Kost til børn med autisme

Kost til børn med autisme


For en delmængde af børn med autisme, kan ændringer i kosten gøre en forskel i symptomer. Selv om der er begrænset pålidelige videnskabelige beviser til at bakke op praksis med diætetisk kost som en behandlingsmetode, mange forældre og pårørende rapporterer, at disse kostvaner kan reducere gentagne adfærd, forbedre kommunikationen og øge sociale færdigheder. Hvis du overvejer en specialiseret kost til dit barn, skal du sørge for at du forstår det grundlæggende i kosten og mulige forbundne risici.

Gluten-Free, Kasein-fri kost

Den glutenfri, kasein-fri (faste bruttoinvesteringer) kost er en populær derhjemme behandling, som mange forældre forsøger. Denne diæt eliminerer alle fødevarer, der indeholder gluten, et protein der findes i hvede og andre kornsorter, samt alle fødevarer indeholdende mælkeprotein kasein. Et barn på denne kost kan ikke forbruge mælk, pasta, hvede korn, paneret kød, yoghurt, og en lang række andre elementer. Men mange forældre supplere med calcium-berigede sojamælk og ris-baserede korn og brød.

Virker det?

Mens forældre rapporterer, at faste bruttoinvesteringer kost er effektiv, har denne virkning ikke er blevet bevist i objektive videnskabelige undersøgelser. Ifølge resultaterne af en forælder undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nutritional Neuroscience, forældre rapporterede, at denne diæt var mere effektivt, hvis deres barn også blev diagnosticeret med fødevareallergi, havde fødevarer følsomheder, eller regelmæssigt oplevet gastrointestinale (GI) symptomer. Disse gastrointestinale symptomer er almindelige i en delmængde af børn med autisme. For dem, der ikke havde GI symptomer, forældre rapporterede, at kosten var mindre effektiv.

Men i en lille, dobbeltblindet undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet komplementære behandlingsformer i medicin, resultaterne ikke holder stik, når forældrene var uvidende om, hvorvidt deres barn var efter kosten. I dette tilfælde, når forskerne vurderes objektivt autisme symptomer ved hjælp af Childhood Autism Rating Scale (CARS), fandt de, at på trods af forældrenes tro på kost, ikke havde reduceret autisme symptomer overhovedet.

Potentielle risici

Fordi faste bruttoinvesteringer kost begrænser et barns ernæringsmæssige forbrug, er mange sundhedsprofessionelle bekymret over de risici, der er forbundet med denne form for behandling. En gennemgang af litteraturen offentliggjort i tidsskriftet Forskning i autismespektrumforstyrrelser konkluderede, at risikoen for kosten opvejes de potentielle fordele, medmindre barnet var blevet diagnosticeret med en gluten eller kasein intolerans eller allergi, eller medmindre der var en betydelig forbedring i adfærd. Artiklen advarede mod følgende alvorlige risici:

  • Stigmatisering - Efter en anderledes kost end jævnaldrende faktisk kan skade barnet socialt.
  • Problemer med knoglevækst - Børn på faste bruttoinvesteringer kost kan have tyndere kortikale knogle områder end børn forbrugende regelmæssige, sunde kostvaner.
  • Omlægning af ressourcer til behandling - Hvis forældrene er fokuseret på kosten behandlinger og ikke bruge tid eller penge på andre påviste behandlingsformer, kan børnene relatere eller undlader at gøre fremskridt.

Additive-fri kost

Additive-fri kost har været kendt siden 1970'erne, og den mest berømte af disse er Feingold Diet. Disse typer af kost eliminere kunstige tilsætningsstoffer, såsom farvestoffer, smagsstoffer og smagsforstærkere som mononatriumglutamat. I stedet for at spise kunstigt farvet eller aromatiseret produkter, børn på denne diæt spiser hjemmelavet eller naturligt aromatiseret poster. Selv om dette kan være svært at gennemføre, især hvis børn er i en børnepasning eller skole indstilling, betyder det ikke føre til ernæringsmæssige mangler.

Virker det?

Den Feingold Kost og andre tilsætningsstoffer-fri kost faktisk rettet opmærksomhed underskud og hyperactivity disorder symptomer, snarere end autisme spektrum forstyrrelser. I øjeblikket er der ikke sket pålidelig test for at afgøre, om denne diæt kan hjælpe børn med ASF. Men en delmængde af børn med ASF har også ADHD, og ​​kontrollerende ADHD symptomer kan hjælpe. Ifølge en gennemgang af litteraturen publiceret i Primary Care Approaches, en kost, der fjerner farvestoffer til levnedsmidler kan medvirke til at reducere ADHD symptomer. Gennemgangen bemærker, at andre tilsætningsstoffer ikke påvirker symptomerne på en målbar måde.

Potentielle risici

Fordi additiv-fri kost typisk ikke fjerne sunde fødevarer grupper, er de mindre tilbøjelige til at forårsage et næringsstof mangel. Den største risiko for at følge denne type kost er, at forældrene kan forbruge tid og penge på kost i stedet for at sætte disse ressourcer mod gennemprøvede behandlingsformer.

Forsøger en autisme Diet

For forældre, der oplever begrænsede resultater med konventionel behandling, kan alternative behandlinger for autisme synes som en levedygtig valg. Efter alt, vil de fleste berørte forældre forsøge næsten alt for at hjælpe deres børn. Men før du beslutter dig for at prøve en kost eller en anden alternativ behandling, holde disse tips i tankerne.

Tal med din læge

Altid tale med din læge, før du starter nogen form for kost eller selvstændig behandling. For at give dit barn den bedste chance på læring og succes, er du nødt til at sikre, at han eller hun modtager tilstrækkelig ernæring. Din læge kan hjælpe dig med at finde den bedste måde at gennemføre en ny kost, mens du stadig at sikre dit barns krop har alt den har brug for.

Do not Stop Andre Behandlinger

Selv om det kan virke fristende at "afprøve" en kost ved at fjerne andre behandlinger eller blot at fokusere på kost og tage en pause fra behandlingen, er det vigtigt, at du fortsætter dit barns regelmæssig behandling, medmindre bedt om at stoppe ved en professionel. Medicin, ergoterapi, tale terapi og andre indgreb kræver vedvarende engagement fra dig og dit barn. Hvis du vælger at prøve en kost og stoppe disse behandlinger, kan dit barn relatere.

Ingen betydelige videnskabelige Evidence

Selvom specialiserede kostvaner er en populær behandling for autisme, er der ikke tilstrækkelig videnskabelig dokumentation til at bakke dem op så effektive. Hvis du overvejer en kost til dit barn, skal du sørge for at tale med din læge og fortsætte dine andre behandlinger. I sidste ende er den bedste kost for dit barn er én, der giver ham eller hende de næringsstoffer, der er nødvendige for at støtte hjerne og krop vækst.