Mængden af ​​C-vitamin i Goji Bær

Mængden af ​​C-vitamin i Goji Bær


Mængden af ​​C-vitamin i goji bær faktisk varierer meget. Mængden af ​​enhver vitamin i en fødekilde afhænger hvor maden kommer fra, hvordan den er dyrket, og hvordan det blev behandlet. Goji bær er ingen undtagelse.

Om Goji Bær

Da fra Kina og de asiatiske lande, goji bær eller Wolfberry er en rød flaske-formet bær, der vokser på buske. Selv om det kan spises rå, er det oftest brugt som en tørret frugt ligner rosiner, der er indarbejdet tilbage i færdigretter. Det er også Juiced, og goji bær saft er meget populært.

Goji bær er blevet nævnt som en såkaldt "superfood", men ligesom acai bær, kan deres markedsføring være mere hype end virkeligheden. Mens de rent faktisk indeholder et væld af sunde vitaminer, mineraler og antioxidanter, de ikke har nogen særlige egenskaber eller helbredende kræfter. Når spises sammen med en afbalanceret, sund og varieret kost, kan de tilføje gode boosts af vitaminer til kosten, men bør ikke betragtes som et universalmiddel.

Mængden af ​​C-vitamin i Goji Bær

Mængden af ​​C-vitamin i goji bær kan variere. Ifølge publicerede rapporter, kan det være så lidt som 29 mg per 100 gram bær til 148 mg pr 100 g bær. Denne serie er enten 32 oercent af ADT i den lave ende af skalaen til langt over 100 procent af den anbefalede daglige tilførsel på den høje ende af skalaen. Der er ingen måde at fortælle, hvis pakken af ​​tørrede goji bær du har købt i dag, har en overflod af vitamin C eller en ringe det. Derfor er det vigtigt at spise en bred vifte af fødevarer til at få masser af C-vitamin i kosten.

Andre vitaminer i Goji Bær

Foruden C-vitamin, goji bær indeholder masser af mineraler. De er en temmelig god kilde til kalium, calcium, jern og zink. De indeholder også vitamin B2 (riboflavin) og komme tæt på at give 100 procent af denne vigtige B-vitamin.

Goji bær indeholder en overflod af antioxidanter. Antioxidanter neutraliserer eller tørre op frie radikaler. Frie radikaler er uparrede elektroner, der kan hoppe rundt og celleskader DNA. Ligesom andre rød-orange frugter og grøntsager, Gogi bær indeholder beta-caroten og i alt fem kendte carotenoider: zeaxanthin, lutein, lycopen, og andre.

Hvorfor spiser Goji bær?

Hvis du kan spise en appelsin og en grapefrugt og stadig få nok C-vitamin, hvorfor købe en dyr, importeret bær eller saft? Der er mange grunde til at medtage disse bær i kosten. Nogle tidlige forskning viser, at goji bær kan have anti-inflammatoriske egenskaber. Yderligere potentielle fordele nævnes forbedret hjerte-kar-sundhed.

Interaktioner og bivirkninger

Overraskende kan goji interagere med visse medikamenter. Bivirkninger er rapporteret af mennesker, der tager lægemidlet wafarin og drikke goji bær te. To kvinder, der var på dette stof og drak store mængder goji bær te oplevet voldsom blødning. Goji bær indeholder også spor af atropin. Mens mængden i normale mængder af bær bruges i madlavning og mellemmåltider er lav nok til ikke at give problemer, folk, der spiser store mængder af goji frugt eller drikke en masse goji te eller juice kan overskride sikkerhedsgrænser for atropin. Som med alt andet, moderation er nøglen.

Mængden af ​​C-vitamin i Goji Bær
Tørrede goji bær.

Hvor finder

Tørrede goji bær kan fås i helsekostforretninger og supermarkeder på landsplan. Goji juice kan også findes, hvor sundhed drikkevarer sælges. Brug små mængder af goji i opskrifter at tilføje interessant smag til foods.Whether du tager denne mad til dets indhold vitamin eller bare for at nyde en usædvanlig smag, mængden af ​​C i goji bær rivaler andre frugter og grøntsager. Det kan blive en del af en sund kost og giver masser af C-vitamin