Kost til Gastritis

Kost til Gastritis
Vælg fødevarer med antioxidanter og fibre.

At finde den rigtige kost for gastritis kan fremskynde helingsprocessen og reducere risikoen for tilbagefald. Mens der ikke er universelt ideelle kost du skal følge, så man undgår de udløsende faktorer, der kan have ført til den tilstand og gøre en indsats for at spise fødevarer, der vil fremskynde din helbredelse kan være en vigtig del af din behandling program.

Om Gastritis

Kort sagt, gastritis er en betændelse i maveslimhinden. Symptomerne omfatter smerter og en følelse af fylde og oppustethed i maven, ledsaget af bøvsen og undertiden kvalme og opkastning. Hvis du på noget tidspunkt er opkastning af blod eller blod i afføringen, dette er en medicinsk nødsituation og garanterer øjeblikkelig medicinsk behandling.

Gastritis kan enten være akut, som i med overdreven alkoholforbrug eller utilsigtet indtagelse af giftige stoffer, eller det kan være kronisk, som ved langvarig brug af ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID). Betingelsen er også ofte forårsaget af Heliobacter pylori, de samme bakterier, der er ansvarlige for størstedelen af mavesår. I alle tilfælde er målet med behandlingen er at fjerne kilden til irritation og fremme heling.

Foreslået Kost til Gastritis

Primært, den bedste kost for gastritis indebærer at undgå stoffer, der forårsagede tilstanden eller vil yderligere irritere inflammation. Ifølge University of Maryland Medical Center, nogle fødevarer, du måske ønsker at overveje at fjerne fra din kost, indtil tilstanden er ryddet op, omfatter:

  • Sure fødevarer og drikkevarer, såsom citrusfrugter, kaffe og kulsyreholdige drikkevarer
  • Alkohol
  • NSAID
  • Fed mad, hvilket kan øge inflammation
  • Raffinerede kulhydrater, såsom sukker, hvidt brød og pasta

Ud over blot at undgå irriterende stoffer, er der en række fødevarer du kan og absolut skal spise. Disse omfatter:

  • Kilder til bioflavonoider, herunder mørkt-farvede frugter og grøntsager, løg, hvidløg, æbler, selleri og grøn te
  • Antioxidant fødevarer
  • Fødevarer rige på fiber
  • Et minimum af seks til otte glas vand dagligt
  • Yoghurt eller en probiotisk supplement

Heldigvis disse henstillinger er ikke alt for svært at følge, og er i overensstemmelse med de generelle anbefalinger til et godt helbred. Når lokalirriterende er fjernet, eller infektionen er behandlet, din prognose for fuld helbredelse er generelt ganske godt.

Andre overvejelser

Hvis du lider af mavekatar, kan du være i risiko for vitamin B12-mangel. Absorptionen af ​​dette vitamin er afhængig af produktionen af ​​et stof kaldet intrinsic factor. Intrinsic faktor er produceret af slimhinden i maven, og hvis din mave foring er beskadiget af gastritis kan du ikke gøre tilstrækkelige mængder intrinsic faktor for B12 absorption. Den Linus Pauling Institute ved Oregon State University bemærker dette er stadig en spirende forskningsområde, men det kan være værd at diskutere en sublingual vitamin B12 supplement med din læge eller apotek.

Hvis din læge afgør H. pylori er årsagen til din gastritis, skal du sørge for at vende tilbage til en opfølgende besøg, når din behandling er færdig. Dette er afgørende for at sikre den betingelse vil ikke vende tilbage, og for at undgå fremtidige komplikationer til infektioner.

Gastritis kan være smertefulde og undertiden skræmmende, men de fleste mennesker reagerer godt på behandling og komme sig hurtigt, når kilden til betændelse er blevet identificeret og fjernet. Spise en kost rig på fibre og næringsstoffer, undgå alkohol og andre irriterende stoffer og få nok væske er gode anbefalinger ikke kun til forbedring af symptomerne på mavekatar, men også for almene helbred.