Lodret Idéer

Lodret Idéer

Lodrette haver er sjovt at designe, let at vedligeholde, og svært at gå glip af. De tilføjer mere plads til din stadigt voksende have. Disse levende vægge af spiselige, årlige eller endda flerårige planter er perfekte til praktisk anvendelse samt en fryd for øjet. Den sofistikerede arkitektur eller den barske af lodrette haven vægge giver plantageejere at omdanne deres havearbejde færdigheder til kunstneriske inspirationer.

Lommer

Lommer er fremstillet af letvægtsmateriale sammenlignes med filt og typisk recirkuleres. Dens fibre tillade anlæg til ånde frit og cirkulere vandet væk fra overfladen til rødderne. Lommer kan købes fra leverandører som WollyPocket eller gartnere kan få kreative ved at bruge jute ris sække og landskab stof.

Hængende og Arrangere Lommer

Lodret Idéer

Uldne Pocket plantageejere

Det er let at fastgøre lommer til et hegn, jernbane, balkon eller væg med blot et par skruer, kroge, og hæfteklammer. Det bedste er, at du kan arrangere lommerne for at være hvor som helst fra et rum til en hel dusin pr række eller mere. Overvej at variere størrelsen og arrangementet af lommer til at skabe en iøjnefaldende lodret område.

Planter og pleje

 • Kom i gang ved blot at fylde lommen op lidt over halvvejs fyldt med en let plantning medium og plante dine yndlings blomster eller edibles. Husk at vande godt efter plantning.
 • Planter, der vokser godt i lommer er enårige (babyblå-øjne, begonia), stauder (anemone, baby ånde) og små edibles (tomater, spinat).
 • Lommer er nemme at passe, men de kan tørre ud, hvis hang direkte i solen. Vand lommerne ved hjælp af en slange, vand kan, eller sprayflaske.

Pot Bøjler

Brug pot bøjler til at oprette en lodret have er måske den nemmeste vej at gå. Du kan enten købe ampler allerede er gjort, eller lave dine egne.

Hvordan til at hænge Pots

Alle, der er behov for er støtte klemmer eller metal kroge til at hænge plantning potter på et stabilt gitter, espalier eller hegn. Du skal blot følge anvisningerne på den støtte, du vælger, og derefter hænge planterne.

Lodret Idéer

Gryder hængende på en træpalle

En unik idé er at sikre en gammel købmandsbutik palle (eller enhver træpalle) til en væg og dekorere det i overensstemmelse hermed med maling eller måske plette det at give pallen en robust udseende. Tilføj dine potteplanter og nyd din kunstværk.

Planter og pleje

 • Du kan plante noget i din potter, herunder køkken urter og enårige.
 • Potteplanter brug for masser af vand som de har tendens til at tørre ud, især hvis de er placeret i fuld sol.
 • Hvis du forventer blæsende vejr, er det bedst at tage din hængende pot ned og læg den i et beskyttet sted.

Wall Planter Box og bakker

Wall Planters

Wall plantageejere kommer i alle former og størrelser. Store købte væg plantageejere kan spænde fra en hård ventileret shell til metal og keramiske designs. Ideen er, at du kan hænge dit anlæg på en væg, som du ville et billede - det levende kunst bliver meget populær for byboere, der ønsker at bringe lidt grøn til deres terrasse eller dæk. Du kan købe et kit, eller oprette dine egne ved hjælp trykimprægneret tømmer, galvaniseret kylling netting og nogle landskab stof for opbakning.

Lodret Idéer

Metalvæg plantere

Planter og pleje

 • Før hængende muren plantageejer, er det vigtigt at lade plantageejer at ligge fladt i omkring 5-6 dage at afvikle sine rødder. Vand såmaskinen en gang om ugen med en vandflaske.
 • Sukkulenter er et godt valg for enhver udendørs væg plantageejer boks.
 • Du kan også vælge at flytte din plantageejer indeni. De gør en fantastisk tilføjelse til enhver sol våbenhus.

Bakker

Bakker giver samme udseende som denne væg plantageejer netop diskuteret. Imidlertid er disse rektangulære, plastbakker opdeles i "plantning celler", at skråne i en tredive graders vinkel. Der er huller i bunden, der tillader dræning og beluftning. Sukkulenter eller eventuelle enårige, stauder og edibles med lavvandede rødder er bedst egnet til bakker.

Kreative ideer

Der er mange upcycling idéer, som du kan bruge til kreativt og billigt tilføje lodret flare til enhver have.

Sodavandsflasker

Brug af sodavandsflasker er en fantastisk måde at genbruge og etablere en urban føler, og det er sundere for jorden og giver farve til øjnene. Trinene er nemme. Bare skære bunden af ​​sodavandsflaske off ved hjælp af en barbermaskine. Dæk den øverste kant af plantageejer med gaffatape. Punktering to huller på hver side af flasken gennem kanalen tape, og hænge robust snor eller wire gennem hullerne for at fastgøre bøjlen til en væg eller et hegn. Bor små huller i hætten for at tillade dræning og fylde plantageejer med lerjord.

Planter og pleje

 • Urter såsom mynte, oregano og persille arbejde stor i disse genvundne plantageejere.
 • Sørg for at tjekke jorden ofte som disse bøjler kan tørre ud hurtigt.

Tagrender

Lodret Idéer

Tagrende lodrette plantageejere

Tagrender har en futuristisk-chic føler og er en pæn måde at genbruge gamle tagrender. Efter at have sikret tagrender med skruer eller søm, kan du bore små huller for at tillade dræning. Tilføj lerblandet potteblanding til tagrenden, når du har det hængt op.

Planter og pleje

 • Sæsonfisk som snigende vin og Euphorbia og sukkulenter er gode valg, der trives i tagrender.
 • Mange mennesker vokser jordbær og salat planter i tagrender. Dette er en rigtig god idé, hvis du er trængte fra rummet i din have.
 • Kontroller jordfugtighed dagligt.

Stigende tendens

Lodrette haver er strålende og billige måder at dekorere indendørs og udendørs. De er hurtigt ved at blive mere populære som folk ser for kreative måder at vise deres foretrukne blomster eller dyrke mad.