Liste over ayurvediske urter

Liste over ayurvediske urter

Anmeldt af Terri Forehand RN

Ayurvedisk medicin har eksisteret i århundreder, og opstod i Indien. Det er baseret på den overbevisning, at krop, sind og ånd skal være i balance for at forebygge sygdom. Denne form for medicin bruger urter til at hjælpe med at opretholde en god fysisk og følelsesmæssig sundhed.

Ayurvedic Doshas

Enhver liste over ayurvediske urter er væsentlig og skal opdeles efter doshas, ​​de tre forskellige sind-krop typer i ayurvedisk medicin. Du vil finde mange af de urter er almindelige ingredienser, du sandsynligvis har brugt tidligere.

I ayurvedisk medicin, de tre doshas er Vata, Pitta og Kapha. Man mener, at hver person har mindst ét ​​dominerende dosha. Hver dosha har forskellige egenskaber og bruger forskellige urter til at hjælpe balance krop, sind og ånd. For at bestemme din dosha, tage quizzen tilbydes af Chopra center Marketplace.

Liste over Vata dosha Urter

Ifølge Zandu, et selskab dedikeret til ayurvedisk medicin, Vata folk er generelt tynde, trætte let, og ofte mangler energi. Følgende er nogle urter anbefales til folk med en dominerende Vata dosha:

Ashwagandha

Denne urt, også kendt som indisk ginseng og vinter kirsebær, er ofte foreskrevet i ayurvedisk medicin for at øge energi-niveauer og formindske stress og træthed. Ifølge Memorial Sloane-Kettering Cancer Center, Ashwagandha er jern rige og undersøgelser viser urten at have anti-tumor, antioxidant, anti-inflammatorisk og anti-stress egenskaber. Desuden kan urten til at forbedre insulinfølsomhed.

Ashwagandha kan forårsage abort og bør aldrig bruges af gravide kvinder.

Triphala

The Chopra center, at triphala primært anvendes som et middel til at afgifte kroppen. Men i modsætning til de traditionelle over-the-counter afføringsmidler, der ofte forlader kroppen forarmet efter brug, er det mente, at antioxidant egenskaber triphala forlader kroppen og immunforsvaret stærkt og afbalanceret.

Kantakari

En bitter smag urt, der Kantakari ofte bruges i ayurvedisk medicin til behandling af lunge problemer såsom astma, bronkitis og lungebetændelse. Urten menes at være en slimløsende og har kraftig blodrensende og anti-inflammatoriske egenskaber. Det kan også være nyttigt i behandling feber.

Rasona

Rasona, også kendt som hvidløg, er kendt for sin bidende svovl lugt. Det menes hvidløg kan medvirke til at reducere kolesterol, reducere blodtrykket og forbedre nogle fordøjelse forstyrrelser. Det er anti-bakterielle egenskaber kan hjælpe med at beskytte mod bakterielle infektioner og hjælpe med at helbrede nogle hudlidelser.

Hvidløg er kendt for at fortynde blodet, så du ikke skal bruge urten, hvis du tager blodfortyndende medicin eller planlægger at blive opereret.

Methika

Også kendt som bukkehorn, er Methika menes at hjælpe med at stabilisere blodsukkeret og lette nogle fordøjelsesproblemer. Faktisk en abstrakt på National Institute of Health hjemmeside fandt bukkehorn til ikke blot bidrage balance blodsukker, men også potentielt beskytte hjertet fra diabetes komplikationer. Selvom bukkehorn har været brugt i århundreder som en måde at bidrage til at øge amning, er der ingen undersøgelser til dato, der beviser denne teori.

Liste over Pitta dosha Urter

Pitta mennesker er mellemstore bygget og har medium niveau af energi. Følgende er nogle urter anbefales til folk med en dominerende Pitta dosha:

Amalaki

Amalaki, også kendt som den indiske stikkelsbær, er faktisk et lille træ, der producerer små antioxidant pakket frugter. Den Chopra center siger, at Amalaki betragtes som en meget kraftfuld foryngende ayurvedisk urt. Faktisk er det troede de frugter indeholder tyve gange mere C-vitamin end appelsinjuice.

Amalaki menes også at have antibakterielle, anti-inflammatoriske, og lever-beskyttende fordele og bruges i ayurvedisk medicin til behandling af leveren og knoglerne og fodre blodet.

Draksha

Kendt i engelsk som fælles drue, bruger Draksha frugt, stamceller, SAP, blade og blomster af planten. Astringerende blade bruges som et diuretikum og behandle fælles hudlidelser; SAP er også anvendes til behandling af hudproblemer; frugt anvendes som et afføringsmiddel, et afrodisiakum til at fremme intelligens og lindre fordøjelsesproblemer, og blomsterne anvendes til behandling af leversygdomme, bronkitis og nogle blødning problemer.

Yashtimadhu

Denne urt, også kendt som lakrids, anvendes i ayurvedisk medicin til behandling af luftvejssygdomme og mavesår. En undersøgelse af oral cancer patienter, som udviklede oral mucositis fra stråling og kemoterapi viste Yashtimadhu hjælper med at forebygge og behandle mucositis.

Chandan

Også kendt som sandeltræ, Chandan er en duftende ingrediens fremstillet af det hellige Sandal træ. Det er fundet i mange aromaterapi blandinger, men også anvendes i form af pasta til behandling af almindelige hudsygdomme og til at afkøle, rense og fugter huden.

