Kombucha kultur

Kombucha kultur
Kombucha kultur og te ingredienser.

Kombucha kultur, der ofte omtales som en Kombucha-svampen, er grundlaget for Kombucha te. Produktet fermenteres ved tilsætning til brygget te og sukker, hvilket skaber en te drink, at mange krav har ikke blot ernæringsmæssige fordele, men helbredende egenskaber også. Kulturen selv er blevet anvendt i århundreder i hele verden.

Kombucha kultur Basics

Kombucha kultur er en kombination af bakterier og gær, der, når fermenteret, regenererer sig og vokser til dannelse af en fast masse. Ud over at blive kendt som Kombucha-svampen kulturen også kaldet SCOBY, som står for "symbiotisk kultur af bakterier og gær." Lag af denne Kombucha kultur deles mellem familier og venner, og selv til salg til forbrugerne. Når du har et stykke af kultur, kan du dyrke dine egne Kombucha derhjemme.

Hvis du ikke kender nogen med en eksisterende Kombucha kultur, kan du købe dem på en række forskellige forretninger både i personligt eller online. Da Kombucha er lavet uden animalske produkter, kan det være en fantastisk tilføjelse til enhver vegetar eller vegansk kost.

Hvordan Kombucha kultur dyrkes

For at starte den voksende proces kulturen mest almindeligt anbragt i en blanding af brygget sort te og sødestoffer og fik lov at sidde. Andre te, såsom grøn eller rød te, kan anvendes til dette formål, selv om urtete tendens til ikke at fungere godt. Raffineret eller organisk rørsukker normalt anvendes som sødemiddel. Denne blanding kræver også en sur element, som kommer i form af brygget Kombucha te, eller hvid eddike.

Over tid Kombucha kulturen vokser og bliver en flad masse, der ligner en stor svamp top. Nye Kombucha lag vokser på bunden hver gang kulturen fermenteres til et nyt parti af te, og disse lag kan adskilles til deling.

Sundhedsmæssige egenskaber Kombucha te

Kombucha te er den væske, der er tilbage, når du fjerner den faste kultur. Det er normalt serveres afkølet over is. Denne te kan købes i helsekost butikker, naturlige helbredende virksomheder, eller online, og er ofte krydret med urter eller urtete. Det kaldes champignon te eller Manchurian te.

Kombucha kulturen og den deraf te er blevet kaldt en "sundhed tonic" og en "eliksir for livet." Te er afgiftende, og hjælpemidler i fordøjelsen. Bakterierne fra kulturen er et probiotikum, og virker meget på samme måde som de aktive bakteriekulturer i yoghurt. Ud over disse fordele, har mange andre er blevet hævdet, men ikke alle af dem er bevist. Nogle mennesker hævder, at Kombucha kan hjælpe med:

 • Sletning af huden af ​​acne, alderspletter og andre tilstande
 • Regulering afføring
 • Lindre smerter fra muskelsmerter
 • Stabiliserende blodtryk
 • Begrænse væksten og udseendet af gråt hår
 • Faldende gigt smerter
 • Bedre syn
 • Healing blære infektioner

Der har været meget få kliniske undersøgelser af den helbredende egenskaber af Kombucha, så det er umuligt at sige med nogen myndighed, som af disse påstande er sande. En anden ting at overveje, er, at Kombucha kulturen selv kan variere fra parti til parti, afhængigt af en række faktorer, herunder:

 • Den type vand, der anvendes
 • Den type te anvendes til fermentering
 • Typen af ​​sukker eller sødestof anvendes
 • Hvor længe te blev fermenteret
 • Alderen på Kombucha kulturen

Historien om Kombucha

Kombucha kulturen er ikke et nyt produkt. Dens oprindelse kan spores tilbage mere end 2.000 år til Kina, hvorfra den bredte sig til Rusland og Østeuropa. Det har altid været brugt som en mave støtte og kineserne mente, at denne "tonic" helbredt fordøjelsessystemet, så kroppen til at regulere sig selv.

Hvor de vil købe Kombucha kultur

Du kan finde Kombucha kultur til salg online, samt Kombucha te, startsæt, og instruktioner til brygning dine te derhjemme. Her er nogle gode steder at starte din søgning:

 • Økologisk-Kombucha
 • Naturlægemidler
 • Glad Herbalist

Sørg altid for, at din brygning miljø er ren, dit udstyr er rent og sterilt, og at din Kombucha kultur er frisk og fri for mug, før du begynder at brygge te.