Lawn: Gødning Tips

En gødning Primer

Gødning kommer i en svimlende vifte af formuleringer. Gå gennem havecentret på det lokale lager fælles, og du vil blive konfronteret med snesevis af forskellige produkter, hver udråber sig selv som kattens meow for din græsplæne. Du kan skære gennem hype og få de rigtige ting selv, hvis du ved hvad du leder efter.

Gødning kan opdeles i 5 kategorier: Vækst, starter, afbalancerede, fuldstændige og særligt behov. Disse er kategoriseret på grundlag af de mængder af nitrogen, fosfor og kalium i posen, eller NPK-forholdet.

En gødning vækst vil have et højt N-indhold og relativt lave P og K-indhold. Ammoniumnitrat er den højeste Nitrogen gødning du kan købe, og det er potent kram. Det er normalt klassificeret som 33-0-0 eller 34-0-0. Posen indeholder 33% eller 34% nitrogen, og den anden 66% eller 67% er inert materiale. Andre formuleringer af vækst gødning indeholder 5, 6 eller endda 7 gange mere kvælstof end noget andet. Brug vækst gødning meget sparsomt, at træde let på under top vækstsæsonen af ​​dit græs.

En forret gødning bruges til at hjælpe en ny græsplæne bliver etableret. De indeholder meget små mængder af nitrogen i forhold til de to andre næringsstoffer, og du vil ofte se dem i et 5-20-20 formulering. Nye græsplæner brug for ekstra fosfor og kalium til at udvikle stærke rødder og modstå sygdom, men de har også brug for en smule af nitrogen i vækst. Brug disse gødninger som anbefalet af din Sæd pakke, eller som anbefalet i en jord analyse gennemført før plantning.

Balanced gødning er lige, hvad de lyde som - mængden af ​​næringsstoffer i sækken er afbalancerede. Du vil se disse som 6-6-6, 8-8-8, 10-10-10 mm Med mindre en jord analyse har vist, at din jord er mangelfuld i alle tre næringsstoffer, vil din græsplæne sjældent brug for en afbalanceret gødning. Disse er bedre egnet til andre planter i din landskab, såsom træer, buske, enårige, stauder og grøntsager.

Komplet gødning har 3 eller 4 gange så meget kvælstof som fosfor og 2 gange så meget kvælstof som kalium. I de fleste tilfælde er dette kram din græsplæne vil bruge bedst. De kaldes "komplet", fordi de giver næringsstoffer i en blanding, der fuldstændig opfylder de fleste græs krav. Hvis du kun gøre én eller to gødning om året, det er de ting, du ønsker.

Særligt behov gødning er formuleret til brug for specifikke græs typer, såsom Centipede, eller at korrigere en jord mangel problem. 15-0-15 er den eneste gødning, du skal bruge på tusindben. 0-0-60 bruges til at korrigere alvorlige Kalium mangler, og 0-40-0 bruges til at korrigere fosfat dårlig jord. Medmindre du har Centipede, bør du have din jord analyseret af forlængelsen service i dit amt, før de køber og bruger et særligt behov gødning.

Hvor meget gødning?

Du har fået at vide at anvende 1 £ kvælstof pr 1.000 kvadratmeter. Hvordan kan du bestemme, hvor meget gødning, du har brug for at få 1 lb N pr 1.000 sq ft?

Divider det første tal i gødningen analyse i 100. For eksempel har du en 1.000 kvadratmeter bevoksning af græstørv, som kræver 1 £ af kvælstof i en fuldstændig formulering. Din gødning er 16-4-8, så du bare gøre det math:

100/16 = 6,25

Du har brug for £ 6,25 for gødning.

Weed og foderstoffer

Weed og foderprodukter brug visse betingelser for at være effektiv. Hvis du er sikker på disse betingelser, er dette et meget effektivt værktøj. Hvis du ikke er sikker, eller hvis din timing er forkert, vil produktet ikke virker, som det er beregnet til. Sørg for, at:

Kontakt med ukrudt blade er god. Klip ikke lige før du anvender - i stedet, slå det et par dage forinden. Dette stimulerer ukrudt.

De problematiske ukrudtsplanter er bredbladet ukrudt. Græsukrudt, ligesom crabgrass og dallisgrass, kræver forskellige produkter.

Problemet ukrudt er unge og aktivt voksende. Modne ukrudtsplanter er bare nok grine af dig.

Nedbøren eller kunstvanding vil ikke vaske ukrudtsmidlet ud af bladet. Må ikke vand efter anvendelse bredbladet ukrudt produkter, og ikke anvender dem, hvis der er en chance for regn i prognosen.

Temperaturen er rigtige. Gennemsnitlige daglige temperaturer bør være over 70, men under 85. Det bedste tidspunkt at anvende en ukrudtsplante og foder produkt er i det tidlige forår, når faren for frost, men før ukrudtet har modnet.

Brug Højre Gødning

De fleste græsser, ligesom alle levende ting, gør bedst, når deres ernæringsmæssige krav er opfyldt "helt." Dette har givet anledning til formuleringen af ​​såkaldte "fuldstændigt" gødning. Sådanne produkter vil indeholde fire gange så meget nitrogen fosfor og dobbelt så meget nitrogen kalium. Dette 4-1-2 formulering er ofte sælges i en 16-4-8 analyse, og omfatter spor mineraler og næringsstoffer, såsom jern og zink. Undgå tunge, gentagen brug af højt kvælstofindhold gødning, som indeholder 5, 6, selv 7 gange så meget kvælstof som noget andet i posen. Anvendelsen af ​​disse vil få de ønskede resultater på kort sigt - græsset vil udvikle en frodig grøn baldakin. Men overdrive det vil have forudsigelige langsigtede resultater. Græsset vil ikke kunne udvikle rodsystemet den har brug for at støtte denne baldakin, så græsset bliver mere modtagelige for tørke. Græsset vil heller ikke være i stand til at udvikle en dygtig immunsystem, så plænen vil være mere modtagelige for sygdom. Syge, understregede tørke grønsvær er da et yndet mål for skadedyr. To anvendelser af 16-4-8 året - en gang i foråret, en gang i det tidlige efterår - vil give meget god farve og vækst for din St. Augustine, Bermuda eller Zoysia lawn (Centipede behov for en særlig gødning). Hvis der ønskes yderligere farve og vækst, kan lette anvendelser med højt kvælstofindhold gødning foretages gennem vækstsæsonen.

