Lychnis

Lychnis

Lychnis planter, der ofte omtales som Campions, er en gruppe af sommer-blomstrende stauder, der er kendt for deres attraktive blade og rigelige blomstrer. Carefree og farverige, de er en nem staude at dyrke, der vil tilføje en masse til en blomst grænse med en minimal indsats.

Rose Campion

Den mest almindeligt dyrket type Lychnis er en stedsegrøn bunddække kaldet rose Campion. Denne Lychnis har følt-lignende grå-grønne blade omkring 4-5 inches i længden, idet en tæt lighed med lam øre. Bladene forblive lav til jorden, men de blomsterstilke stige 2-3 meter høj i midsommer udbrud i en-tommer blomster spænder fra magenta til pink, men en hvid form kaldet Alba er undertiden tilgængelig.

Lychnis

Rose Campion Bloom

Behov og vedligeholdelse

Rose Campion kan lide fuld sol og behov veldrænet jord. Det er tørke tolerant når de er etableret og vokser godt i jord med lav fertilitet, selv om det er lige så lykkelig i en rig haven seng. Det er praktisk talt immune over for skadedyr og sygdomme.

Den eneste vedligeholdelse der kræves, er at skære blomsterstilke til jorden, når de blomstrer falme.

Landskab Brug

Planterne langsomt sprede sig ind i en pæn bunddække gennem begge løbere og frø, selv om de ikke betragtes som invasiv. Brug dem som kantning mellem en vej og de højere planter af en flerårig grænse. De har håndelag for at udfylde tomme rum mellem andre planter i nærheden og deres filt-lignende blade har den virkning opblødning overgangene mellem hardscaping og beplantede arealer.

Lychnis

Lychnis Border

Andre Lychnis Planter at overveje

Der er et par andre relaterede ornamentale typer Lychnis, der deler de fleste af de fysiske træk og voksende krav til evigt populære steg Campions.

Maltese Cross

Denne art Ligner steg Campion men har klynger af orange-røde blomster og blade er frodige og grønne. I modsætning steg Campion, er det ikke stedsegrønne, men vil dø til jorden hver vinter og skal skæres tilbage efter den første hård frost på efteråret. Den blomstrer rigt hele sommeren og er kendt for sin evne til at tiltrække sommerfugle.

Lychnis

Maltese Cross

Arkwrights Campion

Dette anlæg har næsten identiske blomster som malteserkors, men også besidder udsøgt lilla-bronze løv.

Lychnis

Arkwrights Campion

Landskabspleje med Lychnis

Lychnis planter er nogle af de mest tilgivende stauder til at arbejde med, hvilket gør førsterangs landskabspleje synes let. Når du har en etableret plaster, er det let at dele dem og få plantemateriale til at udfylde andre tomme rum i gården.