Lawn: Dræning og jordforbedring Tips

korrekt sortering

Korrekt sortering af ejendommen er meget vigtigt at landskabspleje projekter. Hvis du ønsker at en Undgå våde kælder og vandpytter i plænen, alle hårde overflader som terrasser, indkørsler og fortove bør hældning mindst én procent væk fra bygningen. Plæner og havens bede bør hældning to procent væk, og husk ikke at blokere eller ændre eksisterende kommunale dræning planer.

hældning af jord

Landet skal have en generel hældning væk fra huset. Land ikke korrekt skrånende bør sorteres så vandet løber væk fra huset og står ikke omkring fundamentet. Hvis hældningen af ​​jorden er stejl, kan det have at kunne klassificeres i en række terrasser. I nogle tilfælde skal der bygges en støttemur for at gøre landet mere attraktivt, anvendelighed og for at forhindre erosion.

Undergrund kan påvirke dræning

I undergrunden vil du finde vaskede oxider af jern og andre mineraler vaskes ned fra det øverste jordlag ofte giver undergrunden en rødlig eller orange farve.
Disse mineraler kan indsamle til et lag kaldet "hardpan", som komprimeret jord, der ofte blokerer gennemtrængning af rødder og forstyrrer dræning af din jord.

Simpel test til bestemmelse af dårlig dræning i jord

Du kan fortælle, hvis din jord er dårlig dræning af denne test: grave et hul omkring 2 meter dyb, og fyld den med vand. Hvis efter 24 timers vand stadig, dræning er dårlig.

Problemer vokser i våd jord

Hvis din ejendom er for våd, kan højt grundvandsspejl og lejlighedsvis oversvømmelser gør det umuligt at dyrke en god græsplæne evigt. Det helt sikkert vil reducere de valg af plantemateriale, hvis betingelsen grænser til "sump". Rigtig mange planter kan ikke tilpasse sig til at have vandlidende jord konstant omkring deres rødder og vil syg og dø.

Ideel vanddybde bord

Ideelt set bør grundvandsspejlet være omkring 4 meter beneath jordoverfladen, hvor det kan give et reservoir for de dybe rødder af træer og buske. Et vandspejl kan kun være inches dyb, som i en mose eller mose, eller hundredvis af meter dyb.

Soaker Slanger

Hvis du ikke kan bruge sprinklere (uanset årsag), så brug en soaker slange. En soaker slange er et snit af specielt konstrueret slange med små huller over hele længden. Den ende af slangen er lukket, tvinger alt vandet gennem hullerne. Mængden af ​​vand, at disse ting kan sætte i en kort periode er forbløffende. De er fantastisk til små græsplæner og græsplæner plantet i sandjord, hvor vandet siver i hurtigt.

En jord Analysis

Intet virker bedre end at have en jordbundsanalyse. Ikke nok med at du får enorm indsigt hvad der er i din jord, får du også anbefalinger til at rette problemer. Har en jord analyse udført af en kvalificeret laboratorium mindst hvert tredje år. Den lille gebyr er en lille pris at betale for sådan et væld af oplysninger.

Over Vanding

Over vanding er så slemt som under vanding. Over vanding forårsager næringsstoffer, der skal skylles væk fra hurtig dræning, sandede jorder. I lerjord kan stående vand fortrænge ilt, kvælende jordboende mikroorganismer og fører til dårlig jord tilth. Vand kun dybt nok til at fugte den ønskede rodzone græsset, og ikke vand igen før græsset begynder at vise tegn på stress.

Våde fødder

Dårlig dræning i jord er en af ​​de mest almindelige årsager til manglende vækst energisk, attraktive græsplæner, træer og buske - planter kan lide af en liste over sygdomme eller problemer, de såkaldte "våde fødder". Dette kan ske, hvis din landskab består af lerjord, som har tendens til at holde fugt godt, som ofte forårsager rødderne af en plante til at rådne.
I tunge lerjord, er det bedst at plante træer og buske et par inches over den kvalitet af den omgivende jord.

Har jeg brug for en jord analyse?

Du behøver måske ikke at have en jordbundsanalyser gjort, hvis du har haft det gjort for nylig, eller hvis du ikke har bemærket nogen væsentlige turf problemer med ydeevnen. Hvis de første tegn på mangel af næringsstoffer begynder at dukke, så skal du måske overveje at få det gjort. Hvis du har haft en jord analyse udført i de sidste to år, har du sikkert allerede ved, hvad faktorer kan begrænse plænegræs ydeevne, og du kan tage de nødvendige skridt.

Vand dybt, ikke ofte

Må ikke vande din græsplæne på en regelmæssig basis, medmindre du er sikker på at du også kan slå, gøde og overvåge skadedyr regelmæssigt så godt. Hvis din sprinkler slukker hver anden dag netop på 7:00 am, skal du forpligte dig til græsslåning, gødskning og spejder efter skadedyr på en tidsplan, der er ikke mindre præcis.

En Vanding Primer

Vanding din græsplæne er noget, hvis det ikke gøres ordentligt, kan gøre mere skade end gavn. Der er tre grundlæggende begreber, som du har brug for at forstå for at overrisle ordentligt.

Først er timing. Hvis du vand din græsplæne på en regelmæssig, ur-arbejde basis, være parat til at slå lige så robot og lede efter skadedyr, der langt oftere også. Vanding når dit græs brug for det fremmer modstand tørke.

