Limerick Digte for børn

Limerick Digte for børn


Limerick digte for børn er nogle af de sjoveste, livligste og mest kreative digte skrevet i dag. Børn både unge og gamle elsker Limericks forudsigelige rim ordningen og måler, hvilket også gør det en stor udfordring for dem at prøve at skrive digtene. Desuden limericks er ideelle læse-højt digte og kan være nyttigt til undervisning nye ordforråd samt få børn er interesserede i nye former for litteratur.

Definition af en Limerick

En limerick er en fem-line digt med rim ordningen Aabba. Det betyder, at de endelige ord i den første, anden og sidste linjer rim; og ordene i tredje og fjerde linje også rim. De "A" og "B" end ord kan også rime med hinanden, hvilket skaber en limerick med rim ordningen AAAAA, men det er ikke meget almindelig.

Her er et eksempel på et limerick med den grundlæggende rim arrangement med Aabba:

Der var engang en flodhest ved navn Tate.
Men desværre var han undervægtig.
Selvom han nedskudte malt og shakes,
Tærter, tærter og rige kager,
Han syntes at tabe, da han spiste!

Selvom ovennævnte limerick ikke har perfekte rytme, det generelt overholder et mønster i hver linje i en ubelastet stavelse efterfulgt af en stresset stavelse, og to tryksvage stavelser efterfulgt af en stresset stavelse for resten af ​​linjen. I nedenstående udgave, de stressede stavelser er i fed skrift:

Der var engang en hip po ved navn Tate.
Men trist ly, var han under vægten.
Selvom han nedskudte malt og shakes,
Tærter, tærter og rige kager,
Han syntes at tabe, da han spiste!

En konventionel limerick kan have en rytme som den i digtet ovenfor, eller det kan simpelthen suppleant stressede og tryksvage stavelser. Hvis dit barn er ældre og meget interesseret i poesi, kan han eller hun ønsker at vide mere om rytmen i limericks. Ellers skal du ikke bekymre dig for meget om rytmen i digtene du finder eller prøv at skrive; Det er ofte sjovere, hvis du ikke kommer op med perfekt versioner.

Sådan Find Limerick Digte for børn

Limericks er nemme at finde. Når du har læst en hel del af dem med dit barn, kan du prøve at skrive nogle som et samarbejde.

Poetry Books

Et par berømte børns digtere, såsom Jack Prelutsky og Mary Ann Hoberman, som både har tjent som Børns Poet Laureate i USA, har offentliggjort mængder af deres egen poesi, der omfatter flere limericks. Hvis dit barn kan lide sjove poesi i almindelighed og ikke foretrækker limericks over nogen anden form for digt, deler en af ​​disse bøger med ham. En boghandel medarbejder eller bibliotekar kan hjælpe dig med at finde digtsamlinger for børn og kan endda være i stand til at påpege bestemte bøger, der indeholder limericks.

Online

Lærere, digtere, og bibliotekarer til tider skaber børnenes websteder for at være vært for samlinger af limericks og andre gratis poesi for børn. Følgende steder er let at navigere og en enklere alternativ til at søge efter bibliotekets bøger.

  • Limericks for og af børn
  • Limericks af Michael Rosen

Antologier og Romaner

Lejlighedsvis, limericks digte for børn vil vise sig i romaner eller poesi antologier, især ældre antologier. Da poesi optræder i romaner er svært at finde, så spørg en bibliotekar til at hjælpe dig med at finde bøger, der passer ind i denne kategori. Antologier er lettere at finde og en stor ressource for børn, der kan lide at skrive digte selv eller læse igennem mange forskellige typer af digte foruden limericks.

Skrivning limericks

At skrive en limerick er en masse sjov. Det er udfordrende at få den rigtige måler og rim og holde hvert digt om emnet, men hvis du aldrig har prøvet før, kan du opleve, at komponere en limerick er lidt ligesom at løse en gåde.

Når du og dit barn har læst flere limericks, kan hver enkelt af jer prøve din hånd på at skrive en. Du kan vælge det samme emne at skrive om eller anvende forskellige emner, og derefter læse dine limericks til hinanden højt. Som du læse mere om dem, vil du uden tvivl blive bedre til at komponere din egen. Gem de limericks du skriver, og overveje bindende dem i en bog, når du har nok.