Kost til skrumpelever

Kost til skrumpelever


Planlægning af en kost for skrumpelever kan være en vanskelig problem på grund af din krops potentiale nedskrivninger til behandling og fordøje visse næringsstoffer. Faktisk er alle med leverproblemer opfordres kraftigt til at søge råd hos en professionel diætist. Alligevel er der stadig en række fornuftige skridt du kan tage for at rette op din kost.

Hvad er skrumpelever?

Kort sagt, det er en gradvis nedbrydning af leveren, hvor raske væv erstattes af arvæv og regenererende knuder (klumper) og leverfunktionen langsomt eroderer. Almindelige årsager omfatter Hepatitis C, alkoholisme og hjertesygdomme, selv om der er mange andre mulige medvirkende dårligdomme der kan få det.

Salt og Kost til skrumpelever

En af de vigtigste udfordringer for skrumpelever syge holder hævelse i skak, både i tarmen (ascites) og benene (ødem). Nøglen til at opnå dette er at holde natrium (salt) indtag lavt, da salt direkte arbejder for at samle og tilbageholde væske i kroppen. Nogensinde opdager, hvordan du får alle oppustet og bære et par ekstra pounds efter rengøring en mega-store spand salt film popcorn? Det er saltet på arbejde.

Trin til at reducere salt i din kost:

  • Slippe af salt shaker. Tilsæt ikke salt til noget. Der er nok der alligevel.
  • Gør det til en vane at scanne ernæringsmæssige oplysninger, før de køber noget.
  • Sats for så meget hjemmelavet mad som muligt, med fokus på grøntsager og andre lav salt ingredienser.
  • Omvendt undgå færdigpakkede og restaurant mad når det er muligt.

Fedtstoffer

En grim bivirkning af nedsat leverfunktion er indvirkningen på, hvordan kroppen håndterer optagelsen af ​​fedt. Eller mangel på samme, i stedet. Hvis du forbruge en masse af fedt, kan det passere lige igennem, som ikke er godt for grunde, der ikke er begrænset til området for ernæring. MCT, triglycerider, er en særlig form af fedt, der ikke kræver galde, der skal bearbejdes (et problem for cirrhose syge). Dette gør den til en fremragende kandidat til at erstatte mere traditionelle fedtkilder, især i forbindelse med at tage vitamintilskud. Det bedste er, at mens MCT kan lyde mærkeligt, det er tilgængeligt i håndkøb og faktisk ikke koster meget - en 16 ounce flaske fra en respektabel producent kan typisk findes for under $ 15 med et par hurtige shopping søgninger online.

Trin til at styre dit fedt indtag:

  • Begræns fedt forbrug til omkring 25% af din samlede daglige kalorier.
  • Hvis du vælger en MCT-tung kost, så glem ikke at tage linolsyre kosttilskud også, da MCT mangler denne vitale fedtsyre.

Vitaminer

Som du sikkert ved, nogle vitaminer er fedtopløselige, mens andre er vandopløselige. Det betyder absorptionen af ​​sidstnævnte påvirkes ikke af cirrose, mens førstnævnte absolut. Tænk over det, som om de vitaminer er piggy-opbakning enten fedt eller vand ind i dit system. Hvad sker der med vitaminer piggy-opbakning på fedt, hvis hovedparten af ​​din fedt går lige igennem ind i John? Bingo. Det er tid til at bryde ud krukken af ​​vitamin supplements.However, det er en anden sag, hvor det er meget gavnligt at arbejde med en professionel. Nogle vitaminer og mineraler er ligefrem skadeligt, hvis overdoseres, ligesom det er skadeligt at glide ind i en tilstand underskud, hvilket gør det en meget vanskelig balancegang, når du har en tilstand som skrumpelever. En læge kan bestille regelmæssige blodprøver og administrere din tilskud regime baseret på hårde fakta - et uendeligt bedre tilgang end flyvende blind og chugging tilfældige piller mens håber på det bedste.

Fælles kosttilskud kræves af cirrhose syge:

  • Vitamin A, D, E og K
  • Mineraler zink, magnesium og calcium

Pain Killers og Milk Thistle

Endelig to ting, der ikke regelmæssigt dele af din kost endnu fortjener en omtale, da de har en direkte indvirkning på leveren health.Pain mordere generelt lægge ganske lidt belastning på leveren. For en normal, sund lever, det er ikke noget den ikke kan ryste forholdsvis let, ligesom en pro atlet kan hoppe tilbage fra en kort kamp med en kold fejl i løbet af få dage. For en allerede understreget lever, men det er ligesom det tilsvarende kolde bug rammer en 90-årig dame, der allerede i skrøbelige helbred. Bottom line: Undgå smertestillende medicin lige så religiøst som du undgå alkohol.

På den mere positive side, har europæerne brugt urten marietidsel for hundreder af år for sin lever-støtte kvaliteter. Det er nu bredt tilgængelige i renset kapselform i hele USA, og det videnskabelige samfund er stort set enige om det er positiv indvirkning på leveren sundhed. Men sørg for at rådføre sig med din læge om tilsætning af mælk tidsel til din kost for skrumpelever, da nogle medikamenter kan have interaktion problemer med denne form for urter.