L ascorbinsyre

L ascorbinsyre

L-ascorbinsyre er mere almindeligt kendt som vitamin C. Dette vitamin har længe været udråbt som en af ​​naturens mirakler, laver alt fra at styrke immunsystemet og forhindre forkølelse til at forebygge visse kræftformer. Hvad er fakta om dette vidunder næringsstof?

L-ascorbinsyre vs. D Ascorbic Acid

Typisk vil du finde C-vitamin kaldes en af ​​to ting: L-ascorbinsyre og D ascorbinsyre. L-ascorbinsyre er i form af C-vitamin er afledt fra naturlige kilder. Det er den mest almindeligt anvendte form af vitaminet, og kan findes i naturlige fødevarer kilder som appelsiner, peberfrugter og cantaloupe. Du kan også finde finde L-ascorbinsyre i kosttilskud købt i helsekostforretning. D ascorbinsyre er syntetisk form af vitamin C. Denne type C-vitamin er syntetiseret i laboratoriet og er ikke til stede i naturlige fødekilder.

Fordele af ascorbinsyre

L-ascorbinsyre har en bred vifte af ydelser, og spise fødevarer rige på C-vitamin eller supplere med ascorbinsyre kosttilskud kan hjælpe dig til at blive sundere.

Cure for den fælles Kolde

Dens mest almindeligt kapret fordel er, at det kan helbrede forkølelse. Selvom dette ikke er helt nøjagtig, har L-ascorbinsyre vist sig at mindske forkølelsessymptomer og mindsker mængden af ​​tid, du er syg med en forkølelse. Dette sker, fordi ascorbinsyre er et naturligt histamin. Denne egenskab af C-vitamin gør det faktisk effektiv til at reducere allergiske symptomer, så godt.

Antioxidant

C-vitamin har kraftig antioxidant egenskaber. Antioxidanter reducerer oxidativ stress fra frie radikaler i kroppen, og en kost rig på antioxidanter kan hjælpe med at opbygge dit immunforsvar, forebygge sygdomme og endda bremse nogle af de tegn på ældning. Antioxidanter kan også bidrage til at forbedre blod lipidprofiler og forebygge hjertesygdomme.

Forhindrer Grå stær

Mange mennesker får grå stær som de bliver ældre. Grå stær er en hvidfarvning og hærdning af linsen i øjet, som kan føre til blindhed. Tilstrækkelig indtagelse af L-ascorbinsyre kan forhindre grå stær.

Regulerer blodsukker

C-vitamin har vist sig at hjælpe med at regulere blodsukkeret. Dette er især vigtigt i forebyggelse og behandling af type 2 diabetes, en tilstand forårsaget af blodsukker ureguleret fører til insulinfrigivelse, som derefter fører til en opdeling i mekanismen af ​​insulinfrigørelse. Type 2-diabetes er forbundet med fedme, hjertesygdomme og forhøjet dødelighed.

L ascorbinsyre
L-ascorbinsyre

Hvordan kroppen bruger ascorbinsyre

C-vitamin er ikke lagret i kroppen. Det er et vandopløseligt vitamin, som kroppen, da det er tilgængeligt via fødekilder og tilskud. Eventuelle overskydende C-vitamin er hurtigt udskilles i urinen, hvilket gør toksicitet og overdosis relativt uhørt. Fordi det ikke er gemt i kroppen, du har brug for en regelmæssig forsyning af C-vitamin, tjente ved at spise sunde fødevarer rige på C-vitamin og ved at tage ascorbinsyre kosttilskud. Den anbefalede daglige tilførsel af ascorbinsyre er omkring 90 mg per dag. Den bedste måde at sikre, at du får nok C-vitamin er at spise en række fødevarer rige på dette næringsstof.

Fødevarer rige på C-vitamin

Den mest almindeligt kendte C-vitamin rige fødevarer er appelsiner; Men C-vitamin er til stede i et stort antal frugter og grøntsager. Mad kilder til C-vitamin omfatter:

 • Søde røde, gule og orange peber
 • Broccoli
 • Jordbær
 • Citrus frugter som citron og grapefrugt
 • Kål
 • Tomater

Tegn på ascorbinsyre Deficiency

Det er muligt at være mangelfuld i vitamin C. I fortiden, når frugt og grøntsager, der indeholder C-vitamin ikke var til rådighed, folk bruges til at få skørbug, en sygdom karakteriseret ved dannelse af pletter på slimhinderne i kroppen. Mens skørbug er uhyre sjælden nu, er der andre tegn og symptomer på C-vitaminmangel. De omfatter:

 • Dårlig eller langsom sårheling
 • Blå mærker eller blødning nemt
 • Tand tab og hårtab
 • Hyppig sygdom og infektion
 • Dårlig immunforsvar
 • Ledsmerter og hævelse

Mange af disse tegn og symptomer har at gøre med den vigtige rolle ascorbinsyre spiller i kollagen dannelse, stoffet er ansvarlig for væv reparation og struktur.

C-vitamin er et væsentligt vitamin er nødvendig for en række kropslige processer. Ved at spise fødevarer rige på ascorbinsyre og supplere når det er nødvendigt, kan du gå langt i retning af at føre et sundt liv.