Konsekvenser af plagiat

Konsekvenser af plagiat


Konsekvenserne af plagiat kan være alvorlig, så enhver aspirerende forfatter er klogt at sikre, at hun forstår at undgå denne lovovertrædelse.

Hvad er plagiat?

Roget Dictionary definerer plagiat som, "Uautoriseret brug eller tæt efterligning af sproget og tanker om en anden forfatter og repræsentationen af ​​dem som ens eget arbejde."

I en mere praktisk forstand, adfærd, der kan tolkes som plagiat inkluderer:

  • Indsendelse arbejde fuldstændigt skrevet af en anden person som din egen materiale
  • Kopiering dele af materialer skrevet af flere forskellige forfattere og medtage dem i dit eget arbejde
  • Ikke at krediterer udvalgte citater eller originale ideer til den korrekte kilde
  • Genbrug materiale, du skrev i fortiden
  • Udførelse af mindre omskrivninger af en anden forfatters arbejde og forsøger at passere det ud som din egen

Det er vigtigt at bemærke, at en persons hensigt ikke rigtig faktor i, hvorvidt noget er plagiat. Selv hvis en forfatter kopierer dele af teksten som følge af sjusket forskningspraksis eller uvidenhed om journalistisk etik, er hun stadig anses for at være skyldig i plagiat.

Mange mennesker fejlagtigt tror, ​​at plagiat er kun et spørgsmål, der kommer op, når der beskæftiger sig med uerfarne forfattere. Dette er helt usandt, dog. Plagiat kan ske på alle typer af publikationer, der spænder fra små hjemmesider bemandet med forfattere frisk ud af college for nogle af landets mest prestigefyldte aviser. I 2003 reporter Jayson Blair chokerede journalistik verden, da det blev opdaget, at han havde plagieret mere end 40 forskellige genstande til The New York Times. Han bebrejdede stofmisbrug og bipolar lidelse for sine handlinger, men hans opførsel havde den positive effekt at forårsage mange publikationer til at stramme deres politik vedrørende faktum kontrol og verifikation af kilder.

Akademiske Sanktioner for Plagiat

I et klasseværelse indstilling, vil konsekvenserne af plagiat afhænge af læreren, skolens generelle politik, og graden af ​​den strafbare handling. Mulige følger nævnes:

  • Bliver bedt om at gentage opgaven
  • En automatisk dumpekarakter for opgaven, uden mulighed for at lave det igen
  • En automatisk dumpekarakter for klassen
  • At miste et legat eller har en akademisk pris tilbagekaldes
  • Suspension eller eksklusion fra skole

Hvis du er ved at afslutte kollegium kursusaktiviteter på engelsk, journalistik eller kommunikation, kan du forvente professoren til at tilbringe en del tid at udarbejde om farerne ved plagiat. Afhængigt af, hvad et universitet eller du deltager, kan du endda blive bedt om at underskrive en adfærdskodeks, som angiver, at du ikke vil vende i plagieret materiale til nogen af ​​dine opgaver.

Professionelle Konsekvenser af Plagiat

For en professionel forfatter, vil et plagiat beskyldning skal tages meget alvorligt. Inden for freelance webindhold skriftligt mistanke om plagiat er grund til opsigelse - også selv om plagieret del af teksten er kun et par stykker. Fordi Plagiat skaber kopieret indhold, der er dårligt for placering på søgemaskinerne, er det almindeligt for virksomhederne at køre hver artikel en forfatter har gjort gennem plagiat software eller plagiat afsløring sites. Hvis en artikel ikke består denne automatiske test, vil forfatteren ikke skal betales, og vil ikke blive tilbudt fremtidige arbejde.

Plagiat er sværere at bevise for romanforfattere, men mistanke om plagiat, kan lægge en dæmper på en ellers lovende karriere. Kaavya Viswanathan, forfatter Hvordan Opal Mehta Got Kissed, Got Wild, og fik et liv, havde hendes roman mindede og mistede sin kontrakt for en anden bog efter beskyldninger blev foretaget, at hun plagieret dele af tekst fra flere andre forfattere. En universitetsstuderende dengang, Ms. Viswanathan hævdede ligheder i hendes arbejde var utilsigtet. Imidlertid blev skaden på hendes karriere som professionel romanforfatter allerede gjort.

Når en forfatter rammer store tid, er det ret almindeligt for ham eller hende til at blive beskyldt for at stjæle ideer fra andre mindre kendte forfattere. Berømte forfattere som Stephen King, JK Rowling, og Dan Brown har behandlet højt profilerede plagiat beskyldninger i fortiden. Selv om de var alle fundet ikke ansvarlig, der beskæftiger sig med de juridiske omkostninger og potentiale for dårlig omtale var stadig en betydelig besvær for dem.