Mad Myter debunked: Tyrkiet gør dig søvnig

En af de mest udbredte troede fødevarer myter er tanken, at spise kalkun kan gøre dig søvnig. Dette er ofte brugt som en undskyldning for ikke at spise kalkun, eller en begrundelse for, hvorfor du måske ofte føler sig søvnig efter en stor jul eller Thanksgiving måltid. Mens denne myte er ikke sandt, er der nogle videnskabelige grundlag for tro.

Tyrkiet Indeholder tryptophan

Tryptophan er en essentiel aminosyre, der bruges af det menneskelige legeme til at bygge proteiner og er nødvendig for at fungere korrekt og for et godt helbred. Det anvendes i processen med at gøre serotonin, et kemikalie, som er involveret i reguleringen af ​​søvn mønstre. Tryptophan, i en renset form, faktisk vil gøre dig søvnig, og har tidligere været anvendt i sovepiller. Imidlertid skal normalt tages på en tom mave, som forskellige aminosyrer har tendens til at konkurrere om adgang til hjernen. Hvis der er masser af forskellige aminosyrer konkurrerer på én gang, som de gør, når du spiser måltider, vil mængden af ​​tryptofan nå de rigtige steder ikke være stor nok til at gøre dig søvnig.

Faktisk er mange andre fødevarer indeholder tryptofan, herunder de fleste animalske produkter som kød og ost og endda sojabønner. Oksekød indeholder mere tryptophan end kalkun, men det er aldrig skylden for søvnighed - sandsynligvis fordi det ikke er forbundet med enorme ferie måltider som Tyrkiet er.

Søvnighed Bidragydere

Generelt, når et stort måltid er forbrugt det har en tendens til at gøre dig søvnig, uanset hvad måltidet indeholdt. Dette skyldes fordøjelsesprocesser trække energi fra andre kropsfunktioner, efterlader dig med en generel følelse af træthed. Derudover måltider, der er høj i kulhydrater tendens til at fremkalde en insulin bølge, som kan forlade dig følelsen flad og træt efter den passerer. Kulhydrater faktisk også gøre stimulere produktionen af ​​serotonin, som Tyrkiet formodes at, der fører til søvnighed.

Sundhedsmæssige fordele af Tyrkiet

Tyrkiet er et meget magert kød og fedt det indeholder en tendens til at være umættet, især hvis huden er fjernet. Det giver også en god mængde af jern, B-vitaminer, niacin, selen og zink og mere protein pr ounce end kylling eller oksekød. Faktisk spiser en lille, høj-protein måltid, såsom en salat med hakket kalkun eller en kalkun sandwich er mere tilbøjelige til at forlade dig årvågen og vågen end et måltid, der er høj i kulhydrater eller sukker. Tyrkiet er blevet kaldt en "super-mad" på grund af sin sunde egenskaber.

Mens Tyrkiet gør indeholder tryptophan, indeholder ikke mere end andre kød og mindre end nogle. Tryptofan er imidlertid ikke en faktor, der bidrager til søvnighed efter en Thanksgiving eller jul måltid. Tyrkiet er hjertet sundt og ernæringsmæssigt tætte, hvilket gør det til en god mad til at overveje som en fast del af en sund kost.