du skal begynde, vil du har brug for hjælp. Find det inden for dit budget til at søge den nødvendige ekspertise til at hjælpe dig. Dette kan variere meget fra at ansætte en personlig træner til at se dig hver uge og overvåge dig eller at finde en ven, der er opmuntrende og støttende til at hjælpe dig gå til daglige ture. Der er plads til motion i enhver pengepung. Hvis en gym pass er, hvad du ønsker, men ikke har råd; KFUM i Okanagan har finansiel støtte til husholdninger med lav indkomst.

Må ikke: give op efter et mislykket forsøg. Vedtagelsen af ​​en ny adfærd eller slutter en anden er næsten altid tale om trial and error. For eksempel succesraten for rygestop i første forsøg er mindre end 10%, og nogle forskning har vist, at vedtagelsen af ​​regelmæssig motion er endnu vanskeligere. Forvent ikke at være 100% sejrende på dit første forsøg, og du skal ikke være så hård ved dig selv! Har en plan på plads for, hvornår et tilbagefald. Hele Stages of Change Model er bygget op omkring foregribe tilbageslag. Succesraten for folk, der er på deres 3. eller 4. forsøg på rygestop forbedres.

Må: Se efter frynsegoder ved, hvad du forsøger at opnå. Her er de dårlige nyheder: hvis du er ny til at udøve, og bruge dette som dit køretøj for at tabe sig, forberede sig på at blive skuffet på fremskridt. Motion vedtagelse og vægttab kan opnås; men det er en langsom proces. En 180 £ person, der går i 60 minutter ved 5,6 mil / t vil brænde 324 kalorier eller omkring 1/10 af et pund fedt. Her er den gode nyhed: Fordelene ved regelmæssig motion går langt ud over vægtkontrol. Motion er afgørende for alle på en regelmæssig basis. Det er vigtigt for hjerte og lunge sundhed, muskuloskeletal sundhed og funktion, stress reduktion, depression forebyggelse, en reel grund til at bære disse yoga bukser og sociale ydelser med venner og familie. Prøv at fokusere på, hvordan du føler dig under og efter træning, og hvordan din krop er ved at ændre på andre måder snarere end blot hvad en skala fortæller dig.

Dr. Marc Nimchuk
Kelowna Kiropraktik