Lawn: små værfter Tips

Design tips til en lille gård

Når du designer en lille gård, overveje ikke kun det område, der åbner ind i haven, men også eventuelle synspunkter fra andre gulve eller vinduer. Der er nogle visuelle tricks du kan bruge i små rum havearbejde at hjælpe trodse haven grænser og gøre din lille gård føler større. Du bør helt sikkert overveje at sløre grænserne mellem haven og huset. Brug planter til at sløre mure og hegn, der sikrer, at øjet ikke brat stopper ved havens grænser.

Tiltrække opmærksomhed i en lille gård

En af fordelene ved lidenhed er, at det opfordrer dig til at fokusere på kvalitet frem for kvantitet. Bare et par nøje udvalgte og velplacerede planter eller ornamenter kan ændre en ellers kedelig plot i en stemningsfuld oase. For at tiltrække opmærksomhed og holde seeren fra at tage i hele din have et overblik, overveje at bruge:
En have pil stol placeret af en stor gryde med tulipaner
En vægmonteret springvand, som vil spare mere plads end en fritstående en.
En ornamental vand tud rager ud fra en væg og flyder på en sten overflade nedenfor. Brug din fantasi!

Træer eller buske - gør de passer i en lille gård?

Selv træer og buske muligheder er begrænset af din plads, skal du ikke fortvivle! Dwarf sorter og langsommere voksende træer, såsom japansk ahorn (Acer japonicum) kan og bør anvendes til at oprette kontaktpunkter. Blomstrende træer er ofte effektive i små haver og rum. De kan anvendes i sig selv eller som del af en busk grænse. Mange kan endda dyrkes i beholdere til brug på befæstede arealer. Fordi de er små, kan blomstrende træer giver tidligt om morgenen eller sent dag skygge, når solens vinkel er lav. Beskær mindre træer, så du kan sætte stole nedenunder.

Prioriter behov med en lille gård

Ved behandlingen af ​​en meget lille gård, er det vigtigt at prioritere dine behov og ønsker. Spørg dig selv et par spørgsmål ...
Har du planer om underholdende der? Mens du kunne oprette siddepladser på terrassen, oprette et bord og stole i et afsides hjørne af haven vil trække gæster ind i rummet og være med til at skabe dybde afgørende i et mindre rum.
Er du interesseret i at dypning med blomster eller grøntsager eller er en lav vedligeholdelse, alle grønne landskab mere til din smag?

Overvej plantning arrangement

I et lille rum, bør du overveje din plantningsordning omhyggeligt for at give plads til planterne til at vokse ordentligt og blive vist ud til deres fulde fordel. Du kan også vælge at begrænse dit farveskema til at give et mere ensartet udseende.

Byg højbede.

Hvis pladsen er trang i din værftet, klemme i et par højbede. Højbede kan tilføje højde og interesse for en flad have og er praktiske til havearbejde i samt (nemmere at ukrudt og vedligeholde, og de varme op hurtigere i foråret). Du kan nemt styre jordkvaliteten og dræning ved at fylde dem med en plantning mix af dit valg. Du kan plante dem med stauder eller enårige, der løber over siderne, eller endda grøntsager.

Brug årstidens farver

Tilføj løg og stauder i din værftet for sæsonmæssige farve. Hvis din værftet er meget lille, omfatter kun en eller to sorter af blomster for hver sæson og kun et par farver. For at få ekstra interesse, du måske overveje at ændre blomster og farver fra sæson til sæson.

Brug af lodrette elementer

Tilføj lodrette elementer til haven ved hjælp af forskellige niveauer ... volde, trin, eller en terrasse. Ændringer i niveauet tilføje dimension og forlænge ruten gennem haven, som vil gøre rummet føler større. Level ændringer også aflede øjet fra havens grænser og tilføje et element af overraskelse, når du flytter gennem haven.

