Komplikationer af livmoderfibromer under graviditet

Komplikationer af livmoderfibromer under graviditet
Bækkensmerter kan være et tegn på fibromer

Uterine fibromer er et almindeligt fænomen blandt kvinder, og der kan være problemer i forbindelse med tilstedeværelsen af ​​en uterin fibroid under graviditet. Komplikationer kan påvirke både mor og hendes ufødte barn og har brug for at blive behandlet under omhyggelig obstetriske vejledning.

Fibromer: hvordan de præsenterer

En fibroid er en godartet vækst påvirker uterin muskel. Kvinders erfaringer med fibromer varierer voldsomt med nogle der har en fibroid så lille som en blomme, mens andre har flere fibromer, der optager en stor del af bughulen.

Fibromer er almindeligt identificeres, når følgende symptomer til stede:

  • Kraftig blødning - menstruationscyklus ikke selv har tendens til at blive påvirket, dog kan omfanget af blødningen, når en fibroid (s) er til stede være overdrevne og uhåndterligt.
  • Vandladningsproblemer - womem der har store eller flere fibromer kan opleve vandladningsproblemer på grund af det øgede pres på den abdominale rum. Dette tryk udøver sig på blæren og kan forårsage inkontinens eller urin 'hastende «i nogle kvinder.
  • Rygsmerter - igen, for dem med store eller flere fibromer, kan de finde nogle ubehag med tilbage ache. Dette kan være på grund af den store vægt af den voksende masse eller på grund af positionelle problemer det trykker mod spinal nerver.
  • Infertilitet - selvom fibromer tendens til at påvirke kvinder, der kommer mod slutningen af fødedygtige år, yngre kvinder påvirkes også. På grund af nedsat plads i maven og invasion af uterin plads, kan (afhængig af dens placering) fibroid forårsage en fysisk barriere hindre implantation proces af fertilitet.
  • Abdominal masse - for kvinder med store fibromer, udspiling af maven er ikke ualmindeligt. Fibromer kan vokse til en størrelse, hvor de overtager maven og er klart synlige udefra.

Uterin fibroid Under graviditet: komplikationer og risici

Uterine fibromer i en ikke-gravid kvinde kan være ubehageligt nok uden den ekstra komplikation af uterin plads bliver brugt til dyrkning af en fetus.Fibroids i ikke-gravide kvinder har tendens til ikke at forårsage smerte eller virkning for meget på livsstil, men ubehag og andre alvorlige problemer kan opstå, når der er nærvær af en uterin fibroid under graviditet. Komplikationer under graviditet kan nævnes:

  • Blødning - dette er et fælles problem i ikke-gravide kvinder, men risikoen for blodtab under graviditeten kan være betydelige, som kan nogen årsag til vaginal blødning på dette tidspunkt. Uforklarlig blødning kan forekomme i hele graviditeten, derfor er det yderst vigtigt, at fødselslæge holder styr på den gravide kvindes jern niveauer og blodtælling.
  • Smerter - graviditet kan være ubehageligt nok skyldes den stadigt stigende bump. Med tilføjelsen af ​​en uterin fibroid tilsætning til trykket i maven og på ryggen, kan en gravid kvinde finde denne tilstand meget ubehageligt som graviditeten skrider frem. Desværre, bortset fra at finde positioner, som er komfortabel, er der intet, der kan gøres for at reducere smerter forårsaget af tilstedeværelsen af ​​fibroid. Nogle kvinder finder alternative løsninger nyttige, når der beskæftiger sig med smerter og ubehag af denne art.
  • Kejsersnit - afhængigt af størrelsen og placeringen af fibroid kan en kvinde har brug for en kejsersnit på leveringstidspunktet. Hvis fibroid menes at være lav i nærheden af ​​livmoderen, så er det sandsynligt kejsersnit vil være nødvendigt på grund af restriktioner foretaget på størrelsen af ​​fødselskanalen, gør en vaginal levering potentielt umuligt. Beslutningen om levering vil ske efter nøje overvågning via ultralydsscanning af fibroid og dens forhold til livmoderen hele graviditeten.
  • 'Red Degeneration "- dette er en komplikation, der kan forekomme i de midterste måneder af graviditeten forårsager øget risiko for abort eller tidlig fødsel. På grund af trykket i maven, kan blodforsyningen til fibroid begrænses eller afskæres, får det til sidst dø. Dette kan forårsage alvorlige mavesmerter og mulige sammentrækninger i livmoderen. Bør søges akut medicinsk hjælp i tilfælde af sådanne symptomer.

Sjældnere Komplikationer

I tilfælde, hvor et kejsersnit er påkrævet, nogle kvinder oplever alvorlig blødning under proceduren. Selv om dette er en sjælden begivenhed, er det en, at alle kvinder skal gøres opmærksom på, da blødning kan forårsage en trussel mod moderens liv og / eller hendes nyfødte. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at udføre en hysterektomi på samme tid. Kvinder vil blive rådet, at de involverede før kirurgi risici, da det er almindeligt, at samtykke formularer kræver den gravide kvinde at give myndighed i tilfælde af en kirurgisk komplikation.

Placenta abruption er en anden sjælden endnu mulig risiko, når der er nærvær af en uterin fibroid under graviditet. Komplikationer af dette udgøre en farlig risiko for liv spædbarnet og moderen. Placenta abruption sker, når placenta begynder at løsne sig fra livmoderen, således tiden udsulte baby af vital ilt og næringsstoffer, der er nødvendige for at overleve. Tilstedeværelsen af ​​fibroid og det øgede pres i maven kan være en mulig årsag til placenta abruption.

Resterende Aware

Gravid kvinde, der er har en livmoder fibroid bør deltage i alle prænatal udnævnelser til at overvåge fostrets vækst og drøfte med lægen, hvordan fibroid kan påvirke graviditeten og efterfølgende fødsel.

Kun nogle kvinder opdage tilstedeværelsen af ​​en fibroid under rutinemæssige graviditet undersøgelser er det derfor vigtigt, at fuld uddannelse af risikoen er givet for at sikre en sikker graviditet fortsætter, der ikke forårsager skade på mor eller barn.