Magnolia Tree

Magnolia Tree

Der er omkring 210 planter i slægten Magnolia. Deres naturlige levesteder er spredt over Amerika, Vestindien og Asia.These er smukke træer og buske. To slags, stjernen og underkop magnolia, er populære i haver.

Stjerne-Magnolia

Almindeligt navn Stjerne Magnolia

Magnolia x soulangiana

Almindeligt navn Saucer Magnolia

Baggrund

Disse er gamle planter. Forstenede eksemplarer af M. acuminata dating til 20 millioner år siden er blevet fundet. Fossiler, der tilhører Magnoliaceae familie og går helt tilbage til 95 millioner år siden er blevet identificeret.

Fordi disse planter udviklet sig før bier eksisterede, udviklede de meget hårde blomster stand til at undgå skader fra billerne der bestøvet dem. Deres blomster er tykke og stærke. De har ikke særskilte bægerblade eller kronblade, som mere moderne blomster gøre; forskere har kaldt den tilsvarende del af magnolia blomst en Blosterblad.

Forståelse af forholdet mellem forskellige underslægter og arter har været vanskeligt. Nylige DNA undersøgelser er begyndt at afklare situationen. Det er muligt, at nogle planter vil blive omdøbt til sidst for at angive deres relationer mere tydeligt.

Beskrivelse

Magnolia Tree
Stjerne-Magnolia

M. stellata

De stjerne magnolia er en løvfældende stor busk eller lille træ, der vokser op til 20 meter høj. Blomsterne er som regel hvide, selvom nogle sorter har lyserøde blomster. Stellata blomstrer tidligt om foråret, før bladene vises.

Magnolia Tree
Underkop magnolia blomster

M. x soulangiana

Underskålen magnolia er en hybrid af M. heptapeta x M. quinquepeta der er hårdfør til zone 5. Denne løvfældende træ vokser langsomt til 30 meter høj med en tilsvarende spredning. Det har store, kop-lignende blomster og typisk er en tung blomstrer. Blomsterne er normalt pink, selv om de også kan være hvid eller lilla. Nogle er duftende.

Dyrkningsvilkårene

M. stellata

Stellata vokser bedst i fuld sol. Det skal plantes i frugtbar jord, der er rig på organisk materiale. Det kræver også fugt. Denne lille træ er hårdfør så langt som zone 4.

M. x soulangiana

Saucer er nem at dyrke. Det kan lide fuld sol og endda fugt. Det bør plantes i frugtbar jord med masser af organisk stof.

Problemer

Det er hårde planter med nogle problemer. Den største bekymring for gartnere er ved at miste blomstrer i en sene forår frost. Dette kan undgås ved at plante på steder, der er beskyttet af sen frost eller på steder, der konsekvent koldere end gennemsnittet til at forsinke blomstrende indtil faren for frost er forbi.

Scale er undertiden et problem. Lemmer er sårbare over for stormskader.

Anvendelser

Magnolias er normalt dyrkes som modellen planter. Hvis der er plads, er de dramatiske i en gruppe.

Magnolia officinalis blev anvendt medicinsk i Kina så tidligt som 1038C.E. Barken er aromatisk og indeholder magnolol og honokiol, som begge har anti-angst og antiangiogene egenskaber. Det er også anvendes til behandling af allergiske reaktioner og astma.

Videnskabelig klassifikation

Kingdom - Plantae
Division - Magnoliophyta
Klasse - tokimbladede
Family - Magnoliaceae
Genus - Magnolia

Sorter til at vokse

  • M. stellata 'Centennial' - Star form hvide blomster
  • M. stellata 'Rosea' - Star form lyserøde blomster
  • M. stellata 'Centennial' - Star form hvide blomster fra lyserøde knopper
  • M. x soulangiana 'Alexandrina «- Saucer form rose blomster
  • M. x soulangiana 'Brozzonii «- Saucer form store hvide blomster, senere flor
  • M. x soulangiana "lilleput" - Saucer form blege lyserøde blomster, lille formular

Flere Havearbejde Idéer

Leder du efter flere tips til en vellykket havearbejde? Tjek de følgende lysbilledshow:


Magnolia Tree
Havearbejde Skadedyr

Magnolia Tree
Vegetable Gardening

Magnolia Tree
Jordtyper

.