Brug af vinstokke i en lille gård

Slyngplanter tilbyder uendelige muligheder for at give din værftet med lodret interesse ... og du kan spare værdifuld jord plads ved dyrkning af planter lodret! Brug årlige eller flerårige klatrere eller buske til at omdanne en skarp mursten eller beton flade ind i et gardin af farve eller løv. Tilskynde Vining planter til at vokse op og over dorne og buer for at skabe en cool, grøn loft eller en dramatisk baldakin af blomster, der ikke kræver ekstra jord plads. Ved at bruge løvfældende planter, vil de give velkommen filtreret skygge om sommeren og lad opvarmning sol skinne igennem vinteren.

Maksimering plads i meget små yards

Hvis du er interesseret i "pusler" i haven, se på mulighederne for at maksimere den plads, du har for at få mere plads til at have! For meget små værfter, overveje at komme af plænen (hvis du ikke har plads til en plæneklipper!) Og bruge brolægning at etablere forskellige haven værelser (områder) eller blot ét rum !. Du kan endda dyrke planter mellem sprækker af pavers eller mursten.

Illusion af plads

For at gøre din værftet synes større, konstruere blidt svungne stier. Ved svungne stier, du kan gøre dem "forsvinder" i haven kant (måske på en falsk port i et hegn), der tyder på, at flere løgne ud.

Ideer til mere

Hvis du føler som om du ikke har nogen "voksende" rum, derefter oprette nogle - på vægge og overhead, i krukker og altankasser, mellem fliser og i højbede. Altankasser kan være mini-haver og giver en visning fra inden for og uden for dit vindue. Bland et par duftende planter og nyde wafting duft så godt. Køb eller bygge en høj kvalitet boks, der vil vare og sørg for at det er meget godt sikret, fordi kasser komplet med fugtig jord og planter er meget tung.

Tips til en meget lille gård

Hvis du har en meget lille gård, kan du overveje hardscaping meste af gården (ved hjælp af pavers, mursten eller sten), med måske en lille del af plænen som en slags tæppe. Overvej at oprette niveauer til dine beplantninger, der ligner en skov, med en baldakin, understory og bunddække. Det giver øjet lag for at se på, og eliminerer fladhed af landskabet.

Brug af knudepunkter

En favorit skulptur eller andet havekunst kan blive fremvist i din lille gård. Vand i form af et lille springvand, dam, eller endda en flad skål
fyldt med vandplanter kan give dit lille rum en elegant intimitet. Tænk på din værftet som en forlængelse af dit hjem og overveje dekoration det der matcher din boligindretning (med vejrfast møbler, selvfølgelig!).

Valg buske

Når du vælger buske til en lille have, undgå at bruge alt for mange forskellige sorter af buske og blomsterfarver. Hvis du vælger flere med komplementære farver, teksturer og størrelser, vil dit design have enhed og være visuelt tiltalende.

Hurtige skærme

For en lille have, kan mure og hegn har større værdi end "plantning" skærme, fordi de kræver lidt jord plads og opnå formålet hurtigere. For at få den samme effekt med planter, ville du nødt til at give op på mindst 4 til 6 meter af areal og vente tre til fem år.

Alternativ til en græsplæne

Hvis du har en lille forhave, groundcovers gør et glimrende alternativ til en græsplæne ... især hvis voksende og skære en lille plaster på plænen i en lille urban forhave er til gene for dig. Dette er godt valg forudsat der ikke gående trafik, der vil såre bunddække.

Tips når plantning i en lille gård

Selvom du måske ønsker at plante alt på én gang, bør du virkelig forsøge at søm ned din plan først som en lille have kan blive overvældet hurtigt ved tilfældig beplantning. Prøv at holde tingene enkle og undgå et sammensurium ... gentag haven elementer. Et eksempel kunne være, i stedet for at plante et bredt sortiment af planter, skal du bruge et par typer gentagne gange i forskellige områder af haven. Stol på bare to eller tre, der bedst udtrykker havens humør. Vælg en eller to typer, siger belægninger, gangbroer, og bruge de samme materialer i hele haven for at skabe et visuelt, samt en fysisk, tilslutning.

Spejle kan gøre en lille gård synes større

Hvis du har en lille have område, installere en vægmonteret spejl. Et sådant spejl kan afspejle en spændende undersøgelse og giver det indtryk, at din værftet er dobbelt så stor!