Mænds Fashion i 1920'erne

Mænds Fashion i 1920'erne

Kulturelle ændringer efter Første Verdenskrig var enorme, og mænds mode i 1920'erne gik igennem som radikal en forandring som kvinder, selv om det er langt mindre diskuteret i annaler mode og kulturhistorie. The Jazz Age gav alle en mere kantede tage på livet, og det afspejlede sig i tøj.

Kort oversigt over Mænds Fashion i 1920'erne

I de sidste par århundreder, havde mændene båret en vis variation på tre-dragter. Edwardian overklassens mænd i særdeleshed havde været meget formelle, skiftetøj flere gange om dagen som sømmelighed dikteret. Krigen ændrede holdninger og gjorde meget for at udjævne de klasser, der afspejles i mode. Yngre mænd, i et skift fra at bære tøj af deres forældre, vedtog et kig alle deres egne med baggy plus fours og bred-legged bukser. Dragter var enklere, med blot slanke, unpadded jakker over bukser, og stoffer og farver var lysere og lysere, end nogen havde set i år, hvilket afspejler lysstyrke musik, teater og gode tider.

Jakkesæt og slips

For arbejdspladsen eller mest daglige arbejde, mænd i alle aldre bar dragter. Men mens dragter havde traditionelt været bredskuldret, blev de nu skåret til at give mænd en mere slank, drenget look. Stramme jakker med skrånende skuldre regerede dagen. Slips blev mere afslappet. Butterfly var på mode, men så blev strikke bånd, som var en stor forskel fra den silke, der havde været så udbredt. Den strik slips gik godt med både det kollegiale udseende og fritidstøj, der var så populære.

Sport Indflydelse

Meget af herretøj i 1920'erne taget udgangspunkt hvad populære atleter var iført. De plus-fours, plus-seksere og plus-ottere selvfølgelig blev båret af golf stjerner såsom Bobby Jones og Walter Hagen, der toppede dem med farverige Fair Isle trøjer (multi-farvet, multi-mønster sweater stilarter, der opstod i Skotland ). "Plus" pants kategoriseres efter, hvor langt bukserne faldt til under knæet, før den fastgøres omkring benet område. Som tennis voksede i popularitet, de hvide bukser og V-hals trøjer spillerne wore informeret meget af det, de unge mænd bar omkring i byen.

Men sport indflydelse ikke var eksklusivt til golf og tennis stjerner, som populære fodboldspillere som Red Grange populariseret noget af en frakke fænomen. Han bragte vaskebjørn pels og kamelen hår polo frakke ind i 20'erne mode mainstream.

Stiliserede Bukser

Mænds Fashion i 1920'erne

Som herrebukser voksede bredere, en ny stor ændring optrådte - den forreste fure. Som understreger en mands overordnede form, den krølle foretaget for en stærkere silhuet og mere slående ser generelt. Cuffs blev føjet til bukser, yderligere skærpe udseendet og trække mere opmærksomhed til tilskuer sko. I stedet for seler blev talje-slankning bælter blive den populære middel til at holde op disse smarte nye bukser.

De baggy bukser blev kaldt "Oxford tasker," fordi de havde oprindelse på Oxford University, hvor et forbud mod knickers bedt de studerende til at henvende sig til baggy bukser i stedet.

Populær selvom baggy bukser var, herremode i 1920'erne ændret så regelmæssigt som gjorde kvinder. Nogle jazz-entusiaster følte deres musikalske passioner blev bedst til udtryk gennem lange, stramme højtaljede jakker og skinny bukser. Det var begyndelsen på individualitet som udtrykt via tøj.

Formel Wear

Med fritidstøj så radikalt anderledes end de foregående årtier, og dametøj så dristigt forandring, kan det være noget af en overraskelse at konstatere, at mænds formelle slid i 1920'erne var meget det samme som det altid havde været. Sort var den eneste farve til at bære i aften, og mens kjole frakke var veget for den frakke, det overordnede udseende var den samme. En stivet hvid skjorte og høj krave med en butterfly blev slidt under haler, og de sorte bukser toppet skinnende sorte sko. For alt andet, der ændrede derefter og har fortsat med at ændre sig i herretøj, denne formelle dragt er meget det samme.

Fussy overtøj lavet af tunge pelse, var imidlertid vigepligt til slanke uld frakker, selv om mange mænd stadig lide at kaste en vaskebjørn pels over deres slanke jakkesæt.

Hat Indulgence

Ingen mand af enhver klasse var ud i offentligheden uden en hat. Det havde været tilfældet i århundreder og var stadig i høj grad tilfældet i 1920'erne. Om sommeren, var lys blazere kronet af en Panama stråhat eller overfladisk, flattop, stiv-skygge hatte kaldet enten bådejere eller hulskeer, afhængigt af randen bredde. Efterår og vinter var alt om filt fedora, slidte med finere madlavning af gangstere, men elsket af alle for deres stil og komfort.

Chic kørestil

Mænds Fashion i 1920'erne

1920'erne var stigningen i bilen som en vigtig del af kulturen. Den blomstrende økonomiske tider betydet, at mange flere mennesker kunne råd til en bil og modeindustrien noterede, at skabe tøj slidt næsten specielt til kørsel. Mænd havde flad uld eller tweed Danish Kørsel hætter og ventilerede læderhandsker når toting deres sweeties omkring i byen. Den læderjakke populariseret af flotte pilot Charles Lindbergh var noget ingen stilfulde mand kunne undvære, og mange kunne lide at inkludere den hvide silketørklæde så godt.

To Tones og vingespidser

En anden stor forandring set i 1920'erne Herretøj var sko. Enkelt farve støvler og gamacher var veget for tofarvet sko i nuancer af brunt og hvidt eller sort og hvid. Selv slidt på kontoret såvel som på campus, skoene havde en decideret afslappet look. Sort laklæder stadig var den eneste ting at bære som led i aften påklædning, men wingtip, en spids sko med perforering over tå, blev i stigende grad, at tilføje nogle pift til en mands udseende. Selv de, der ikke kunne lide jazz ønskede at se en del af Jazz Age.

Designer Mode og Catalog Shopping

Også bemærkelsesværdigt - og især relevant på grund af dens betydning for væksten i modebranchen generelt - var opmærksomhed, at designere begyndte at betale for herretøj. Da økonomien boomede, var det kun passende, at designerne leveret varen, der gjorde det muligt for mænd at købe luksus påklædning. Ofrene voksede eksponentielt i hele årtiet.

En anden ændring, der havde en stor indflydelse på mændenes modebranchen var indførelsen af ​​katalog shopping. Gjort populær af den berømte Sears, Roebuck og Co, kataloger var fyldt med alt fra skjorter og sko til veste og dragter. Dette gjorde at købe mænds 1920'erne tøj enklere end nogensinde før.

Moderigtigt 'Til musikken stoppede

Mænds mode i 1920'erne havde en snap, syden og lysstyrke, som for det meste er forbundet med kvinders Jazz Age couture, og det forblev den måde, indtil børskrakket i 1929. Men selv om det tog flere årtier for de unge at have en sådan svaje igen var der ingen vej tilbage til stuffiness af tidligere århundreder. En ny tidsalder var begyndt. Under brølende tyvere, mandlige mode oplevede en spændende skift i stil. Årtiet blev udvirket med spænding, der hidrører fra fantastiske økonomiske vækst og fødslen af ​​berømthed kultur. De paralleller mellem "rulle" og det virkelige liv var umuligt at ignorere, da mænds designere omfavnede Hollywood-inspirerede styles i særdeleshed.