Laminaria at beskytte mod karies

Forskerne fra Newcastle University har gjort denne antagelse ved at studere Bacillus licheniformis, de organismer, der lever i marine alger.

Laminaria at beskytte mod karies

Oprindeligt dette studie, havde intet at gøre med den menneskelige sundhed. Den britiske forsøgt at finde ud af, om det var muligt effektivt at rense skroget af skibe fra kolonier af patogene organismer, skabe aflejringer på bunden og siderne af skibe, ved hjælp af mikroorganismer.

Det er ikke svært at lave en analogi, fordi plak på folks tænder består af bakterier, som danner kolonier og afløser alle andre "konkurrenter", der ønsker at leve der. Desværre kan en sædvanlig tandbørste ikke altid give pålidelige beskyttelse, er det simpelthen ikke når visse områder (mellem tænderne, for eksempel), hvor bakterier kan samle sig. Ifølge Dr. Nick Jakubowicz, der ledede undersøgelsen foretaget af britiske forskere havde laboratorieundersøgelser vist, at anvendelse af Bacillus licheniformis enzymer kunne man forsøge at fjerne det uønskede plak ved at tilføje dem til tandpastaer, skylninger mund og skylninger for tandproteser.