Klassisk musik at lytte til, mens man studerer

Klassisk musik at lytte til, mens man studerer

Hvis du kan lide at have lidt baggrundsstøj, mens du studerer, kan lytte til klassisk musik være vejen at gå. Instrumental musik som disse klassiske valg kan give en behagelig atmosfære, som kan bidrage til at øge dine studier.

Klassisk musik for at studere

Klassisk musik kan passe regningen for ikke-distraherende musik, som hjælper dit fokus i stedet for at hindre det. Kig efter musik, der har et ret snævert dynamikområde (højt og blød), og omfatter ikke vokaler eller sangtekster. Klassisk udføres af lille kammer grupper, såsom quintets er et godt valg, som det er klassisk musik udført på klaveret. Følgende liste vil få dig i gang.

Sonate for to klaverer af Wolfgang Amadeus Mozart

Sonate for to klaverer er musikken, der anvendes i mange undersøgelser om musik og hjernens funktion, herunder den undersøgelse, lancerede Mozart Effect. Stykket spilles helt på to klaverer uden ekstra instrumentering. Andante sektion er særdeles fredeligt og beroligende.

Clair de Lune af Claude Debussy

Clair de Lune er en klaverstykke har en lyrisk melodi, der skaber en meget rolig og fredfyldt atmosfære, hvilket gør den ideel som en rolig undersøgelse baggrund stykke.

De fire sæsoner af Vivaldi

De fire sæsoner er et sæt af fire violinkoncerter, der musikalsk skildrer forår, sommer, efterår og vinter. Foråret er den mest anerkendte af de koncerter og har en optimistisk sonate bakkes op af strenge. En undersøgelse viste, at lytte til musik af Vivaldi boostet mental vitalitet.

Piano Sonata in B Minor Op. 91 af Christian Sinding

Sinding Klaversonate i B Minor er lyrisk og afslappende, perfekt til baggrunden undersøgelse musik. Den er udstyret med et af Sinding mest kendte værker, raslen af foråret.

Koncert for cembalo, strygere & Continuo No. 2 i E Major af Johann Sebastian Bach

Koncert for cembalo, strygere & Continuo No. 2 i E Major er en livlig stykke kammer, der opretholder en forholdsvis stabil dynamikområde overalt. Rytmen og modpart kan hjælpe med at organisere tanker.

Meditation fra thailændere af Jules Massenet

Der er mange instrumentale versioner tilgængelige af denne smukke Jules Massenet stykke, Meditation fra operaen thailændere, som kan hjælpe dig med at fokusere og koncentrere sig. En af de bedste er en cello-version af Yo Yo Ma.

Vocalise af Sergei Rachmaninoff

Vocalise er skrevet til den menneskelige stemme. Det har ikke lyrics, dog. I stedet Rachmaninoff skrev stykket til en tenor eller sopran stemme synger en enkelt vokal hele melodien. Stykket er også tilgængelig i en række smukke instrumentale versioner, herunder en af ​​Itzhak Perlman på violin.

Concierto de Aranjuez af Joaquin Rodrigo

Skrevet for klassisk guitar og orkester, Concierto de Aranjuez har en dejlig, lilting melodi. Adagio fra stykket er særligt dejlige, og giver en beroligende atmosfære.

Piano Sonata No. 17 i d-mol af Ludwig van Beethoven

En smuk klaver sonate af Beethoven, dette stykke mildt stimulerende endnu lyrisk på samme tid, hvilket giver både optimistisk og beroligende virkninger.

Canon i D-dur af Johann Pachelbel

Denne velkendte stykke, også bare kendt som Pachelbels kanon, blev oprindeligt scoret tre violiner og basso continuo. I dag kan du finde det i en vifte af instrumentering spænder fra solo piano til fuldt orkester. Det velkendte, beroligende melodi tilbyder en passende kulisse for at studere.

Andre stykker til at lytte til

Udvid dit studie spilleliste med nogle af de klassiske valg:

 • Trois Gymnopedies af Erik Satie - en suite af tre klaverstykker
 • Piano Concerto i C-dur af Wolfgang Amadeus Mozart - En klaverkoncert for fuldt orkester
 • Pavane af Gabriel Fauré - Et stykke oprindeligt skrevet for klaver, men ofte arrangeret for fuldt orkester
 • Water Music af Georges Friderich Handel - En barok Periode klassiker af tre suiter for fuldt orkester
 • Swan Lake af Pytor Ilyich Tchaikovsky - Den russiske komponist klassiske ballet score
 • 24 Præludier af Frédéric François Chopin - 24 klassiske præludier for klaver
 • Luft på G String af Johann Sebastian Bach - Fra anden bevægelse af Bachs Orchestral Suite No. 3 i D-dur
 • Sonate for violin og klaver i A Major (Grand Duo) af Franz Schubert - Komponistens posthumt udgivet fire bevægelse sonata
 • Reverie af Claude Debussy - En smuk klaverstykke af den franske komponist, som du kan finde i en vifte af instrumentale arrangementer

Gør dit eget Playlist

Du kan lave dine egne klassiske spillelister for at studere ved hjælp af online radiostationer. For eksempel:

 • Pandora tillader dig at vælge en musikgenre eller kunstner. Det giver da musik af denne kunstner, samt lignende musik.
 • Last.fm giver personlige anbefalinger til afspilningslister baseret på musik, du lytter til på sitet.
 • Spotify kan du oprette træk og slip afspilningslister og giver også genre-specifikke radiostationer. Du skal tilmelde dig denne service, før du kan bruge det, dog.
 • Live365 giver musik stationer i en vifte af genrer, herunder klassisk.

Musik og studere

Der er en masse polemik i videnskabelige kredse om, hvorvidt lytte til musik, mens du studerer er nyttigt eller skadeligt. Mens resultaterne af videnskabelige undersøgelser er blandet, kan nogle resultater være nyttigt, når du vælger en spilleliste for at studere.

The Mozart Effect

I 1993 en begrænset rækkevidde undersøgelse offentliggjort i Nature viste, at de studerende lytter Mozarts Sonate for to klaverer erfarne til en midlertidig stigning i scores på en rumlig ræsonnement test. Denne effekt varede omkring ti minutter. Resultaterne undersøgelsens gjort en enorm plask i medierne, og stigningen i den fysiske evne til at ræsonnere blev anset for "The Mozart Effect". Desværre med den populære rapportering af resultaterne begyndte folk at misfortolke dem, der mener, at lytte til Mozart må forbedre den kognitive funktion. Resultaterne førte til en byge af yderligere undersøgelser af effekterne af musik på hjernen, men. Mens undersøgelser har haft blandede resultater, er der tegn på, at lytte til sådan musik kan forbedre den kognitive funktion.

Typer af musik at vælge

USA Today bemærker resultaterne af flere undersøgelser, der viser følgende:

 • Musik med tekster kan være distraherende, især i læsning og skrivning opgaver.
 • Musik, der er for at stimulere (hurtigt, højt, masser af op-og nedture i dynamikområde og energi) kan vise sig en distraktion.
 • Hurtig, høj musik forstyrrer læseforståelse.

Mere effektive Studies

Alle har forskellige studievaner, men det kan nogle gange hjælpe til at gøre små ændringer for at se om du kan maksimere din studere tid. Prøv at tilføje nogle klassiske baggrundsmusik til din næste studie session for at se, om det har nogen effekt på din indsats.