Kost til Osteoporose

Kost til Osteoporose


En kost for osteoporose sikrer du får nok calcium og andre knogle-sund næringsstoffer, om du allerede har været diagnosticeret med osteoporose eller bare har en masse af de risikofaktorer, der er forbundet med sygdommen, og vil forsøge at forhindre det.

Hvad er knogleskørhed?

Osteoporose er en tilstand, hvor knogler er meget skrøbelige og kan bryde nemt. Knoglebrud er almindelige i hofter og ben, hvilket gør det umuligt at gå indtil bruddet heler.

Osteoporose er udbredt blandt ældre kvinder i særdeleshed, men i disse dage mange yngre mennesker har knogle sundhed problemer på grund af nedbrud slankekure og fedme. Behandlingen er den samme som den forebyggende metode: at spise en kost rig på kalcium og udføre vægtbærende motion for at holde knoglerne sunde og stærke.

Kost til Osteoporose Basics

Det vigtigste vil du sandsynligvis høre fra din læge, når du spørger om de rigtige fødevarer at spise for at behandle eller forebygge osteoporose er fødevarer rige på calcium og D-vitamin Begge disse stoffer er afgørende for stærke knogler, og kroppen har brug for vitamin D for at kunne behandle calcium, så tager begge sammen er en god idé.

Mens du kan få både calcium og D-vitamin fra kosttilskud, er det mere fordelagtigt at få dem fra fødevarer gennem en kost for osteoporose. De fleste mennesker kender mejeriprodukter er en god kilde til calcium, men der er mange andre, såsom:

  • Broccoli
  • Tofu
  • Laks og sardiner
  • Spinat, grønkål og andre grønne
  • Roer

Fødevarer rige på D-vitamin kan nævnes:

  • Coldwater fisk som laks, sild, hellefisk og tun
  • Æggeblommer
  • Berigede mælk og andre produkter
  • Fiskeolie
  • Lever

I dag er der mange produkter beriget med D-vitamin, calcium eller begge dele. Appelsinjuice er en kosten hæfte kan du se på at tilføje, hvis du ikke allerede drikke det.

Andre kost Tips til Osteoporose

Ud over at tilføje mere calcium og D-vitamin til din kost, bør du gøre en indsats for at spise en sundere kost generelt hvis du ikke har været praktiserende sund kost i fortiden. Det betyder at skære ud fede kød og forarbejdede fødevarer så meget som muligt, spise mere frugt og grønt, og selvfølgelig, hober den fedtfattige mejeriprodukter.

Prøv at få mindst en kilde til calcium og en af ​​D-vitamin ved hvert måltid, da kroppen kun kan behandle så meget calcium på én gang. Har æg og yoghurt til morgenmad, for eksempel tilføje spinat til din salat (og fisk på toppen) til frokost, drikke berigede mælk til snacks, og så videre.

Motion hjælper, Too

Ud over at spise en god kost for osteoporose, giver det god mening at tilføje lidt øvelse, især hvis du har været slap i dette område i fortiden. Altid tale med din læge, før du begynder at træne, især hvis du har haft brud i fortiden.

Øvelse for den person med osteoporose, betyder ikke at bruge timer hver uge i gymnastiksalen. Gavnlig øvelse kan være så simpelt som at gå rundt i nabolaget og laver nogle blide øvelser med lette håndvægte.

Det centrale er at gå for vægtbærende øvelser, hvilket betyder, at du rent faktisk bruger din kropsvægt i stedet for at have din vægt medbringes (som når man kører en cykel eller svømning, for eksempel). En 30-minutters gåtur fleste af ugens dage, kombineret med nogle grundlæggende styrke øvelser med lette vægte, kan hjælpe med at opbygge knoglemasse og give dig en bedre balance, som er så vigtig for at forebygge fald.

Faktisk kan du overveje at tage op yoga, som begge styrker dine muskler og forbedrer balance og koordination, hvilket betyder at du vil være mindre tilbøjelige til at falde og mere tilbøjelige til at være i stand til at hjælpe dig selv op igen, hvis du gør.

Osteoporose behøver ikke at betyde enden på fysisk aktivitet. Faktisk kan diagnosen åbne op for en helt ny fase af livet, hvor du er mere opmærksomme på at tage sig af din krop, herunder hvordan du flytter, og hvad du brændstof det med.