Kronisk psykisk stress under graviditet

Kronisk psykisk stress under graviditet
Tag dig tid til at slappe af under din graviditet.

Kvinder, der oplever kronisk psykisk stress under graviditeten sundhedsrisiko problemer ikke kun for sig selv, men også for deres ufødte børn. Ved at anerkende årsagerne til psykisk stress, og hvordan man håndtere dem effektivt, kan kvinderne slappe af og nyde en stress-fri graviditet.

Definition Kronisk

Enhver mor-til-være har anfald af stress under graviditeten, og i mange tilfælde, at stress har ingen varig indvirkning på hende eller hendes baby. Kronisk stress er imidlertid svær, lang sigt, tilbagevendende angst, frustration, eller frygt, der kan have skadelige virkninger for sundheden. I stedet for en lykkelig tid af forventning, en graviditet fyldt med stress bliver en forfærdelig, nervepirrende oplevelse.

Årsager til psykiske belastninger under graviditet

Der er mange bekymringer, der kan forårsage psykisk stress under graviditeten. Nogle af de mest almindelige stress udløser for gravide kvinder omfatter:

 • Hendes helbred: En kvindes krop undergår enorme fysiske ændringer under graviditeten, og enhver kvinde reagerer på oplevelsen forskelligt. Frygten vægtøgning, strækmærker, morgenkvalme, ledsmerter og andre fysiske virkninger af graviditeten kan føre til overdreven mental stress.
 • Hendes barns sundhed: Enhver mor vil have sin baby at være sund, og kvinder, der har haft børn med dårligt helbred, eller som er i risiko for usunde spædbørn kan have øget angst under graviditet, da de forestiller forskellige sundhedsmæssige problemer deres nye babyer kunne står over for.
 • Parenting stress: Nye forældre ofte stresse over de mange detaljer i forældrerollen de aldrig anset forud for graviditeten. Spørgsmål som limning, omsorgsfulde for et spædbarn, at finde en babysitter, kvaliteten af ​​lokale skoler, og deres egen rede til at være forældre kan let forårsage kronisk psykisk stress under graviditeten.
 • Finansielle bekymringer: At have en baby er meget dyrere end mange nye forældre er klar over. Da regningerne mount til prænatal pleje, baby forsyninger, og andre langsigtede finansielle problemer såsom at spare for barnets college uddannelse, kan den monetære pres skabe betydelig stress. Dette kan forværres af job-tab stress eller utilfredshed med et arbejdsmiljø, især når betale regninger afhænger det job.
 • Peer Pressure: Nye forældre er ofte bombarderet med råd, tips og endda skrækhistorier lige fra baby navne til pottetræning, amning, disciplin, arbejdskraft, og andre spørgsmål i forbindelse med graviditet og børneopdragelse. Uden en måde til effektivt at håndtere de til tider modstridende tips fra velmenende venner og slægtninge, kan denne form for hjælpsomhed føre til ekstrem stress.
 • Single Parenthood: En kvinde, der vælger at være en enlig mor omhandler ekstra psykisk stress, mens hun er gravid, især fordi hun ikke har en partner, der kan hjælpe med at dele nogle af de mentale byrde at blive en forælder. Ud over andre psykisk stress udløser, vil hun nødt til at være forberedt på bekymringer, der stammer fra at hæve barnet selv.

Virkninger af kronisk psykisk stress under graviditet

Med så meget at bekymre sig om under graviditeten, er det ingen overraskelse, at mange kvinder er stressede i disse ængstelige ni måneder. Mens nogle stress er naturligt og har ingen skadelige virkninger på barnet, kan kronisk graviditet stress føre til alvorlige sundhedsmæssige betænkeligheder. Som en kvindes stressniveau stige, hun producerer større mængder af hormoner som cortisol. Disse hormoner kan overføres til fosteret og kan begrænse blodtilførslen til livmoderen, hvilket kan hæmme barnets udvikling. Kvinder, der oplever kronisk stress under graviditeten, har større risiko for:

 • For tidlige fødsler og lav fødselsvægt babyer
 • Børn udvikler psykiske lidelser som ADD og autisme
 • Aborter
 • Fosterskader såsom ganespalte og spinal bifida
 • Sværere mødre sundhedsmæssige konsekvenser

Heldigvis er disse konsekvenser med høj stress under graviditeten sjældne, men kvinder, der genkender deres stress udløser og effektivt kan håndtere deres stress kan have en sundere, lettere graviditet.

Coping med graviditet Stress

Kronisk psykisk stress behøver ikke at overtage en kvindes liv under hendes graviditet. Ved at øve forskellige stress management teknikker, kan hun nemt styre sine bekymringer til at slappe af både sig selv og sin udvikling barn.

 • Kommunikation: Det er normalt at føle angst, når gravide og kvinder, der kommunikerer med andre og deler deres frygt snart lære de ikke er alene. Tale over din frygt og angst med din partner, din mor, en nær ven, eller en prænatal støttegruppe.
 • Bed om hjælp: Mange kvinder stræber efter at være uafhængige, men du skal ikke være bange for at bede om hjælp under graviditet. Uddelegere gøremål og opgaver for at lukke venner, familie, kolleger, eller nogen anden i stand til at være nyttigt. Hvis det er nødvendigt, overveje at leje en rengøring eller andre fagfolk for nogle opgaver at lindre verdslige byrder.
 • Planlæg omhyggeligt: ​​Kvinder, der er mere vidende om graviditet er mindre tilbøjelige til at have ubegrundede frygt og angst om deres tilstand. Læs graviditet bøger og magasiner, så spørg dine fødselslæge detaljerede spørgsmål, og gøre anden forskning, så du ved så meget som muligt om, hvad de skal forvente. Samtidig, udarbejde et budget for baby forsyninger og lave andre planer for at lette din graviditet frygt.
 • Ophold sund: En sund krop klarer stress lettere. Spis en kost rig på de relevante vitaminer, mineraler og næringsstoffer til din voksende baby, drik masser af vand, og engagere sig i moderat motion for at holde sig i form og energisk hele din graviditet.
 • Slap: Tag dig tid til at slappe af. Læs en bog, nyde et varmt bad, nyde en moderskab massage, forkæle dig selv med duftende stearinlys, og finde andre måder at træde tilbage fra stress af graviditeten til bare nyde oplevelsen.
 • Lindre stress med det samme: Når frygten gør overflade, prøv hurtige stress relievers for at holde din krop fra overreagerer til øjeblikket. Vide, hvad naturlige stress relievers fungerer bedst for dig, og øve disse teknikker regelmæssigt.


Kronisk psykisk stress under graviditet er ikke en usædvanlig tilstand, men det kan have skadelige virkninger på både moderen og barnet, hvis det ikke håndteres appropriately.For mere information om graviditet, besøg LoveToKnow graviditet.