Kosttilskud: Hvordan til at beskytte mod grå stær

Kosttilskud: Hvordan til at beskytte mod grå stær


Nyere klinisk forskning leverer stærke beviser for, at grå stær kan forebygges ved at tage kosttilskud. Sådan beskytter mod grå stær er en vigtig bekymring, som vi lever længere end nogensinde før.

Hvad er grå stær

Grå stær er verdens førende årsag til blindhed. Ifølge American Academy of Ophthalmology, mere end 20 millioner amerikanere, der er fyldt 40 lider grå stær. Kataraktekstraktion er den mest almindeligt udførte kirurgiske procedure i USA

En grå stær er en uklarhed i øjets linse, som forårsager en vision om at blive sløret. Mens aldring er den primære årsag til grå stær, kan de også skyldes øjenskader, sundhedsmæssige betingelser såsom diabetes, langvarig udsættelse for UV-stråler, rygning og familiens historie.

Det er et populært tro på, at grå stær, ligesom gråt hår, er en uundgåelig del af modningen. En række undersøgelser viser, at kosttilskud kan tilbyde et stærkt forsvar mod grå stær.

Antioxidant kosttilskud: Hvordan til at beskytte mod grå stær Naturligvis

Supplementet indtagelse af antioxidant vitaminer og mineraler har vist sig at holde den mest lovende til forebyggelse eller forsinkelse af grå stær. Disse omfatter:

 • Vitamin C
 • Vitamin E
 • Karotenoider (lutein, zeaxanthin og beta-caroten)
 • Blåbær urtekosttilskud
 • Zink og selen

Disse tillæg er potente antioxidanter, der hjælper forhindre dannelsen og udviklingen af ​​grå stær ved at beskytte øjet mod skader fra frie radikaler. De neutraliserer den destruktive aktivitet af frie radikaler, hvilket hjælper til at forebygge den cellulære og vævsskader, der forårsager grå stær.

Vitamin C

 • Denne vandopløselige antioxidant er særlig effektiv i bekæmpelse af frie radikaler forårsages af cigaretrygning og forurening. En Tufts University klinisk studie har vist, at den langsigtede indtag af C-vitamin i væsentlig grad vil mindske risikoen for kataraktdannelse. Den fandt, at denne risiko kan reduceres med op til 77 procent hos kvinder.

Vitamin E

 • Dette er en af ​​de mest effektive af alle antioxidanter og en stærk forsvarer mod oxidativ beskadigelse af øjets linse. En langsgående klinisk studie af grå stær, viste, at indtagelse af E-vitamin supplement bremset udviklingen af ​​nukleare grå stær. En fem års follow-up undersøgelse viste en lavere risiko for kataraktdannelse blandt mennesker, der tager kosttilskud, der indeholder vitaminer C og E.

Zink

 • Zink er et vigtigt mineral til at støtte sunde funktion af øjet, og beskyttelse mod naturlig forringelse af øjets nethinde med alderen. Højt indtag af zink har tendens til at nedbryder kroppens forsyning af kobber. Som sådan, anbefales det, at det skal tages med en kobber supplement. For hver 10 milligram zink, bør du tage en milligram kobber. Den anbefalede daglige dosis for zink er mellem 15 og 50 MGS af zink.

Selen

 • Dette mineral supplement arbejder for at forhindre grå stær ved at støtte produktionen af ​​forbindelsen glutathion peroxid. Dette er en antioxidant enzym, der findes i øjets linse, og er afgørende for at forebygge grå stær. Utilstrækkelige mængder af denne naturligt forekommende forbindelse tendens til at forøge sværhedsgraden af ​​grå stær. Selen kosttilskud er typisk anbefalet i en multivitamin / mineral supplement snarere end individuelt. Ikke mere end 50 til 200 mikrogram om dagen bør træffes.

Karotenoider (lutein, zeaxanthin og beta-caroten)

 • I 1995 Tufts University undersøgelse viste, at to carotenoider, lutein og zeaxanthin, findes i øjets væv, hvor de bidrager til at forhindre fri radikal oxidation af linsen protein, som forårsager grå stær. Forskere ved Harvard School of Public Health fandt, at beta-caroten, en form for A-vitamin, blandt kvinder sænket behovet for grå stær med 39 procent.

Blåbær urtekosttilskud

 • Denne urtekosttilskud vil ofte findes i den del af helsekost butikker eller købmænd "eye tilskud". Den er rig på carotenoider og pigmenter, såsom anthocyaniner, der menes at forbedre nattesyn.

Safety First

 • Hvis du lider af grå stær, skal du søge læge fra en læge, før du tager nogen kosttilskud.
 • Der har været rapporter om diarré blandt mennesker, der tager daglige doser på mere end 1.200 milligram C-vitamin
 • Du skal ikke tage vitamin E tilskud, hvis du er på antikoagulerende lægemidler.
 • Anbefales medicinsk overvågning for at tage Zink og selen kosttilskud for grå stær.