Liste over Værste Tilsætningsstoffer

Liste over Værste Tilsætningsstoffer

Masser af tilsyneladende banale fødevarer er fyldt med tilsætningsstoffer. Mens de langsigtede sundhedsmæssige virkninger af visse tilsætningsstoffer er stort set ukendt, nogle allerede blevet påvist at have negative sundhedsmæssige konsekvenser. Sundhed bevidste individer måske ønsker at undgå nogle tilsætningsstoffer helt og reducere deres forbrug af andre. Forbrugerne vil ofte nødt til at gøre forskning og tjek ingredienser etiketter for at afgøre, om en given fødevare indeholder skadelige tilsætningsstoffer.

De fem værste Tilsætningsstoffer

Mange af de værste tilsætningsstoffer er kendetegnet ved, at de har vist sig at forårsage særlig alvorlige negative sundhedsmæssige konsekvenser. Nogle af disse tilsætningsstoffer er i andre lande, som kun bidrager til deres negative omdømme lovligt i USA, men ulovligt. Da mange af disse tilsætningsstoffer er hverdagskost, vil folk også ende med at indtage mere af dem, hvilket gør dem særligt skadelige i praksis.

# 1 nitrat og nitrit

Environmental Working Group (EWG) for nylig udgivet en opdateret liste over de farligste fødevaretilsætningsstoffer i øjeblikket anvendes i USA, og nitrat og nitrit lavet øverst på listen. Ifølge Environmental Protection Agency (EPA), potentialet for kosten nitrat og nitrit eksponering er forholdsvis høj, især når det kommer til børn. Nitrit og nitrat tilsættes til fødevarer for at bevare friskheden, hvilket er grunden til de er særligt almindelige i saltede kød. Dog kan selv grøntsager indeholder disse kemikalier, så vegetarer bliver nødt til at sætte nogle indsats i at undgå dem.

Ifølge WebMD, i dagene før den udbredte brug af køleanlæg, hvor amerikanerne forbruges relativt høje niveauer af saltede kød, flere mennesker døde af mavekræft, end fra nogen anden form for kræft. WebMD tyder på, at i begyndelsen af ​​1930'erne, hvor producenterne reduceret deres brug af natriumnitrit i saltede kød og køling blev mere almindelige, forekomsten af ​​mavekræft blev betydeligt mindre almindelige. Væsentlige, kan forskerne få næsten et århundrede værd af beviser mod nitrat og nitrit.

# 2 Trans Fat

Ifølge WebMD, kan transfedtsyrer forøge en patients niveauer af LDL, som er skadelig type kolesterol, samtidig reducere deres niveauer af sundere HDL-kolesterol. Transfedtsyrer, som hidrører fra hydrogen tilsættes til vegetabilsk olie, er blevet knyttet til type 2 diabetes og hjertesygdom.

Center for Science i folkets tjeneste (CSPI) siger, at ifølge Harvard School of Public Health forskere, kan 50.000 årlige præmature hjerteanfald dødsfald kædes sammen med indtagelse af transfedt, som ofte vises på ingredienser lister som "delvist hydrogeneret olie ' eller "hærdet olie.

Selv om den trans indhold af visse fødevarer fedt er blevet vist på advarselsmærkater siden 2006, kan nogle fødevarer, der angiveligt har nul gram har mindre end en halv gram per portion. Efter indtagelse flere portioner, kan forbrugeren faktisk tage en væsentlig mængde af transfedt. Bagværk, stick margarine, mikroovn popcorn, kiks, icing, og stegte restaurant fødevarer alle kan indeholde transfedt. Folk, der forbruger mange af disse fødevarer kan stadig tage i mere end de tror.

# 3 kaliumbromat

The Chicago Tribune (CT) siger, at kaliumbromat, som kan betegnes som »bromerede mel 'på en ingredienser etiket, er et oxidationsmiddel bruges til at give mel et løft under bageprocessen. Ifølge EWG, kaliumbromat er et potentielt humant carcinogen, der kan beskadige DNA og nyrerne. I modsætning til USA, Canada, EU, og Det Forenede Kongerige tillader ikke kaliumbromat skal anvendes i fødevarer. Ifølge CT, er det også forbudt i Kina og andre nationer. Brød produkter ofte danne grundlag for folks måltider, så folk kan forbruge en masse bromerede mel i hele deres dage.

# 4 butylhydroxyanisol (BHA)

Det CSPI indikerer, at BHA anvendes i tyggegummi, vegetabilsk olie, korn, og kartoffelchips at bremse den hastighed, hvormed produkterne bliver harsk. BHA også anvendes i farmaceutiske og kosmetiske produkter. Det amerikanske Department of Health og Human Services mener, at der er tilstrækkelige beviser til at være på vagt over for BHA potentiale som kræftfremkaldende, men BHA er ikke reguleret af FDA. Det faktum, at det har en sådan bred anvendelse gør det til et særligt bekymrende kemikalie.

# 5 Propylgallat

Den EWG sætter spørgsmålstegn FDA beslutning om at sætte propylgallat i generelt som Sikker kategori, angivelse af dens potentiale som et hormonforstyrrende stof, og en National Toxicology Program undersøgelse, der er knyttet propylgallat til tumorer i laboratorie rotter. Den CSPI omhandlet sikkerhedsundersøgelser, der mærkeligt foreslået, at lave doser af propylgallat kan være mere kræftfremkaldende end høje doser eller nul doser, som kan være forårsaget af propylgallat teoretiske rolle som et hormonforstyrrende stof. Propylgallat anvendes som konserveringsmiddel i kylling suppe, vegetabilsk olie, kartoffelpinde, tyggegummi og kødprodukter. Folk, der ikke kryds ved propylgallat på mærkningen af ​​fødevarer kan tage for meget af en risiko.

Undgå Tilsætningsstoffer

Der er mange tilfælde i hele historien af ​​forarbejdede fødevarer, hvori tilsætningsstoffer, der tidligere blev anset for at være sikker vist sig at være farlige, og tilfælde, hvor tilsætningsstoffer tidligere anset for at være farlig viste sig at være sikker. Forbrugerne er i en vanskelig situation, når det kommer til at gøre fornuftige beslutninger om tilsætningsstoffer. Som sådan bliver det endnu vigtigere at prioritere og forsøge at undgå de tilsætningsstoffer, der har tiltrukket de mest kontrovers, da det er svært at undgå dem alle.