Lantana Flowers

Lantana Flowers

Voksende lantana blomster i haven tiltrækker sommerfugle og tilføjer en pop af lys tropiske farve. Lantana betragtes enårige gennem det meste af USA, men i nogle varmere klimaer i sydøst, de kan kvalificeres som stauder. Lantana tilbyder, ikke kun smukke blomster, men støtte til dyrelivet også.

Sådan Grow Lantanas

Lantana blomster går ved mange navne. I den sydlige del af USA, kan du høre dem omtalt som "bacon og æg" eller "skinke og æg" for eksempel. En af de interessante egenskaber lantana blomster er næsten fluorescerende kvalitet af blomster. Mange sorter indeholde forskellige farvede kronblade voksende lige ved siden af ​​hinanden og danner klynger, der kombinerer gul, orange, pink og blå naturligt. Andre har ensfarvede blomster.

Blomsterne er let duftende og vokse voldsomt, når planten når modenhed. De vil fortsætte med at blomstre i haven hele sommeren, og indtil den første frost. Lantana kan være pottet og bragt inde til vinter som stueplante, eller blot genplante ny Lantana udenfor, hvis du mister din til frost og kulde.

Plant Krav

Lantana foretrækker rig, veldrænet jord, selv om det vil tolerere mange forskellige jordbundsforhold. Hvis din jord indeholder en stor mængde af ler eller sand, tilføje kompost for at forbedre jordens frugtbarhed. Brug altid godt alderen kompost eller gødning, da frisk kan brænde bud plants.Plant lantana blomster i fuld sol eller delvis sol, og sørg for planten får mindst seks timer eller mere direkte, solskin hver dag. Det kan tåle lidt skygge i eftermiddag, men kan ikke blomst voldsomt i ægte delvis skygge.

Vand Lantana grundigt og lad ikke planterne tørre ud. Hvis din jord er sandet, skal du sørge for at vande Lantana dagligt. En god top dressing omkring planterne med barkflis bevarer vand og undertrykker ukrudt. Lantana, der ikke modtager nok vand stopper blomstrende eller nedskæringer tilbage på blomster. Planter, der ikke blomstrer normalt signalere behovet for dybere og hyppigere vanding.

Lantana kræver ikke gødning, hvis du vokser det for blot én sæson, og du har ændret havejord med en god kvalitet kompost. Du kan tilføje en afbalanceret, blid 20-20-20 gødning hver måned, hvis det ønskes. Må ikke gå overbord med gødningen Lantana er virkelig ubekymret, og for meget gødning kan også skære ned på plantens blomster.

Skadedyr og problemer

Generelt Lantana er en hårdfør, let pleje plante. Anlægget producerer toksiner i bladene, der gør det ubehagelig at hjorte, kaniner og mus, selv om de kan nippe af nysgerrighed. Fælles skadedyr, der angriber Lantana er Lantana blonder bug og mider. Lantana blonder bugs er omkring en fjerdedel til en otte af en tomme lang, grå, og har mørkegrå eller sort antenner. Disse fejl ødelægger blomster og kan også alvorligt skade løv. Afslørende tegn inkluderer observationer af fejl på planterne og løv med blegemiddel-lignende pletter, som om du lægger blå jeans i vask og de fik blegemiddel på dem, store pletter af hvid eller lys farve på de mørke blade. Hvis du vil fjerne et angreb, bruge enten insekticid sæbe eller havebrug olie, eller en generel insekt spray. Læs etiketten for retninger på korrekt anvendelse, opbevaring og bortskaffelse og sikre spray er kompatibel med Lantana blomster.

Landskab Anvendelser

Lantana blomster gøre fremragende container planter og haven udplantningsplanter. De er traditionelt plantet i sommerfugl haver. Lantana blomster tiltrækker sluge hale sommerfugle og mange andre arter samt kolibrier. Plant lantana blomster i bøtter, containere og altankasser, hober dem med andre tropiske planter og blomster. Vær sikker på at vandbeholdere dagligt.

Lysne dit Have med Lantanas

Med snesevis af arter at vælge imellem, lantana blomster tilføje en lys plet af farve til haven. De tiltrækker kolibrier og sommerfugle og er meget nemme at dyrke. Besøg din lokale havecenter for Lantana blomster, der vokser godt i dit havearbejde zone.