Korrekt Beskæring

Korrekt Beskæring
Professionel gartner Carol Chernega

For mange gartnere, kan korrekt beskæring være skræmmende. Forsøger at forstå, hvornår og hvordan man kan beskære buske kan virke forvirrende, men det er virkelig ret simpelt. For nylig LoveToKnow talte med professionel gartner Carol Chernega om, hvad hver gartner bør vide om beskæring buske i deres landskab.

Om Carol Chernega

Carol Chernega har havearbejde professionelt siden 1992. Hun opdagede mange klienter ønskede at være i stand til at gøre deres egne beskæring men følte, det var for kompliceret at forstå. Dette inspirerede Carol til at begynde at uddanne folk om, hvor let det egentlig er at beskære buske ordentligt.

Korrekt Beskæring Interview

Hvorfor Prune

LoveToKnow (LTK): Forklar hvorfor beskæring er vigtig.

Carol Chernega (CC): Beskæring er vigtigt, fordi det holder din have fra at få tilgroet og vildt udseende. Det hjælper også at holde planterne sunde.

LTK: Hvad er nogle almindelige beskæring fejl?

CC: Beskæring fejltagelser: klipning alt er den mest almindelige fejl. Klipning betyder, at du tager hedge clippers og bare hacke løs på alt i syne, uden hensyn til, hvor du gør hvert snit. Det er skidt for busk, fordi det vil tilskynde masser af ny vækst lige i enderne af hver gren. Dette skaber så en tæt ydre lag af grene, der stunts væksten på indersiden af ​​anlægget. Senere, når du ønsker at beskære en masse, du ikke kan, fordi du ville stå tilbage med en bare plante.

Den anden almindelig fejl starter med den oprindelige placering af anlægget. De fleste mennesker plante ting for tæt på huset, eller for tæt på andre planter. Så når buske får tilgroet, skal de drastisk skære ned som er stressende for planten. Her er en god tommelfingerregel - læs planten tag og se, hvad den modne bredde af anlægget er. Hvis det er for eksempel fire meter bred, så skal du ikke plante noget andet inden for fire meter af denne plante. Og holde det mindst fire meter fra huset. Dette vil sørge for tingene ikke vokser ind i hinanden i de kommende år.

LTK: Hvordan kan ukorrekt skader beskæring buske?

CC: Forkert beskæring kan skabe svage grene, der er så mere modtagelige for vind, sne og is skader.

Beskæring Basics

LTK: Er alle buske beskæres stort set det samme?

CC: De grundlæggende principper for beskæring gælder for alle buske. Det vigtigste princip er at identificere planten, så du ved, hvad dens naturlige vane skal være, og derefter beskære at fastholde, at vane.

Der er andre planter, som frugttræer, der har brug for en specialiseret fremgangsmåde til beskæring for at øge frugtproduktion.

LTK: Hvordan vælger du de bedste værktøjer til beskæring?

CC: Jeg anbefaler tre grundlæggende beskæring værktøjer: En hånd saks for filialer, der er under en halv tomme diameter, en grensaks for nedskæringer på op til en tomme og en halv, og en sav til tykkere grene. Disse bør være alle de fleste husejere har brug for.

Køb den højeste kvalitet værktøjer, du har råd, og endnu vigtigere - at tage sig af dem. Vask dem med sæbevand efter hver beskæring session for at slippe af små bidder af træ, der klemmes fast dem, og også for at vaske væk nogen insekter og sygdomme, du måske har samlet op under arbejdet. Tør dem og derefter sprøjte med lidt husstand smøremiddel, så de er klar til din næste session.

LTK: Hvilke centrale punkter er vigtige at vide, når beskæring buske?

CC:

  1. Identificer din busk, så du ved, hvad dens naturlige vane er (gråd, opretstående, pyramide, rund, topiary)
  2. Klip døde og beskadigede grene.
  3. Klip suckers, der kommer op fra rødderne.
  4. Klip krydsende grene, der gnider eller måske gnide hinanden i fremtiden.
  5. Skær grene, der går den forkerte vej fra den naturlige form af anlægget.

Flere Beskæring Tips

LTK: Er der nogen buske, som ikke bør beskæres?

CC: Viburnums og magnolier ikke kan lide en masse beskæring. De vil sende en masse suckers hvis de beskæres meget. Så sørg for at plante dem i et rum, hvor de vil have masser af plads til at vokse og ikke skal beskæres.

LTK: Hvornår er det bedste tidspunkt at beskære buske?

CC: Det bedste tidspunkt at beskære buske er, når du har tid til at gøre det! Efter komplicerede diagrammer på når at beskære dette, og hvornår man skal beskære det er bare alt for kompliceret. Medmindre du laver en drastisk beskæring, det virkelig betyder ikke noget. Hvis du virkelig bekymret for at miste blomster, så de fleste buske kan beskæres lige efter blomstring.

LTK: Hvad vil du gerne dele om korrekt beskæring?

CC: Hvis du går rundt din have en gang om året, og følge trinene ovenfor, det er alt, du skal have til at gøre for at holde din have ser smuk og holde det sundt.

Læs mere om Beskæring Buske

Hvis du gerne vil se, hvordan en ordentlig beskæring er gjort, vil du nyde Beskæring Buske med din personlige gartner. Denne DVD af Carol Chernega viser, hvordan man beskære over et dusin forskellige buske. Du kan bruge denne 63 minutter DVD fra Carol hjemmeside, One Have ad gangen.

LoveToKnow takker Carol Chernega for at tage sig tid til at dele hendes råd om korrekt beskæring.