Lakridsrod bivirkninger

Lakridsrod bivirkninger


Lakridsrod (Glycyrrhiza glabra) er blevet anvendt siden oldtiden, men lakridsrod bivirkninger kan være farligt og er vigtigt at forstå, før du tager denne drogetilberedningen. Bivirkninger kan omfatte alvorlige komplikationer såsom forhøjet blodtryk eller hjerteproblemer.

Om lakridsrod

Den første omtale af lakridsrod forekommer i egyptiske tekster. Egyptiske præster tilbydes Drikofre af lakridsrod til ære ånder afdøde faraoer. I det gamle Grækenland blev præparater af lakridsrod anvendt medicinsk i øvre luftveje, lever og mave lidelser. Lakrids er også meget sød, og ekstrakter blev brugt gennem historien til at søde fødevarer og drikkevarer. Lakrids slik viser den søde smag, men mærkeligt nok, bruger mest kommercielt tilberedt lakrids slik i dag en anden krydderurt, anis, for smagen. Lakrids bruges i dag til at forsøde naturlægemidler sugetabletter, hoste dråber og endda nogle tobaksvarer, selv om mængden fundet i disse produkter er så små, at det er usandsynligt, at forårsage nogen bivirkninger.

Lakridsrod bivirkninger

Selvom herbalists og naturopathic læger kan anbefale at tage lakridsrod for en række lidelser, det er en urt, der kan forårsage potentielt farlige bivirkninger. Pure lakridsrod indeholder glycyrrhizinsyre, der er synderen bag de fleste bivirkninger. Nogle plantelægemidler deglycyrrhizinated det lakrids, eller fjerne de syrer, der forårsager mange bivirkninger. Kig efter forkortelsen DGL på etiketten at angive deglycyrrhizinated lakrids. Det betragtes som mere sikkert at bruge, men ikke "sikker". Følg altid etiketten retninger på naturmedicin og konsultere en kvalificeret herbalist for den korrekte dosis. Fortæl din læge om eventuelle naturlægemidler produkter, herunder lakrids, at du tager. Det Nationale Center for Alternativ og komplementær medicin (NCCAM) angiver de følgende bivirkninger.

Allergiske reaktioner

Nogle mennesker er allergiske over for lakridsrod. Lakrids er faktisk relateret til ærten familien, så hvis du ved, du er allergisk over for bælgplanter eller ærter, undgå at tage lakrids.

Elektrolyt og kemiske ubalancer

Lakrids virker på de hormoner og kemikalier i kroppen, og kan forstyrre kroppens fine balance. Dette kan føre til elektrolytforstyrrelser, såsom for lidt kalium og for meget salt tilbageholdes i kroppen. En ubalance kalium og natrium kan føre til muskelkramper, hjerteproblemer eller forhøjet blodtryk.

Hormonelle ubalancer

En anden bivirkning rapporteret fra lakridsrod ekstrakt reduceres testosteron hos mænd og forhøjede niveauer af prolaktin og østrogen hos kvinder. Disse kan medfører ændringer i seksuel lyst eller symptomer relateret til de reproduktive organer.

Ændringer i vægt

Både vægtøgning og vægttab er blevet rapporteret som en bivirkning af lakridsrod. Vægt er påvirket af hormoner, der regulerer appetit; Det er muligt, at hormonelle ubalancer forårsaget af lakridsrod påvirker hormoner relateret til appetit og stofskifte, men forskerne er ikke helt sikker på, hvorfor nogle mennesker vinde og andre tabe, mens du tager lakridsrod.

Synsproblemer

Synsproblemer herunder sløret syn eller tab af syn er rapporteret blandt mennesker, der tager lakridsrod ekstrakt. Nogle gange skyldes faretruende højt blodtryk forbundet med at tage lakridsrod.

Andre Forsigtig

Lakrids bør aldrig tages under graviditet, eller mens en kvinde forsøger at blive gravid. Det har for mange kendte virkninger på hormoner, som alle kan påvirke frugtbarhed og sundhed både mor og barn. Enhver med højt blodtryk bør undgå lakridsrod helt. Licorice root interagerer dårligt med vanddrivende medicin, blodtryk medicin, insulin, steroid medicin og MAO (monoaminooxidasehæmmere). Lakridsrod bivirkninger kan være alvorlige. Tag ikke lakridsrod, hvis du tager nogen af ​​disse medikamenter eller andre, der er opført på Medline Plus eller andre velrenommerede informationskilder.