Kost, der ikke rigtig kost

Meget sjældent gør udtrykket "kost" bringe glade billeder til tankerne. For de fleste mennesker, afsavn, frustration og skuffelse er mere i harmoni med hvordan de mener om kost. Ifølge Colorado University, 1 ud af 3 kvinder og 1 ud af 4 mænd er på en diæt på et givet tidspunkt, og to tredjedele af dieters genvinde vægten inden for et år. Stort set alle har fået det tilbage inden for 5 år. Det rejser spørgsmålet: er der sådan noget som en succesfuld kost? Det er min erfaring, de mest succesfulde kostvaner er dem, der gør at ændre dine spisevaner en del af en livsstil i modsætning til at følge en bestemt regime for en kort periode. Her er nogle af mine foretrukne "Kost" begreber.

Kost, der ikke rigtig kost

Volumetrics

Det er ikke så meget en kost, da det er en måde at spise. Den fokuserer på fødevarer, der er høj i volumen, men lav i kalorier. Ideen er at indarbejde flere af disse store mængder fødevarer (dvs. frugt, grøntsager, fuldkorn) ind i din daglige rutine til at hjælpe fylde dig op uden at udfylde dig ud. For eksempel, for omkring 880 kalorier, kunne du have enten 1 kop cashewnødder eller 8 bagte kartofler med salsa. Ikke meget mange mennesker er i stand til at spise 8 bagte kartofler i et møde, fordi de ville være på nippet til at sprænges, men de fleste af os kunne lægge væk en kop cashewnødder med noget problem. Ideen om volumetrics blevet populariseret af førende eksperter inden for vægtkontrol, herunder Dr. Barbara Rolls i sin bog The Volumetrics Eating Plan og af Dr. Shapiro i Picture Perfect vægttab.

Middelhavet Diet

Lad ikke ordet "kost" i navnet skræmme dig. Som mennesker, der er heldige nok til at forlade nær Middelhavet vil fortælle dig, Middelhavet Diet er meget en livsstil. Faktisk er de sandsynligvis forvirret, hvorfor deres måde at spise der selv betragtes som en kost til at nogle mennesker. Hvem vil ikke gerne en kost, der giver dig mulighed for at nyde ting som fisk, olivenolie, vin, frisk frugt og grøntsager, og minimalt forarbejdede kerner? Plus du får den ekstra bonus for alle de fantastiske sundhedsmæssige fordele!

Uforarbejdede fødevarer

Ideen om at spise strengt uforarbejdede fødevarer appellerer til folk på både en moralsk og sundhedsbevidste niveau. De fleste behandling ikke blot forværres den ernæringsmæssige værdi af vores mad, men det lægger også et stort pres på vores naturlige ressourcer. Ved at vælge at spise uforarbejdede produkter, er du nyder maden i dens mest naturlige tilstand, der er også normalt den mest sunde tilstand. Du bør dog være opmærksom på, at nogle fødevarer, såsom mejeriprodukter, kræver en vis mængde af forarbejdning (pasteurisering), før de er sikre for mennesker.

Så næste gang du tænker på at gå på en diæt spørge dig selv: Kan jeg opretholde disse justeringer for livet? Hvis svaret er nej, så vil jeg opfordre dig til at vælge en "kost", som bliver en måde at spise - for livet.