Lav, mindre, og Lite: Sådan dechifrere 'Sund' Food Labels

Nogensinde gå ned en købmand midtergangen og forsøge at dechifrere etiketter? Eller har du haft svært ved at beslutte, om et produkt er mærket som "fedtfattig" er bedre end "lav sukker?" Du er ikke alene. Forskning har vist, at de fleste mennesker har svært ved at vælge mellem produkter på grund af de forvirrende etiketter. Næsten hver gang jeg besøger supermarkedet, finder jeg et nyt produkt, der hævder at være bedre end andre. Jeg tager dig tid til at læse de ingredienser og den ernæring fakta etiketten for at afgøre, hvilket produkt jeg vil købe.

Hvad hvis du ikke forstår ingredienser, eller ikke har tid til at læse dem? Så er du nødt til at stole på de sundhedsmæssige krav. Food and Drug Administration (FDA) har noget reguleret anvendelsen af ​​disse krav, og har defineret, hvad hver betyder.

Lav vs. Reduceret

Når du ser "fedtreduceret" mærket på et produkt, er det sikkert at antage, at fødevare har mindst 25% mindre fedt end den oprindelige version. For eksempel ville en æske reduceret fedtindhold chokolade chip cookies har 25% mindre fedt per portion end chokolade chip cookies af samme mærke uden en sundhedsanprisning. Det samme gælder for reducerede kalorier, natrium, kolesterol og sukker.

For en fødevare skal betragtes som "lavt" i noget, det afhænger af næringsstof pågældende. For at kvalificere sig som en "lav" produkt, FDA kræver, at fødevaren ikke har haft nogen yderligere behandling i forhold til den oprindelige version. Et produkt mærket som "fedtfattig" betyder, at der er 3 g eller mindre per portion (end den oprindelige version), og kun 30% af madens kalorier kan komme fra fedt. "Lav kolesterol" betyder maden indeholder 20 mg eller mindre per portion, og "lav natrium" angiver, at hver portion har færre end 140 mg per portion end den oprindelige version. "Lav kalorie" for en snack eller side parabol ville betyde 40 kalorier eller mindre per portion, mens der for en hovedret, ville denne etiket angiver færre end 120 kalorier.

Lys / Lite

For at gøre tingene mere forvirrende, nogle produkter vil anvende mærket "light" eller "let". Heldigvis har FDA også fastsætte retningslinjer for brug af disse ord. Hvis mere end 50% af et produkts kalorier kommer fra fedt, så at bruge "light" krav, den nye version skal mindske fedtindholdet med 50%, ud over at reducere kalorie beløb.

Desuden kan produkterne også mærkes som "light", når det er lavt kalorieindhold, lavt fedtindhold, og har en natrium reduktion på mindst 50% fra den oprindelige version. For at et produkt at være "lys" med henvisning til kun natrium, skal indholdet natrium nedsættes med 50%. Med henvisning til salt, vil sundhedsanprisninger mærkes som enten "let saltet," "ingen salt tilføjede," eller "usaltet". For "ingen tilsat salt" og "usaltet" etiketter, skal produktet også omfatte sprog: "Dette er ikke natrium gratis", hvis natrium, hvis produktet har dog natrium, selv om det ikke indeholder salt.

Valg af produkt, der er rigtige for dig

Når du genkende definitionen for hver valgperiode, er du nødt til at forstå, hvordan man kan anvende den til dine daglige vaner. Hvilket produkt vælger du: lavt fedtindhold, lavt sukkerindhold, lavt kolesterol, eller lav natrium? For at besvare dette spørgsmål, er du nødt til at vurdere dine behov. Jeg typisk råde diabetikere at målrette fødevarer, der er lav i sukker eller er sukkerfrit. Vanskeligheden ved at følge denne regel er, at diabetikere også nødt til at være forsigtig med mængden af ​​kulhydrater, de spiser ved hvert måltid. Som en generel tommelfingerregel, er det nok sikrest at konsultere din læge.

Hvis du forsøger at tabe sig, kan du opleve, at en begrænsning af kalorier hjælper dig barbere pounds, mens andre finder sænke fedt mere nyttigt. Husk, at hvis noget er lys / lite i sukker, så er det sandsynligvis har en stigning i fedt. Det samme gælder for fedtfattige produkter som producenter kompensere for ved at tilføje mere sukker. Men det er ikke altid tilfældet, så det er bedst at omhyggeligt læse ingredienser liste eller Nutrition Facts etiket. Desuden vil lys og sukkerfrie produkter næsten altid indeholde en kunstig sukker. Hvis dette er en bekymring, kan du overveje lavere fedtindhold muligheder i stedet.

Dybest set, afhængigt af dine behov og sundhedsspørgsmål, kan det være nødvendigt at vælge og vrage, hvilke produkter, som du føler, du ville gavne mest. Fødevarer med en sundhedsanprisning er næsten altid behandles. I tvivlstilfælde, din bedste chance er altid at spise friske og hele fødevarer (mindre forarbejdede) til at hjælpe dig med at tabe eller leve sundere livsstil.