Guduchi

Ifølge The Chopra Center, ayurvedisk historie tyder på, at bitter smag guduchi fremmer generelle trivsel og hjælper kroppen modstå virkningerne af angst og stress. Det bruges til at hjælpe med at forhindre forkølelse og influenza, støtte immunsystemet, lindre kroniske hudsygdomme, såsom eksem, og hjælper med at beskytte leveren.

Ushira

Ifølge hjemmesiden for Todd Caldecott, en ayurvedisk læge, Ushira er en flerårig græs, hvis væsentlige olie bruges til at behandle en lang række lidelser. Nogle af disse lidelser omfatter tarm og mave lidelser, respiratoriske problemer, betændelsestilstande og hudproblemer. Ushira er en særlig duftende urter og har en kølende effekt på kroppen.

Liste over Kapha Urter

Kapha folk tung bygget med store reserver energi, så de kan modstå sygdom. Følgende er nogle anbefalede urter for mennesker med en dominerende Kapha dosha:

Sunthi

Sunthi eller tør ingefær, er en stærk flavored ingrediens kendt for sin evne til at lindre fordøjelsesproblemer såsom kvalme, flatulens og fordøjelsesbesvær samt lette symptomer på almindelig forkølelse. Undersøgelser viser ingefær har anti-krampagtige evner og kan kæmpe væksten af ​​H. pylori, en bakterie, der er ansvarlige for mange mavesår og andre gastrisk symptomer.

Haridra

Denne urt er almindeligt kendt som gurkemeje. Det er tæt knyttet til ingefær og har historisk været brugt i ayurvedisk medicin til at hjælpe fordøjelsen, lindre gigt smerter, og hjælpe med at helbrede sår. Mens undersøgelser af gurkemeje er i gang, National Center for komplementær og alternativ medicin (NCCAM), at et stof, der findes i gurkemeje - curcumin - menes at have anti-inflammatorisk, anticancer, og antioxidant egenskaber.

NCCAM viser, at gurkemeje generelt betragtes som sikkert, men kan forårsage fordøjelsesproblemer eller lever problemer i høje doser. Desuden bør folk med galdeblære problemer undgå at bruge urt.

Putiha

Kendt som haven mynte på engelsk, Putiha er en meget gavnlig ayurvedisk urt. Det bruges til at lindre symptomerne på fordøjelsesproblemer såsom flatulens, kvalme, opkastning og appetit problemer. NCCAM indikerer, at undersøgelser viser mynte rent faktisk hjælpe med at lindre ubehaget ved irritabel tarmsyndrom og kan lindre fordøjelsesbesvær.

Haritaki

Ifølge Tillotson Institute of Natural Health, haritaki frugt styrke immunitet og har en afførende virkning. Det er også brugt til at fodre de store organer, såsom hjerte, lever og nyrer og hjælpe helbrede øjensygdomme. Urten indeholder astringerende egenskaber samt garvesyre, som kan medvirke til at reducere virkningerne af stress på kroppen.

Ajmoda

Almindeligt kendt som selleri frø, Ajmoda er en lækker urt med en tydelig, skarp smag. Ifølge University of Maryland Medical Center, har selleri frø traditionelt været anvendt i ayurvedisk medicin som et diuretikum, til behandling af forkølelse og influenza, forbedre fordøjelsen, lindre gigt ubehag, og lindre lever og milt lidelser.

Nogle dyreforsøg viser selleri frø kan reducere kolesterol og blodtryk, men mere undersøgelse er nødvendig for at afgøre, om dette er sandt for mennesker. Urten kan forårsage foto toksicitet så pleje bør tages, hvis du bruger urter og planlægger at tilbringe tid i sollys. Desuden bør gravide undgå selleri frø, da det kan forårsage uterin blødning og / eller sammentrækninger.

Lavanga

Bedre kendt i engelsk som nelliker, den krydrede Lavanga urt har en varmende effekt på kroppen. Medline Plus, at nelliker er traditionelt blevet anvendt som et slimløsende at behandle almindelige fordøjelsesproblemer, og som en smertelindrende ingrediens. De advarer også, at nelliker kan påvirke blodets evne til at størkne, og bør ikke anvendes med andre lægemidler eller urter, der også langsom blodpropper.

Hvor kan jeg købe ayurvediske urter

Alle plantelægemidler er ikke skabt lige, og kan variere i styrke og kvalitet. Derfor er det vigtigt at købe urter fra en pålidelig, pålidelig kilde. Følgende selskaber tilbyder høj kvalitet ayurvediske urter:

  • Banyan Botanicals: Dette selskab har et imponerende udvalg af ayurvediske naturlægemidler, herunder te, kosttilskud, ekstrakter, balsam og selvhjælp poster.
  • Den Chopra center Marketplace: Her finder du et udvalg af ayurvediske naturlægemidler kosttilskud samt en bred vifte af produkter til at hjælpe dig balance krop, sind og ånd.
  • Zandu: Dette selskab tilbyder et stort udvalg af ayurvediske naturlægemidler poster, herunder kosttilskud, balsam og te.

An Ancient alternativ for et godt helbred

Mens ayurvedisk medicin er bestemt ikke nyt, er det popularitet i den vestlige kultur nyder øget vækst og interesse. Mange mennesker erkender fordelene ved at holde sind, krop og ånd i balance og ønsker at lære mere om ayurvedisk urter som et alternativ til konventionel medicin. Men det er vigtigt at understrege, at alle urter har potentiale for alvorlige bivirkninger og enhver urtemedicin bør anvendes med forsigtighed og kun tilses af en læge, især hvis du er gravid eller har en underliggende medicinsk tilstand.