Kom godt i gang med Landscape Design

Kom godt i gang med Landscape Design

At nyde haver til fulde, skal gartnere til sidst overveje landskab design. Hvad vi planter og hvor vi plante det er ofte et spørgsmål om impuls. Der er ikke noget galt med blot at plante et par ting, du elsker, men du får mere brug fra din plads og mere værdi for dine penge, hvis du tager dig tid til at planlægge et landskab design.

Hvad skal overveje

Funktionalitet af hvert område

En samlet design til din ejendom omfatter mellemrum til at tjene en række funktioner. Overvej, hvad formålet hvert område vil tjene, når du laver landskab designvalg.

Kom godt i gang med Landscape Design

Den del mellem huset og gaden er traditionelt konstrueret til "bremse appel", framing huset og gøre det ser attraktivt for folk walking eller kørsel forbi. Nem adgang er vigtig, da giver de besøgende en klar tilgang til hoveddøren. Parkering kan også være en overvejelse.

Baghaven er traditionelt forbeholdt familieaktiviteter. Dine valg vil i høj grad afhænge dine vaner og de af din familie. Du kan omfatter en udendørs madlavning område samt sidder og spise områder. Du kan få brug en legeplads for børn eller en øvelse område til kæledyr. Din køkkenhave er sandsynligvis placeret her, og du kan også brug for et sted at potteplanter og andre haven gøremål.

Hvis du har brug udendørs belysning til nogen af ​​dine aktiviteter, er det lettest at sætte det i, før du tilføjer resten.

Veje

Folk er nødt til at komme fra punkt A til punkt B, og en sti er den bedste måde at lade dem rejse uden at såre din have. En smal, bugtet sti er smuk i en skovhave, men det er ikke praktisk fører fra garagen til køkkendøren. Folk vil gå den korteste vej, så giv dem en forberedt overflade og gemme din have.

Boundaries

Moderne værfter og haver tendens til at være ret lille, hvilket gør det særlig vigtigt at overveje grænser i designe dit landskab.

Kom godt i gang med Landscape Design

For det sidste århundrede, har amerikanerne haft en tendens til at lade deres græsplæner løbe ind i deres naboers græsplæner uden nogen formel afgrænsning, hvilket gør hele området til at ligne en stor park med huse spredt om. Hvis du og dine naboer foretrækker åbne rum, fortsætte traditionen, med alle midler!

Overvej hegn hvis du har brug for at beskytte børn eller kæledyr fra trafik, frasortere udsigten, eller bare give dig selv lidt privatliv. Mange smukke hegn er tilgængelige i dag, og de bliver mere populære hvert år.

Hvis en del af udsigten er særlig smuk, overveje at organisere dine beplantninger at understrege det. Du kan indramme en kirke spir med smart placerede træer, eller åbne en visning i et nærliggende træ.

Landscape Design Værktøj

Millimeterpapir

En skala plan er det første værktøj en gartner vil bruge. Dette hjælper med at give en samlet balance til haven og gør det muligt for designeren at se, hvordan de forskellige elementer passer together.Start ved at måle din værftet præcist, og overføre målingerne til millimeterpapir. Markér alle funktionerne på din plan - både menneskeskabte dem ligesom indkørsler, stier og skure og naturlige dem som træer og buske.

Så let trække i de planter, du ønsker at inkludere. Overvej de voksende behov for hvert anlæg, hvor de vil blomstre og i hvilke farver, farve og tekstur af blade, og plante højde. Når du lægger dem på planen, skal du sørge for at angive deres modne størrelse. En busk plantet for tæt på fortovet vil være en daglig gene, og en plan vil hjælpe dig med at undgå disse problemer.

Du skal have flere versioner af planen, en hver for tidlige forår, sent forår, tidlig sommer, sensommer, efterår og vinter. Nogle designere trækker hver enkelt plan på et lag af acetat, så de kan overlejres at se, hvordan en plante vil følge den anden i hvert område.

Billeder

Højden og farven på planterne i din have, kan give en følelse af harmoni og balance, eller de kan skabe en ubehagelig rod. Billeder taget det foregående år, kan hjælpe med this.Look på hvert foto med en analytisk øje. Er den samlede profil af haven fryd for øjet? Måske du har brug for mere højde i et område, mindre i en anden. Hvis alle dine planter har bløde, runde konturer, kan du ønsker at placere noget med skarpe, kantede blade på flere områder for at give kontrast. Prøv at tegne konturerne af nye anlæg på billederne for at få en reel ide om, hvordan de vil se. Billeder er også nyttige til farvevalg i haven. Er dine farvekombinationer tiltalende? Overvej farve og tekstur af blade samt blomster - du vil se på bladene for en langt længere periode.

Du vil have en række fotografier taget hele havearbejde sæsonen for at bruge denne teknik effektivt. Dog kan selv et par billeder give dig en god start til at skabe en ideel landskab design.

Software

Der er snesevis af software programmer på markedet til at hjælpe gartnere designe deres haver. Før du investerer i et program, skal du prøve den ene på den virtuelle landskab design websted fra BBC. Du skal bruge Shockwave på din computer til at køre programmet, men det kan downloades på hjemmesiden.

Hvis du tror du er klar til en mere sofistikeret design værktøj, og afhængig af dit niveau og computer kyndige, der er et program derude for dig.

Nogle top landskabspleje design værktøjer kan nævnes:

  • Master Landscape Pro & Home Design: Topkarakter landskab design værktøj med en omfattende liste over funktioner
  • Forestil Pro: Topkarakter landskab design værktøj præget af enkel grænseflade
  • Brugerdefineret LandDesigner 3D Design Home & Garden Suite: godt værktøj til en tiltalende pris (under $ 20)
  • Total 3D Home & Landscape Design Suite: let interface
  • Gør det selv Deck Designer, Gårdhave Designer, og Shed Project Planner: billig dæk og gårdhave designværktøjer

Når du vælger den bedste software, først sammenligne liste over funktioner og beslutte, hvilke der er de vigtigste for dig. Husk, at flere funktioner ikke nødvendigvis betyder bedre. Hvis du ikke har brug for alle de klokker og fløjter af en omfattende design værktøj, så vælge et program med færre funktioner, men en enklere brugergrænseflade eller online tutorials og uddannelse.

Generelt den bedste landskab design software giver dig mulighed for at importere billeder af dit hjem og ejendom, se projekter i to og tre-dimensionelle tilstande, og se dine designs i forskellige lys. Du bør også være i stand til at projicere din landskab design ind i fremtiden og se, hvad dine plante valg vil se ud fem eller ti år fra den nuværende.

Have Notebook

Du tror, ​​du vil huske, men du vil ikke. Derfor en notebook er det vigtigste redskab til landskab design. Hold en kørende rekord, mens du arbejder i haven. Medtag noter om planter og deres vaner, men stopper ikke der. Skriv ned muligheder, som de opstår for dig. Hvis du pludselig tænke på en anden blomst, der ville se godt ud til den, du deadheading, skrive det ned. Hvis du beslutter dig for en del af din have brug for mere højde, holder en liste over mulige planter. Dine noter vil hjælpe dig med at beslutte, hvilke ændringer at gøre, og hvilke planter til at bestille, når du planlægger for næste år i din landskab design.