Kræftpatienter og adgang til fertilitetsbehandling

Kræftpatienter og adgang til fertilitetsbehandling
Mange kræftpatienter brug for hjælp at have en baby

Barnløshed er en anerkendt problem for kræftpatienter og fertilitetsbehandling adgang er helt realistisk, men succesrate, behandlingsmetoder, og evnen til at få adgang behandlingen kan variere, hvor indgreb udføres.

Kræft: Effekter på fertilitet

Ikke alle kræftbehandling har en effekt på fertiliteten, men kemoterapi og nogle former for strålebehandling er kendt for at forvolde skade på æggestokkene eller testiklerne dermed reducere en persons samlede chance for at få børn.

På grund af de veldokumenterede effekter af nogle kræftbehandling og de efterfølgende virkninger på fertiliteten hos mænd og kvinder, har fremskridt inden for lægevidenskaben øget chancerne for kræftpatienter, der har børn. Samlingen eller "bank" af sæd fra den mandlige og indsamling og opbevaring af embryoner fra den kvindelige udvide muligheden for at kunne gå i gang med fertilitetsbehandling som IVF, når kræftbehandling er ophørt, og patienten er fuldt tilbagebetalt. For kvinder, kan risikoen for skader på livmoderen have en skadelig virkning på fertiliteten, som kan risikoen for at inducere tidlig overgangsalder med visse cancer behandling narkotika.

Nyere forskning har gjort det muligt at fastfryse dele af den sunde æggestok og æg til brug i fertilitet treament. Hidtil har nogle graviditeter blevet opnået ved hjælp af denne metode. Andre vigtige faktorer at overveje, når vurdere virkningerne af kræft på fertilitet er:

  • Den alder af patienten - det er en fælles kendsgerning, at fertiliteten falder med alderen, selv i 'godt' kvinde.
  • Det køn af patienten
  • Den type kræft

I alle tilfælde, hvor en mand eller kvinde af chilbearing alder er ved at gå i gang med kræftbehandling, vil de være fuldt rådet med hensyn til de potentielle virkninger både kræft og behandlingen vil have på den fremtidige fertilitet. De vil også blive givet detaljerede oplysninger om mulighederne omkring fertilitet indgriben både før og efter kræftbehandling.

Kræftpatienter og fertilitet: Behandling adgangsspørgsmål

Når en person med kræft er ved at påbegynde behandling, som kan bevidst påvirke deres frugtbarhed, de har den fordel i forhold til andre infertile mennesker, som de har en tid til forberedelse og planlægning, før deres fertilitet skaber problemer. Personer, der lider af barnløshed af andre årsager ikke har gavn af at vide om deres problemer, før de bliver konfronteret med dem.

En amerikansk organisation grundlagt i 2002 navngivet "Kræft og Fertilitet samfund" (CFS) har arbejdet hårdt for at kæmpe for fertilitet rettigheder mange kræft ofre. En af deres vigtigste roller er at uddanne kræftspecialister om behovet for at tilbyde frugtbarhed støtte til deres patienter på samme tid, som de modtager deres kræftbehandling. Organisationen har følgende projekter i støbeskeen:

  • Nye teknikker i kirurgi til behandling af gravide patienter med livmoderhalskræft med vellykket bevarelse af graviditet.
  • Æggestokkene transplantation som en teknik til genoprettelse af fertilitet.
  • Uterin transplantation til restaurering af fertilitet.
  • En ny Cancer og fertilitet Center på New York Downtown Hospital.

Med organisationer som CFS, der arbejder hårdt på at løse sundhedspleje spørgsmål vedrørende kræftpatienter og fertilitetsbehandling adgang, er der helt sikkert stigende håb for dem, der lider. I Det Forenede Kongerige, personer, der udnytter den "National Health Service", kontroversielle begrænsninger er blevet placeret på fertilitetsbehandling til dem lidelse eller hvem har lidt af kræft. Det er ofte troet, at så infertilitet er forårsaget af en forsætlig handling som modtager strålebehandling, bør en patient nægtes gratis fertilitetsbehandling som resultat.

Samme fremgangsmåde er også et problem med nogle amerikanske sygeforsikringsinstitutioner der restriktioner for, hvad der er og hvad der ikke er dækket af sygeforsikring, især med hensyn til kræft og frugtbarhed. Personer, der ikke har tilstrækkelig forsikringsdækning nødt til nøje at overveje disse spørgsmål.

Lokalisering Behandling Centers

Et yderligere problem, at nogle personer har, er evnen til at få adgang til specialiserede fertilitet tjenester. For eksempel kan der opstå problemer, når en mandlig er påkrævet for at få adgang til en sædbank at give prøver til opbevaring og han er ude af stand til at finde et behandlingscenter i nærheden af ​​sit hjem. En patient, der er ved at gennemgå kræftbehandling kan være ude af stand til at rejse, hvad der kunne beløbe sig til flere hundrede miles.The logistik af sådanne behandlinger kan til tider mindske risikoen for at et individ har lige adgang til dem. Når man står med mulighed for aldrig at få børn, er det sandsynligt, at tilføje til nød patienten kræft er allerede oplever.

Omhyggelig planlægning er derfor nødvendigt, når en person beslutter at iværksætte forberedende fertilitetsbehandling inden deres kræftbehandling. Det er afgørende, at den enkelte er klar over, hvor ofte de vil være forpligtet til at besøge frugtbarhed center, og hvad der vil blive krævet af dem, når de gør. På grund af behovet for at deltage på en regelmæssig basis, den geografiske placering er af afgørende betydning.

Fair behandling af alle

Heldigvis med hjælp fra velgørende organisationer og andre internationale støttegrupper, er kræftpatienter få lettere adgang til fertilitetsbehandling og er mindre tilbøjelige til at blive udelukket eller behandles forskelligt. Kvittering for frugtbarhed spørgsmål ved kræftspecialister er blevet kraftigt kritiseret i fortiden, men med bedre uddannelse disse spørgsmål er i bedring. Væsentlige, bør en kræftpatient i den fødedygtige alder, automatisk blive henvist til en frugtbarhed specialist, hvis det er deres langsigtede ønske om at få en familie. På grund af kritisk tidspunkt forvaltning af fertilitetsbehandlinger, jo før en henvisning er foretaget, og foreløbig treament søges, jo før den enkelte kan begynde deres vigtige kræftbehandling.