Mænd har sværere at undskylde

Canadiske forskere gennemførte en nysgerrig eksperiment for at finde ud af, hvor forskellige er de evner at anerkende oneâ € ™ s skyld hos mænd og kvinder. Dette blev skrevet om i nyhederne gennemgang af den kompetente tidsskrift Science.

Mænd har sværere at undskylde

Under eksperimentet, 66 frivillige (33 kvinder og 33 mænd) i to uger indspillet deres følelser forbundet med relationer med andre mennesker. Analysere resultaterne, eksperterne opdagede, at mænd er langt mindre tilbøjelige til at undskylde og sig skyldig i en konflikt. Kvinde bad om tilgivelse med 35% oftere end mænd, og nogle gange blot for at negere en konflikt, der opstod. Men i øvrigt kvinder var uhøfligt og brugte fornærmelser i deres tale med 30% mere end mænd.

Forfatterne af forsøget fandt også, at mena € ™ s immunitet mod fornærmelser er meget højere end for kvinder. Deres reaktion på misbrug angreb var roligere end de damer, som meget ofte reagerer på råhed ved at tage handling, og ved at gå i gråd, selv om de blev krænket af en person, der ikke spiller nogen rolle i deres liv.

Forskerne understreger, at de væsentligste forskelle i erkendelse af skyld hos mænd og kvinder vises i romantiske relationer: kvinder er mere bange for at såre deres partner, så de undskylder mere følelsesladet end mænd, der er mere tilbøjelige til rationel og logisk anerkendelse af skyld.