Kulturelt kreative udtryk af sorg

Kulturelt kreative udtryk af sorg
En japansk begravelse procession.

Selv om det er almindeligt at begræde død af en elsket en, mange lande har deres egne kulturelt kreative udtryk for sorg. Disse kan spænde fra dystre mindesmærke tjenester til glade fester og fester.

Udtrykke Sorg

For det meste, er folk opfordres til at vise deres sorg, når en elsket en dør; foruden sorg, kan mange føler vrede eller skyld. Det er heller ikke ualmindeligt at føle:

 • Trukket tilbage
 • Deprimeret
 • Insomniac
 • Anti-social
 • Træt eller opbrugt
 • Et tab af appetit
 • Apati
 • Tabt
 • Desorienteret
 • Umotiveret og ude af stand til at fuldføre dag-til-dag opgaver, herunder husholdningen eller arbejder

I ekstreme tilfælde kan nogle mourners faktisk være:

 • Suicidal
 • Paranoid
 • For udmattede til at komme ud af sengen
 • Desperate
 • Fysisk syg
 • Mentalt og følelsesmæssigt ustabil

Disse udtryk for sorg er ikke ualmindelige i den vestlige verden, hvor det er acceptabelt at udadtil vise følelser når nogen dør. Men hver kultur har sin egen måde at håndtere sorg. Mens nogle kan være trist, andre ser døden som en fejring af denne persons liv. Festlige sange og musik er spillet, mens sørgende (som faktisk ikke sorg) sætter en ære i at kende den afdøde har "flyttet" til en anden og muligvis et bedre liv.

Eksempler på Kulturelt Creative Expressions af sorg

Kulturel sensitivitet er lige så vigtigt i en sorg ceremoni eller begravelse, så er det på et andet tidspunkt. Ligesom alle bedrøver forskelligt, deres tro og adfærd omkring døden er heller ikke de samme. Hvis du deltager i en begravelse for en person af en anden kultur, der er et par spørgsmål, du måske ønsker at få besvaret, inden du går:

 • Er blomster, musik og tilbud forventes eller tilladt?
 • Hvilken type af medfølelse er passende?
 • Hvilke adfærd og følelser betragtes normale sorg svar?
 • Hvem får lov at deltage i begravelsen eller ceremonien?
 • Hvad er den rette påklædning?
 • Er en fremvisning eller kølvandet på den afdødes del af ceremonien?
 • Hvad vil finde sted på begravelsen?

Du kan få dine svar på disse spørgsmål ved enten at ringe nogen kender den kultur eller gøre dit hjemmearbejde på internettet. Nogle interessante og kulturelt kreative udtryk for sorg omfatter ceremonier uden for Nordamerika.

Jamaica (Vestindien)

Begravelser i Jamaica er store og øverste sociale arrangementer; de selv erstatte søndag gudstjenester om nødvendigt. Sørgende kjole i deres bedste tøj til at betale deres henseender til den sørgende familie. Vågner normalt ikke holdes som de er i USA, men en fremvisning af personen præsenteres en time før begravelsesvæsen, enten i en kirke eller på kirkegården. Sørgende bør ikke forlade begravelsesvæsen før den sidste salme synges eller den sidste skovl af snavs bliver kastet. Også for at holde den døde persons ånd væk, hvert barn familiemedlem er "bestået" over kisten, da hans eller hendes navn er reciteret.

Mange jamaicanere tror, ​​at når nogen dør, sjælen går til Gud, kroppen går i jorden, og ånden, også kendt som "duppy," ophold i den fysiske nærhed. I ni dage efter begravelsen, er "set-ups" eller gudstjenester observeret af familie og venner, og på den sidste nat, er duppy sige farvel. Sørgende spille spil, tjene forfriskninger, bønner og historier bliver fortalt, og salmer, ledsaget af trommer, synges. Fejringen fortsætter indtil dagslys.

Nordafrika

Afrikanerne tror, ​​at døden fuldender en omfattende livscyklus. Det er en overgangsrite, der gør det muligt for personens ånd til at rejse videre til sit næste liv eller verden. Men denne passage kun sker, hvis personen har en ordentlig begravelse; Hvis ikke, kan den afdøde kommer tilbage og bringe problemer for levende familiemedlemmer. For eksempel, når den person dør, er det almindeligt at fjerne kroppen gennem et hul i væggen (fod peger retning kirkegård), ikke dør, som hullet hurtigt kan lukkes op igen. Kroppen er fjernet fødderne først og en zigzag sti er taget til kirkegården eller gravplads så "ånd" kan finde vej tilbage til sin bopæl. Hvis et barn dør, det er en særlig grov og ondt tid i afrikansk kultur. Mange mennesker giver deres levende børn specielle navne til at afværge lignende deaths.When en person dør, et dyr også dræbt som en del af ritualet (og nogle gange begravet med den afdøde), og alle hans eller hendes ejendele er begravet så godt. Afrikanske begravelser er en tid med solidaritet; i nogle samfund betyder dans og fester for alle undtagen den nærmeste familie.

Sydafrika

Efter en person dør i huset, er alle vinduer dækket i aske, og spejle og andre reflekterende genstande er dækket. Alle billeder er vendt rundt og sengen er fjernet fra den afdøde værelse. Sørgende kvinder er at sidde på gulvet på madrasser. I nogle områder af Sydafrika, er børn og ugifte voksne ikke lov til at deltage i begravelsen, der finder sted i de tidlige morgentimer. Hvis de deltager, er de ikke lov til at tage del i ceremonien. Også der er en streng sorg periode på op til en uge. I løbet af denne tid, de efterladte familiemedlemmer blive hjemme, og har ingen social eller seksuel kontakt. De bære sort tøj eller dække deres ansigter med sorte klude, og nogle endda barbere deres organer, herunder alle ansigtsbehåring. Alt tilhører den afdøde anses for "urene", og bør vaskes og lagt væk for sorg periode - som traditionelt kan vare op til et år.

Final Thought

Selv om det måske ikke altid er mærkbar, alle bedrøver tabet af en elsket. Nogle kulturer kan være mere åben om det og andre kun tillader sørgende at ske i stilhed og ensomhed. Men alle bedrøver. Hvad er vigtigt at huske er, at nogle gange, kan sorg være overvældende, og hvis det får ud af hånden eller kontrol, der er professionel hjælp til rådighed.