Weed og Feed for Centipede

Disse produkter er anderledes end Weed og foderprodukter for andre græsarter. De indeholder sædvanligvis Atrazin eller Simazin, som begge er præ-emergente herbicider. De behøver ikke at komme i kontakt med de ukrudtsplanter, og de har tendens til at vare længere. Er Ok at anvende dem når som helst efter græsset er fuldt greened op. Sørg for at læse og følge etiketten retninger omhyggeligt. Hvis gødningen komponent i dit produkt ikke 15-0-15 eller en anden 1-0-1 formulering, det ikke bruges. Centipede kan blive dræbt af gødning beregnet til andre græsarter.

Gul Centipede

Centipede har en lysere grøn farve, der er meget anderledes end både Bermuda eller St. Augustine, som begge viser en mørkere grøn nuance, som mange husejere længes efter. Unhappy husejere ofte forsøge at "skubbe" Centipede at sætte ud grønnere vækst gennem brug af højt kvælstofindhold gødning. Gør det ikke. Græsset vil grønne op, men den frodige ny vækst vil være uimodståelig for græsplæne skadedyr og kun føre til stråtag dannelse ned af vejen. I stedet for at forsøge at skubbe din græs med for meget kvælstof, prøve at anvende nogle jern i stedet. Græsset vil grønne op meget pænt, men du vil ikke have de skadedyr eller tørke problemer med stress. I min erfaring, er 95% af sygdommen, insekt- og tørke stress problemer i Centipede græsplæner skyldes overgødskning. Selv bruger den forkerte gødning kan give problemer i Centipede. Mens de fleste græsser gøre godt at bruge komplet gødning (ligesom 16-4-8 eller undertiden 12-4-8), behov Centipede kun spormængder af fosfor. Således har gødning virksomheder udviklet en 15-0-15 analyse, der indeholder 2% eller 3% jern. Kig efter det. Anvend det én gang, måske to gange om året på £ 7 per 1.000 kvadratmeter tørv.

Weed og Feed for St. Augustine

Disse produkter er anderledes end Weed og foderprodukter for andre græsarter. De indeholder sædvanligvis Atrazin eller Simazin, som begge er præ-emergente herbicider. De behøver ikke at komme i kontakt med de ukrudtsplanter, og de har tendens til at vare længere. Er Ok at anvende dem når som helst efter græsset er fuldt greened op. Sørg for at læse og følge etiketten retninger omhyggeligt.

Naturlig gødning

Du behøver ikke at bruge kunstgødning, hvis du ikke vil. Der er mange naturligt forekommende stoffer, der skal levere de næringsstoffer din græsplæne behov. En af de mest let opnås er pose udklip fra din græsplæne. Græsafklip er rige kilder til kvælstof, fosfor og kalium, de næringsstoffer, dit græs brug for de fleste af. Fordi de er gemt i plantevæv, nedbrydning af afklippet græs langsomt frigiver næringsstoffer til græstørv. Hvis du har en bioklip plæneklipper, slå din græsplæne hyppigt og lade det afklippede på plænen.

Centipede Gødning

Medmindre et jordbundsanalyser har anbefalet at anvende en anden gødning, bør du kun bruge 15-0-15 om tusindben. Hvorfor? Fordi Centipede ikke behøver Fosfor (det midterste tal) i mere end spormængder. Hvis din jord er svagt basisk, kan Fosfor låse jern op i jorden, hvilket får græsset til at lide Iron klorose og bliver gule. Du bør ikke bruge højt kvælstofindhold gødning på tusindben, enten. Den trives under lave fertilitet forhold og vil gøre fint med en moderat mængde kvælstof. Hvis du forsøger at skubbe det med for meget kvælstof, vil det udvikle en frodig grøn baldakin, som ikke kan understøttes af resten af ​​anlægget. Plænen bliver da et mål for skadedyr og sygdomme.

Brug langsom frigivelse Gødning

Hvis dit græs vises brændt efter du befrugtet det, kan du have brugt en hurtig frigivelse gødning. Disse bør undgås, medmindre du ved præcis, hvad du laver. Selv om de er dyrere, bør de fleste mennesker holde sig "langsom frigivelse" formuleringer. Disse er designet til at frigive deres næringsstoffer langsomt over en periode på flere måneder (i stedet for timer), og hvis de er anvendt i overensstemmelse med anvisningerne på etiketten, vil de ikke vende din græsplæne brun.

Naturlig gødning II

Hvis du har adgang til kompost, eller hvis du kender det grundlæggende i kompostering, kan du give din plæne med en meget langsom virkende, ganske gavnligt kilde til næringsstoffer. Et tyndt lag af komposteret plantemateriale vil levere små doser af vitale næringsstoffer over en lang periode. Du vil ikke få eksplosiv vækst, og heller ikke er du sandsynligvis til at opretholde en tæt græsplæne, der helt fortrænger ukrudt i en kort periode. Men på lang sigt dine resultater vil være lige så effektiv som den højteknologiske tilgang.