Andet er dybden af ​​fugtindtrængning. Du skal fugte (ikke drench!) Jorden til bunden af ​​rodzonen. Mellem 4 og 6 inches, afhængigt af græs type. I typiske jord vil en tomme vand påføres plænen medføre befugtning jorden ned 4-5 inches. Tungere jorde vil kræve mere vand, med lidt tid med vandet ud for at tillade nedsivning. Sandede jorde vil kræve mindre vand, men skal bruge den oftere.

plantning i våd jord-konsekvenser

Beplantning i våd jord kan forårsage rodbrand. Hvis kronen eller store rødder er påvirket af root rådner, kan hele anlægget visne og dø hurtigt. Hvis kun de små "feeder" rødder er berørt, kan anlægget falde langsomt og bare se sygelig og uproduktive. Syge eller beskadigede rødder kan være til stede kun på en del af en plantes rodsystem, hvilket resulterer i en ensidig udseende gule, forkrøblede blade.

Vand i morgen

Vand din plæne i morgen, især hvis natten temperaturer er cool. Vanding tidligt om morgenen, fra 6:00 til 09:00 øger sandsynligheden for, at vand siver ned i jorden snarere end fordamper.

Lawn Vanding Needs

En 1.000 kvadratmeter, intensivt forvaltet bevoksning af hybrid Bermuda brug 60 inches af kombineret nedbør og kunstvanding pr. Det svarer til næsten 37 tusind gallon vand.

kontrollere for intern dræning

Mens afløb er let at observere, intern dræning af jord ofte ikke kendt. Intern dræning kan kontrolleres ganske nemt. Grave plantning huller i forvejen, og fylde dem med vand. Hvis alt vandet løber ud i de første 18 til 24 timer, dræning er tilfredsstillende. Hvis vandet bliver i to dage eller længere, skal du vælge vand-tolerante planter - I ekstreme tilfælde bermed beplantninger, der tillader rodudvikling over eksisterende komprimeret jord kan være at foretrække.

DIY Jordbundsanalyse Kits

Du har måske set de billige Jordbundsanalyse kits sælges hjemme og i havecentre. Disse er nyttige, hvis du er interesseret i at bestemme, hvad der kan forårsage en præstation problem. Men de er ikke egnet til pin peger den nøjagtige problem.

endelig parti klasse vigtigt

Den endelige parti lønklasse eller hældning af din ejendom er vigtig, når man bygger --Whenever muligt give god afløb uden at skabe stejle skråninger, kriseramte områder eller store niveau områder. Den gennemsnitlige parti bør hæves mindst 6 inches på midten eller omkring bygningerne. Jordtyper, der har tendens til at holde vand har brug for mere hældning end dem, der tørrer hurtigt efter regnskyl. Jordforbedring bør gøres efter sorteringen er afsluttet.

Dårlig mands Sprinkler System

Du kan opbygge dit eget sprinklersystem til en brøkdel af prisen på dyre, kommercielt installerede systemer.

Udstyr liste:

3 eller 4 indvirkning sprinkler hoveder og aluminium pigge de tillægger.
Nok haveslanger at gå mellem dem.
En ekstra slange til sløjfen. Denne ene skal være så lang eller længere end de andre slangelængder lægges sammen.
En T-stik med alle tre udvendige diametre (OD) matcher den indvendige diameter (ID) på dine slanger.
3 skrue ned slangeklemmer til at passe slangen OD.

Montering:

Fjern skruen-on hætter fra hver spike. Vedhæft en sprinkler hoved til hver spike top og stram.

Skru mandlige slange ende i hunstikket på den ene side af den første pig. Skrue den kvindelige ende af en anden slange til den mandlige side af den første pig. Skru mandlige ende af den anden slange ind i den kvindelige ende af den anden pig. Fortsæt, indtil du har tilsluttet alle piggene sammen.

Slut den kvindelige slutningen af ​​den sidste slange (den "loopback") til han-stik på den sidste spike. Skær den første slange på midten, og afbrød han-stikket fra loopback slange. Indsæt de to øverste ender af T-stik til hver halvdel af den første slange og indsætte den afskårne ende af loopback slange til den sidste ende af T.

Sæt dit sprinklere, hvor du want'em i plænen, tilslut slangen til vandhanen, og let'er rip. Loopback slange hjælper udligne vandtryk mellem sprinklere. Hvis du kun bruger to hoveder, må du ikke brug for det. Hvis du bruger 3, 4 eller mere, og det sidste hoved siver knap, loopback forsikrer jævn fordeling.

spare muldjord under opførelsen

Når man bygger et nyt hjem, bør den ønskede muldlag blive oplagret under opførelsen og erstattet efter byggeriet er afsluttet. Når muldlaget er eroderet væk eller tabt under opførelse, bliver det vanskeligere at dyrke planter i den resterende jord. Hvor godt du bevare og forbedre jorden er vigtig for overlevelsen af ​​de træer eller buske osv, som du vil plante.

Under Vanding

Hvis græsset får for lidt vand, anlægget fungerer begynder at lukke ned. Klorofyl produktion stopper, fotosyntese bremser til en gennemgang og vækst aftager. Dele af planten begynder at dø, hvilket planten at være modtagelige for beskadigelse fra trafik eller skadedyr. Vand dybt nok til at fugte rodzonen, og vand igen, så snart du ser tegn på stress.

Impact Sprinklere

Brug indvirkning sprinklere, hvis du ikke har et vandingsanlæg. Impact sprinklere er designet til at kaste en ensartet strøm af vand i et cirkulært mønster. Overlappende disse mønstre lidt forsikrer endda vanding. Andre sprinkler typer vand ujævnt eller ikke smide vand hurtigt nok for vandet passere, før det fordamper. En overflade med mere vand på den ikke tørre så hurtigt som en overflade med mindre vand på det. Løb en indvirkning sprinkler i en time normalt får opgaven.