Liste over 12 trin programmer

Liste over 12 trin programmer
12 trin programmer giver håb til medlemmerne.

Anonyme Alkoholikere er nok den mest kendte af alle de 12 trins programmer, men der er en række andre grupper, der er blevet dannet ved hjælp af denne behandling model. Ved deltagelse i møder, lytter og dele erfaringer med andre, der lever med lignende afhængighed spørgsmål, kan deltagerne finde styrken og støtte til at forblive ædru en dag ad på tidspunkt. Følgende er et par eksempler på 12 trins programmer til rådighed for misbrugere.

Otte Nyttige 12 trins programmer

Kokain Anonym

Den første Kokain Anonym (CA) gruppe blev startet i Los Angeles i 1982. Gruppen har nu kapitler placeret overalt i USA, samt i Canada. CA kapitler ligeledes indeholdt i Europa. Medlemskab er åbent for alle med en afhængighed af kokain, crack kokain eller anden "sind ændre" stof, herunder alkohol, hash eller receptpligtig medicin.

Clutterers Anonym

Clutterers Anonymous (CLA), definerer rod som noget gruppens medlemmer ønsker at være fri for den truer deres sindsro. Clutter kan være noget at optage en persons tid, rum og energi. Det omfatter også vrede, at medlemmerne holder fast, giftige relationer eller aktiviteter, som ikke længere har nogen betydning for den enkelte. CLA tilbyder medlemmer ansigt til ansigt og telefon møder.

Codependents Anonym

Codependents Anonymous (Coda) er en gruppe af mennesker, der ønsker at have sunde relationer. Denne 12 trin program ikke har en særlig definition for codependency, men i stedet tilbyder en liste med mønstre og karakteristika, der er forbundet med denne type adfærd mønster. Nogen, der er codependent kan have problemer med følgende:

  • Denial
  • Lavt selvværd
  • Overholdelse
  • Kontrol

Tilgodehavender Anonym

En organisation for folk, der ønsker at holde op med at akkumulere usikret gæld, Tilgodehavender Anonymous (DA) tilbyder fællesskab og støtte til medlemmer. DA blev grundlagt i 1968 af en gruppe af Anonyme Alkoholikere medlemmer, der startede møde for at drøfte de problemer, de havde med penge. Nu, mere end 500 kapitler er aktive i USA. DA har også grupper, der opererer i andre lande rundt om i verden.

Gamblers Anonymous

Den første Gamblers Anonymous (GA) møde blev holdt mellem to mænd, der startede møde i 1957. Begge havde en besættelse med gambling, og at ingen af ​​dem gik tilbage til deres tidligere adfærd, når de begyndte at dele deres erfaringer.

Den 13. september 1957 blev det første gruppemøde for GA afholdt i Los Angeles. Siden da er organisationen vokset støt, og nu afholdes i flere byer i USA. GA møder afholdes også i over 55 lande verden over.

Overspisere Anonym

Overspisere Anonymous er ikke en diæt gruppe. Vægttab, tager på i vægt eller opnå en bestemt vægt er ikke målet for medlemmer. I stedet denne 12 trin program fokuserer på at hjælpe medlemmer stopper kompulsiv overspisning. Medlemmerne af gruppen kan have et mønster af binge spise, fantaserer om mad eller ved hjælp af kost piller. Nogle af dem kan misbruge afføringsmidler eller prøv at udsulte sig selv. Andre kan være ude af stand til at stoppe med at spise visse fødevarer, når de starter.

Sex og kærlighed Addicts Anonymous

Folk, der går til sex og kærlighed Addicts Anonymous (SLAA) møder alle forstår, hvad det vil sige at have en sex eller kærlighed afhængighed. Gruppemedlemmer ser dette som en progressiv sygdom. Folk, der søger hjælp kan opnå ædruelighed med støtte fra kolleger misbrugere. Folk kan have gavn af at deltage i en SLAA gruppe, hvis de oplever følgende typer spørgsmål i deres liv:

  • Compulsive nødt til at engagere sig i seksuel aktivitet
  • Afhængighed af én person (eller mange mennesker)
  • Optagethed fantasi eller romantik

Arbejdsnarkomaner Anonym

Arbejder hårdt er normalt som en positiv egenskab, men nogle mennesker blevet så engageret i deres arbejde, at det har forrang familie og andre aktiviteter. Arbejdsnarkomaner Anonyme afholdes personligt, via telefon eller online. Der er over 50 aktive grupper i organisationen.

Anonym og gratis

Alle organisationerne på denne liste på 12 trins programmer har ordet "anonym" i deres navne for at angive, at alle oplysninger deles af gruppens medlemmer betragtes som fortrolige. Grupperne er selvforsørgende gennem donationer, og er ikke tilknyttet nogen gruppe, organisation eller velgørenhed. Medlemmerne er ikke forpligtet til at betale gebyrer for at søge hjælp fra programmet. Alt de behøver er et oprigtigt ønske om at bryde den onde cirkel af afhængighed i deres liv.