Koffeinindhold i grøn te

Koffeinindhold i grøn te


Mængden af ​​koffein i grøn te ofte overrasker folk, der opgiver deres java vane og skifte til te, tænker, at en sund drik som te ikke vil gøre deres hjerter race eller fremkalde søvnløshed. Grøn te indeholder ca. 50 milligram koffein i gennemsnitlig otte-ounce kop, afhængigt af kvaliteten af ​​te, og hvordan det er brygget. Alligevel grøn te er stadig en af ​​de bedste valg ud af alle koffeinholdige drikkevarer.

Hvor grøn te sammenligner til andre drikkevarer

For at forstå, hvordan grøn te sammenligner med andre drikkevarer i form af koffein indhold, er det nyttigt at se på fakta.

Nedenfor er en handy diagram at sammenligne koffeinindhold i grøn te med andre koffeinholdige drikke. Alle foranstaltninger er en standard otte-ounce servering.

Koffeinindhold i drikkevarer
Beverage (8 oz) Koffeinindhold
Kaffe, regelmæssig 95 milligram
Kaffe, instant 62 milligram
Kaffe, koffeinfri 2 milligram
Sort te 47 milligram
Grøn te 30 til 50 milligram
Cola sodavand 35 milligram
Diet Cola læskedrik 47 milligram

Komponenter, der påvirker koffein i grøn te

Mange mennesker er følsomme over for koffein rapport, at grøn te ikke giver dem rystesyge, rystelser og søvnløshed ofte relateret til sort te, kaffe eller cola. Faktisk folk ofte rapporterer følelse rolig efter sipping grøn te. Hvorfor er effekten af ​​koffein i grøn te forskellig fra andre drikkevarer? Svarene ligger i de kemiske sammensætninger af udbuds- unge skud høstet at gøre høj kvalitet grøn te.

To forbindelser, L-theanine og epigallocatechingallat (ECGC), kan afbøde virkningerne af indholdet af grøn te koffein, hvilket gør det mere spiselig for de følsomme over for koffein. De sundhedsmæssige fordele ved at drikke grøn te, ligesom kræftforebyggelse og hjerte-kar-sundhed, også kan opveje ulemperne ved indtagelse koffein. Disse forbindelser stimulerer immunforsvaret, giver grøn te sit ry som et anti-cancer middel. Naturlæger læger og kinesisk medicin praktiserende læger ordinere te til behandling af forskellige lidelser, og kineserne har brugt te medicinsk i århundreder.

L-Theanine Counters Koffein

L-Theanine (theanine), en aminosyre, der findes i grøn te, fremmer følelser af afslapning. Da forskerne undersøge virkningerne af theanine, de opdager, at det virker med mange hjernen kemikalier i forbindelse med humør, herunder dopamin, serotonin og GABA. Nogle laboratorieforsøg tyder på, at theanine inducerer alfa bølger i hjernen, som er kendetegnende for en afslappet mental tilstand. Fordi grøn te indeholder en overflod af theanine, forskere spekulere, at theanine tællere effekten af ​​koffein og tager brodden af ​​disse koffein rystesyge.

EGCG afbøder koffeinindhold

Den anden komponent i grøn te, der ændrer koffein effekter er EGCG. Dette mirakel stof stimulerer kroppens immunsystem i et utal af måder. Science Daily rapporterer, at EGCG kan være effektiv i bekæmpelsen bakteriel sepsis, og ofte dødbringende bakterieinfektion. Ud over sin stærke immunsystemet aktivitet EGCG afbøder koffeinindholdet i grøn te. Som du brygge en dampende kop grøn te og hæld varmt vand over tebladene, tyder på, at EGCG binder til koffein og neutraliserer dens virkninger.

Koffeinindhold i grøn te
Loose Leaf Green Tea

Tips til Minimer koffein i grøn te

Nogle mennesker er meget følsomme over for koffein, og drikker de anbefalede 14 til 16 ounces grøn te hver dag stadig gør dem føler usikker eller nervøs. For at minimere koffein i grøn te, kan du prøve følgende:

  • Start langsomt. I stedet for at hoppe lige ind i en grøn te regime, nippe lidt ad gangen.
  • Drik te tidligt på dagen. Hvis du er plaget af søvnløshed ved at indtage koffein, drikker koffeinholdige drikkevarer tidligt på dagen. Dette giver koffein tid til at arbejde ud af dit system.
  • Brug løsblade te i stedet for te poser. Teposer indeholder ofte fyldstoffer, der kan omfatte højere koffein-indhold sort te blandet med grøn at nedbringe produktionsomkostningerne.
  • Kassér den første infusion. Du vil barbere adskillige milligram koffein. Eksperimenter med infusionstider at finde den gyldne middelvej mellem mindre koffein og stor smag.
  • Prøv koffeinfri grøn te.

Gør Switch

Hvis du er afhængig af flere kopper kaffe for at komme igennem dagen, overveje at skifte mindst én kop til grøn te. Derfra kan du gradvist skifte forholdet, høste de sundhedsmæssige fordele af grøn te. Hvis du ikke er vant til sipping på kaffe eller te af nogen art, begynder at indføre te til dit liv gradvist. Også være klar over, at du måske nødt til at lære at kunne lide grøn te, så ikke bare prøve en kop og stop; det kan være en erhvervet smag. En drink med sådan et positivt omdømme er værd at prøve, og der er endda måder at undgå rystesyge, hvis du er følsom over for koffein.