Koldt vejr Planter og blomster

Koldt vejr Planter og blomster

Koldt vejr planter og blomster er dem, der er robuste nok til at modstå konsekvent kølige temperaturer og lejlighedsvis frost, is storm eller snestorm. Mange falder grøntsager og blomster sidst i hele vinterhalvåret, hvis vinteren er mild nok, så overvej disse anlæg du så på planteskolen eller havecenter i efteråret som potentielle tilføjelser til haven i vintermånederne. Så længe kan arbejdes jorden, kan du fortsætte med at plante, selv huske på, at langvarig dyb fryser og kraftige snefald kan dræbe selv de mest hårdføre planter.

Valg til koldt vejr Planter og blomster

Der er mange mulige valg af koldt vejr planter og blomster til haven. Ikke alle er egnede til hver havearbejde zone, så tjek med din lokale County Cooperative Extension kontor eller kigge i en god plante leksikon eller guide til at bestemme egnethed til din placering.

Spiselige grøntsager

Nogle grøntsager foretrækker kølige eller kolde temperaturer, og fortsætte med at vokse i hele vinterhalvåret. De fleste bør påbegyndes i den udendørs haven seng i efteråret, men nogle kan blive plantet i slutningen af ​​vinteren, afhængigt af din havearbejde zone. Løg, purløg og porrer alle gøre godt i det kolde vejr haven. Fall-sået spinat, chard og grønkål kan overleve vinteren, især en smule beskyttelse, såsom barkflis eller en kold ramme med. Du kan klippe ud de yderste blade til et måltid eller salat og overlade resten af ​​planten i haven for at fortsætte med at vokse og trives.

Ornamental Kale og Kål

Selv om de fleste mennesker tænker på grønkål og kål som grøntsager at spise, ornamentale sorter bugne, og disse giver flotte detaljer i haven. Ornamental sorter kan modstå kulde og ofte har attraktive, lyse pink, magenta og grønne blade. Pjusket blade tilføje interesse for haven.

Stedmoderblomster

Stedmoderblomster er ofte tænkt som forårsblomster, men i zone 7 til 10, de kan plantes i efteråret til vinter blomster. Mange vil overleve, hvis givet bare en lille smule af beskyttelse mod de værste vinter voldsomme angreb.

Witch Hazel

Witch hazel er buske eller små træer, der producerer vinteren blomster, tjener planten kaldenavnet på Winterbloom. Du kan vide navnet fra Skønhedspræparater. Barks og blade ofte destilleret i alkohol for at skabe en astringerende til fedtet hud. Witch Hazel buske og træer producerer gule blomster i løbet af januar eller februar, lysere kedelig vinterlandskab. De kan blive op til 20 meter høj, så vælg den placering til din troldnød klogt, at holde det væk fra elledninger og langt nok væk fra huset, så det ikke vokser mod strukturen.

Hellebores

En diskussion af koldt vejr planter og blomster ville være ufuldstændig uden at nævne hellebores. Hellebores eller fastetiden Roser er små planter, der blomstrer december til marts. De har klokkeformede blomster i nuancer af hvid, pink og mørk pink eller rød.

Stedsegrønne buske

Mange stedsegrønne buske giver lyspunkter af grønt i landskabet hele de kolde vintermåneder. Holly, med sine brogede blade og lyse røde bær på hunplanterne tilbyder et attraktivt landskabspleje mulighed. Junipers også give attraktive sølvfarvede-grønne blade og blå-grå bær om vinteren. Både kristtjørn og enebær tiltrække fugle til haven, også ved at give skjulesteder i dårligt vejr samt bær at spise.

Andre planter at overveje

Hvad med de tulipanløg du har glemt at plante? Så længe du stadig kan grave ned i jorden dybt nok til at plante dem til den anbefalede dybde, gå videre og plante dem. De har brug for en længere periode med koldt vejr, men selv et par uger under jorden skal være masser af tid for dem at blive klar til deres forår show.