Love Om at blive fyret

Love Om at blive fyret


Hvis du er en medarbejder, der har mistet et job, fordi du blev fyret, kan du være nysgerrig med hensyn til love om at blive fyret, og om du har nogen regres og hvis du kan indgive arbejdsløshed eller ej. Det hele afhænger af, hvorfor du har mistet dit job.

At-vil Medarbejdere

De fleste arbejdere i Amerika falder ind under kategorien kendt som at-vilje medarbejdere. Det dækker ikke union eller offentligt ansatte. At-vil medarbejdere kan blive fyret når som helst uden at arbejdsgiveren giver en forklaring; dog de grunde, du bliver fyret, kan ikke være diskriminerende eller ulovligt.

Dette kan synes uretfærdigt, men på den anden side af sagen, kan medarbejderen også holde op når som helst uden en forklaring. Men selv om du har ret til at holde op på stedet to ugers varsel er standard praksis. Før du gør noget udslæt, tænke fremad. Hvad vil du fortælle din næste potentielle arbejdsgiver? Hvis potentielle arbejdsgivere lærer du gik ud på et job uden varsel, kan det stoppe dem fra at ansætte dig, fordi de er på udkig efter en person loyale, ansvarlig og pålidelig.

Love om at få fyret Ulovligt

Ved føderale lovgivning er det ulovligt for de fleste arbejdsgivere at fyre en medarbejder for en af ​​de nedenstående forhold. Det er dog vigtigt at bemærke, at mange statslige love er mere vidtgående end føderale lovgivning, så hvis du tror, ​​du kan have en sag, check med de love i din tilstand. For eksempel nogle stater har love om at blive fyret på grundlag af forskelsbehandling med hensyn til seksuel orientering, mens andre ikke gør.

Diskrimination

De fleste stater har også antidiskriminationslovgivning, der gør det ulovligt at fyre en person af grunde, der er anført i den føderale lovgivning. Disse omfatter:

 • Alder (hvis over 40)
 • Handicap
 • National oprindelse
 • Graviditet - Forhindrer de fleste arbejdsgivere fra fyring dig, fordi du er gravid, som lige har født, eller har en relateret medicinsk tilstand.
 • Løb
 • Religion
 • Retaliation
 • Sex / Køn

Hvis du vil vide detaljerne i love mod forskelsbehandling i din tilstand, skal du kontakte din tilstand fair arbejdsformidling.

Gengældelse låse

Hvis du føler, du har været offer for diskrimination, og blev fyret for en af ​​grundene til ovenstående, kan du starte en gengældelse krav under staten og føderale lovgivning om bekæmpelse af forskelsbehandling. Repressalier klager skal undersøges velovervejet, men at indgive en klage ikke garantere et positivt resultat for medarbejderen. Hvis arbejdsgiveren flittigt har dokumenteret medarbejderens marginale eller dårlige resultater og andre arbejdsrelaterede mangler det vil hjælpe dem bevise deres sag ikke var diskriminerende, men berettiget.

Lov Federal Medarbejder Polygraph Protection

En anden føderal lov, der beskytter beskæftigelsesstatus er Federal Medarbejder Polygraph Protection Act. Denne lov forhindrer de fleste arbejdsgivere fra fyring medarbejdere, bare fordi de nægter at tage en polygraph test. På et statsligt niveau, en god del af statens love også har vedtaget lovgivning, der opstiller stærke forbud mod brugen af ​​løgn detektor test.

Federal Immigration Reform og Control Act (IRCA)

Så længe en medarbejder er juridisk berettiget til at arbejde i USA, Immigration Reform Federal og Control Act (IRCA) forbyder de fleste arbejdsgivere fra at bruge fremmede status som begrundelse for at affyre en arbejdstager.

Occupational Safety and Health Act (OSHA)

Den føderale lov Occupational Safety and Health (OSHA) beskytter medarbejdere, der klager over arbejdsforhold, der ikke i linje med staten og / eller føderale sundhed og sikkerhed retningslinjer. Hvis du blev fyret for sådan en grund, så loven er på din side, og du bør indsende en klage.

Overtrædelser af Public Policy

Love Om at blive fyret

Når det kommer til krænkelser af den offentlige orden, du bliver nødt til at kontrollere, hvad netop din tilstand anser for at være en overtrædelse. Det er spørgsmål, der beskæftiger sig med det, der bestemt til at være moralsk eller etisk forkert, og som sådan kan være relativ. På grund af dette, hvad der anses en krænkelse af den offentlige orden varierer fra stat til stat. Selv med denne grad af relativitetsteori, de fleste stater er enige om, at følgende handlinger overtræder den offentlige orden:

 • Firing en medarbejder, fordi de ikke ville acceptere at begå en ulovlig handling. For eksempel: forfalskning poster i regnskab, lyver for revisorer osv
 • Firing en medarbejder, fordi de klagede over arbejdsgiverens ulovlig adfærd. For eksempel, hvis arbejdsgiveren ikke betaler mindsteløn.
 • Affyring en arbejdstager, der har retlige beføjelser, såsom at stemme.


Hvis du bliver fyret, være forsigtige. Må ikke underskrive dokumenter, såsom en frigivelse af fordringer, fordi det mister din ret til at sagsøge. Læs de dokumenter, du får omhyggeligt, og hvis du har spørgsmål, så tøv ikke med at tale med eksterne kilder eller en advokat. Mest af alt, skal du ikke blive presset til at underskrive noget, du ikke ønsker at underskrive.