Liste over gode kulhydrater og dårlige carbs

Liste over gode kulhydrater og dårlige carbs


Hvis du tæller kulhydrater, eller i det mindste opmærksom på mængden og typen af ​​kulhydrater, du spiser, kan det hjælpe at få en liste over gode kulhydrater og dårlige kulhydrater. Ifølge Harvard School of Public Health, nogle carbs fremme sundhed, mens andre, hvis spist for ofte eller i mængder, der er for store, kan potentielt føre til helbredsproblemer.

Forstå List

Ifølge GroupHealth.com, mellem 50 og 60 procent af de kalorier en person indtager hver dag bør komme fra kulhydrater. Men det betyder ikke, at de kulhydrater, du finder i slik, småkager og andre stærkt forarbejdede fødevarer er de samme som i grøntsager og fuldkorn. Det er, hvor idéen om en liste over gode kulhydrater og dårlige kulhydrater kommer fra.

Det dybest set opdeles i simple kulhydrater er "dårlige" og komplekse kulhydrater er "god". Kompleks og enkel er udtryk, der beskæftiger sig med, hvordan maden er opdelt i energi (sukker) i kroppen.

Gode ​​kulhydrater / dårlige carbs Printable

Klik på billedet ovenfor for at downloade en printervenlig skitserer gode og dårlige kulhydrater. For at få adgang udskriftsområdet:

 1. Klik på billedet.
 2. Vælg Filer-Print.
 3. Det printbare vil udskrive på din computer.

Du kan bruge denne kan udskrives til at hjælpe dig med at træffe sundere kulhydrat valg, når du shoppe, spise ude, eller lave mad.

Komplekse kulhydrater

Komplekse kulhydrater er dem, der giver din krop den bedste brændstof. De er som regel findes i fødevarer med højt i fiber, der bryder langsommere ned, hvilket giver dig en stabil blodsukker gennem dagen og at du føler dig mindre sulten og irritabel, når eftermiddagen ruller rundt.

Det er en rigtig god idé at få flere af disse kulhydrater i din daglige kost:

 • Frisk frugt, ideelt dem med et lavt glykæmisk indeks som abrikoser, hindbær, jordbær og brombær
 • Ikke-stivelsesholdige grøntsager
 • Fuldkorn og fødevarer fremstillet af fuldkorn, såsom visse typer af brød og korn
 • Nødder
 • Bælgplanter
 • Mejeriprodukter, der ikke er sødet med sukker, såsom yoghurt, syrnet fløde, ost og mælk

Simple Carbs

Din krop hurtigt nedbryder simple kulhydrater, der giver dit blodsukker et spyd og sende dig kører tilbage til køkkenet eller snack maskine inden for få timer fra din sidste fix. Medmindre du er en atlet eller har brug for en pludselig bølge af energi eller anden grund, er det normalt bedst at undgå disse kulhydrater i din daglige kost:

 • Raffineret korn som hvidt brød, hvide ris og beriget pasta
 • Forarbejdede fødevarer såsom kage, slik cookies og chips
 • Hvide kartofler
 • Læskedrikke sødet
 • Sukker

Valg af det rigtige Carbs

Skære ned på de dårlige kulhydrater kan hjælpe dig med at tabe, samt give dig en følelse af mere energi og mindre irritabilitet. Kulhydrater er det brændstof, der gør din krop løb. Sætte det rigtige brændstof i din motor gør en verden til forskel.

Føler dig fuld længere

Fordi gode Carb fødevarer tendens til at have højere fiber og lavere kalorier end mange forarbejdede dårlige Carb fødevarer, vil du finde dig selv følelsen fyldigere, mens man spiser færre kalorier. Du kan endda opleve, at du spiser en større mængde af fødevarer.

Hvis du tænker om, hvilke typer af fødevarer, du tilføjer og dem du giver op, det giver mening. Det ville tage en masse mere frugt til lige det samme antal kalorier, du ville spise i en candy bar, og du vil sandsynligvis føle sig tilfreds efter et stykke eller servering af frugt, som er meget lavere i kalorier end candy bar. Endnu bedre, vil du føle opfyldt for en lang periode og vil ikke føler behov for en anden usund snack senere på dagen.

Ikke en streng regel

Bare fordi nogle fødevarer har mindre ønskværdige kulhydrater betyder ikke, du skal sparke dem ud af dit liv for evigt. En liste over gode kulhydrater og dårlige kulhydrater skal ikke ses som en streng regel. Du bør få de fleste af dine kulhydrater hver dag fra den "gode" liste, men du helt sikkert ikke behøver at skære alle ris eller springe fødselsdagskage, så længe du spiser disse elementer i moderate mængder.