Madlavning med superfoods: Opskrifter til kinakål

Hvem vidste, at kinakål var så super? En nylig undersøgelse af Dr. Jennifer Di Noia af William Patterson University testet og kategoriseret superfoods ved deres næringsstof tæthed. Fødevarer, der gjorde listen skulle have en målbar mængde af kalium, fibre, protein, calcium, jern, thiamin, riboflavin, niacin, folat, zink og vitamin A, B6, B12, C, D, E og K i hver 100 -gram portionsstørrelse. Kinakål, som omfatter Napa kål og bok choy, kom ind som nummer to på listen.

Madlavning med superfoods: Opskrifter til kinakål

Kinakål er medlem af Brassica familien og er relateret til andre sunde grøntsager som grønkål, broccoli og endda rosenkål. For hver betjener denne super-charged grøntsag har kun 16 kalorier og 91.99 procent af den daglige værdi af vitaminer og mineraler som anført ovenfor.

Bortset fra de fantastiske sundhedsmæssige fordele af kinakål, det også smager lækkert. Fra sautering til dampning, i supper og i gryderetter, denne grøntsag har en dejlig sprød konsistens og en let selleri-lignende smag. En af mine foretrukne måder at nyde Kinesisk (Napa) kål er sauerkraut. Nedenfor er den opskrift jeg bruger, og en, der er let at gøre derhjemme.

Hjemmelavet Sauerkraut
Serverer 6

Denne velsmagende opskrift blev oprindeligt skabt af Emma Christensen, opskrift redaktør af The kitchn, selv om jeg har lavet et par små modifications.You kan besøge hende skrive her for at læse hvordan hun gør en lækker version af denne opskrift i en murer krukke.

Det var kinesiske arbejdere, der skabte den tidligste version af sauerkraut ved fermentering kinakål i risvin. Tyskerne senere valgt den tørre-kur metode til saltning af kålblade at trække deres naturlige juice, som gjorde det muligt at gære og bevares. Gæring er en kraftfuld teknik til at skabe gut-sunde retter, der modstår fordærv og indarbejde de samme gode-for-dig bakterier, Lactobacillus, som i yoghurt, som hjælper med at regulere fordøjelsen. Nyd denne tangy, crunchy side parabol på sandwich, pølser eller endda som en snack på egen hånd.

Ingredienser

2 hoveder af Napa kål
1 ½ spsk havsalt
1 spsk kommen frø (valgfrit)

Kørselsvejledning

Det er vigtigt at vaske hver ingrediens, overflade og køkkenredskaber, herunder hænderne usædvanligt godt. Dette vil begrænse risikoen for, at dårlige bakterier kan vokse under den gærende processen.

Skær Napa kål i halve på langs og skyl grundigt.

Tør kål godt for at fjerne overskydende fugt.

Fjern kernen i hver kål halvdel, og derefter skive hver sektion i halve på langs.

Cross-cut kål kvartaler i tynde strimler.

I en stor skål tilsæt skiver kål og drys med salt.

Brug dine hænder til at blande salt og kål sammen, klemme som du går. Dette vil hjælpe saltet trænge ind kålblade og begynde gæringsprocessen. Den oprindelige opskrift opfordrer til kommen frø til smag, hvis du ønsker at sæson sauerkraut, tilsæt 1 spsk kommen frø, eller du kan erstatte dem for den samme mængde peberkorn, fennikelfrø, eller endda frisk hvidløg. Vær kreativ! Nogle mennesker endda bruge ituskårne rødbeder og gulerødder i deres sauerkraut.

Efter at al kål masseres, vil det være slap og visnet.

Sørg for at trykke ned på kål at pakke det ned i skålen. Hvis nogen af ​​kål ikke er nedsænket i sin egen naturlige saft, vil det ikke gære ordentligt, og kan ødelægge.

Placer en mindre tung bund skål på toppen af ​​sauerkraut at holde kål trykket ned. Du skal bruge et stykke ostelærred bred nok til at dække den åbne overflade skålene, og et bånd eller bungee ledningen at sikre det. Den ostelærred vil så luften kan cirkulere (et vigtigt skridt i gæring) og samtidig holde støv og snavs ud af sauerkraut.

Lad kålen at gære i tre til ti dage. I den tid skal du kunne se den flydende boble og eventuelt skum. Det betyder blot fermenteringen fungerer.

Efter tre dage smage din sauerkraut, og hvis det smager godt, skal du fjerne mindre skål, skimme off enhver skum eller Scud der har udviklet sig, og forsegle i en egnet beholder med en tætsluttende låg.

Du kan fortsætte med at gære kål, indtil du finder smagen passer dig.

Når det er i køleskabet, kan den holde i to måneder eller længere.

At finde måder at optage kinakål i din kost vil ikke være svært. Der er mange flere opskrifter tilgængelige online, ligesom kimchi og fyldte kål, der smager så lækkert. Jeg ved, når du giver denne superfood en chance, vil du også blive synge sine roser.

Madlavning med superfoods: Opskrifter til kinakål

Madlavning med superfoods: Opskrifter til Brøndkarse