Leveling Bøger

Leveling Bøger


Elementære lærere ofte brug for at kende systemerne til nivellering bøger, der bruges i deres skoledistrikt. På denne måde kan de hjælpe forældre vælge den bedste historiebog for deres barn.

Systemer til Leveling Books

Kendskab til læseniveau af bøger giver lærere og forældre, der forstår systemet, vælge passende titler for at tilskynde et barns læsefærdigheder. En nivelleret bog er en, der er blevet klassificeret i et bestemt system, der beskriver forskellige stadier af læsning evne. I stedet for at søge efter en liste over børnebøger for aldre 4-8, eller ved grade niveau, kan lærere i stedet anbefale bøger til deres studerende baseret på deres læseniveau alene.

Forskellige forlag og undervisning / læsning eksperter har skabt systemer til klassificering af bøger. Forskellige systemer anvendes i skoler og biblioteker over hele landet. Vide blot nogle af systemerne kan hjælpe lærerne forstå, hvilke bøger er egnede til det særlige elev.

  • Fountas og Pinnell er et system fastsat af alfabetet. A er for de letteste niveauer og bliver vanskeligere alfabetet skrider systemet.
  • Den Lexile Measure er et andet system til klassificering af bøger. Dette system matcher en studerendes læsefærdigheder med bøger, der er i nærheden af ​​hans eller hendes område. Forskellige programmer, tests og vurderinger kan tilbyde lærere og forældre en Lexile score for en studerende, og derefter matche den til passende scoret bog.
  • Rigby har et system af niveauer oprettet i deres PM Ressourcer, der er kategoriseret som farver. Hver farve svarer til en bestemt klasse niveau og nummereret niveau (op til femte klasse og niveau 30).

Da ikke to systemer er ens, og der er mange flere systemer end de få anført ovenfor, er det vigtigt at forstå, hvordan de forskellige systemer lever op til hinanden. Masser af hjemmesider har disse oplysninger til rådighed for sammenligning i handy diagrammer. Find et par af dem online på:

  • Rigby Reading Level Chart (download PDF)
  • Læsning A til Z Korrelation Chart (sammenligning af hjemmesidens eget system til andre populære systemer)
  • BooksFirst! Læseniveau Korrelationer

For et hurtigt overblik over nogle af de mere udbredte programmer til nivellering bøger, besøg Hoagies 'Gifted Education Page. Den indeholder godbidder af oplysninger og nyttige links på programmer fra Accelerated Reader til Flesch-Kincaid Index.

Online Leveling Resources

Når bekendt med læsning niveauer af bøger, forældre og lærere kan nu opsøge bøger, der falder ind i nivellering system, de forstår. Men, analysere og kategorisere bøger er en kedelig opgave. Online værktøjer til at gøre nivellering bøger lettere.

BooksFirst!

BooksFirst! er en non-profit dedikeret til at fremme læsning ved at hjælpe klasseværelser med deres bog behov. Ud over at have en internet-database søgbar efter titel, forfatter, serie eller niveau, BooksFirst! tilbyder op oplysninger om at finde en bog niveau, der ikke er i databasen, og tips til nivellering bøger.

A til Z Teacher Stuff

A til Z Teacher Stuff har to databaser til at søge titler. One søger efter bøger i Guided Reading og Reading Recovery-programmer, mens den anden finder titler i de accelererede Reader-systemet. Søg på titel, forfatter, nøgleord eller niveau for at finde egnede bøger.

Scholastic

Den Scholastic Teacher Book Guiden jævnet Search er et fantastisk værktøj til at finde bøger, der er egnet til enhver barns behov ved hjælp af en af ​​fire systemer. Derudover kan lærerne indsnævre resultaterne ved at indstille præferencer for Bogtyper, motiver eller genre.

Bestil Forslag

Hvis du ikke har tid til at finde ud af dit barns læseniveau eller blive en ekspert på de mange systemer derude, kan du stadig finde nogle bøger til dit barn ved hjælp af deres alder og klassetrin som et vejledende punkt. Disse LoveToKnow Børnebøger genstande kan tilbyde nogle gode forslag til dit barns bibliotek:

  • Bedste letlæsningsbøger
  • Anden klasse Reading Books
  • 4. klasse Kapitel Books
  • 100 Bedste Børnebøger