Katte, der lyser i mørke

Katte, der lyser i mørke


Det kan synes svært at tro, men der er virkelig er katte, der lyser i mørke. Find ud af hvordan og hvorfor genetikere er at ændre kat gener og de fordele, såsom eksperimenter kan give i fremtiden.

Rigtige Katte, Glow in the Dark

Glow-in-the-mørke katte kan synes som noget ud af en futuristisk science fiction show, men de er en realitet, og de er her. I mindst to separate laboratorier, har genetiske forskere manipuleret generne i klonede killinger at producere fluorescerende kattefamilien. En gruppe koreanske forskere skabte katte, der lyser rødt, mens en anden gruppe af forskere ved Audubon Nature Institute i New Orleans producerede killinger der lyste grønt.

Den proces, der anvendes af begge labs er temmelig ens. Forskerne høstede celler fra en donor hunkat og indsættes en genetisk kode for at frembringe fluorescerende protein i disse celler. Dette protein svarer til en, der giver nogle fisk evnen til at gløde. Dernæst blev disse kerner med de ændrede genetik indsat i hunkat æg at skabe klonede fostre og blev implanteret tilbage i kattens uterus, hvor de kunne drægtighed og til sidst blive leveret via C-sektion.

Som et resultat af denne genetiske forsøg, kun kattens hud har evnen til at gløde i mørket. Så fluorescens kun indlysende omkring kattens ansigt og mund, selvom det kan ses på sine trædepuder og bug, hvor håret er sparsom. Hvis katten blev barberet, ville gløden være indlysende i hele kroppen, når de ses under et ultraviolet lys. Under normale lysforhold, katten ser lige så normal som enhver anden kattedyr.

Genetiske forskningsformål

Spørgsmålet rejser; Hvorfor skulle nogen ønske at oprette katte, der lyser i mørke? Svaret er, at disse dyr skulle vise sig uvurderlig til forskning vedrørende den rolle genetik spiller i en lang række sygdomme. Tænk hvis forskerne kunne isolere det gen, der forårsager kræft og fjerne det, før sygdommen nogensinde har en chance for at udvikle sig. På den modsatte side, hvad nu hvis forskerne kunne indsætte en genetisk kode i en patients DNA, der ville helbrede dem? Mulighederne afgjort eksisterer, men det vil tage yderligere forskning og forsøg at gøre disse metoder levedygtig. Glow katte måske bare hjælpe yderligere fremme disse mål.

Her er den forudsætning. Forskere kan indsætte genetiske koder, men det er svært at fortælle, hvis implantation var vellykket. Det tager normalt lang tid at fortælle, hvis der er opnået de ønskede resultater. Ved at tilføje det fluorescerende protein, de havde en hurtigere måde at fortælle, hvis implantation var en succes, og at cellerne vil formere sig i de klonede killinger. Forskerne håber at bygge videre på denne succes og i sidste ende implantere mere komplicerede koder til at tackle en række sundhedsproblemer hos dyr og mennesker.

Et andet spørgsmål kunne være, hvorfor katte blev brugt i eksperimenter, der i sidste ende skal hjælpe mennesker? Dyreforsøg til gavn for mennesker, er ikke noget nyt, men det er håbet, at betingelserne er langt mere human end de var tidligere. Da det viser sig, katte faktisk har en lignende genetisk makeup til folk, så de var et naturligt valg til at prøve teknikken. Det skal bemærkes, at de fluorescerende genetik er på ingen måde skadeligt for katte, der har modtaget dem. Disse dyr er normal i enhver anden henseende.

Se nogle eksempler

  • Gløden kat produceret af Audubon Nature Institute, kærligt døbt "Mr. Green Genes", blev rapporteret om ved MSNBC.com og andre nyhedskanaler.
  • De producerede i Korea katte kan ses i denne video produceret af CNN.

Glow in the Dark kæledyr

Hvis tanken om at eje en kat, der lyser i mørket appellerer til dig, ikke får din håb enhver tid snart. For nu i hvert fald, disse katte er simpelthen værdifulde forsøgsdyr, der måske en dag bidrage til en større forståelse af visse sygdomme, og at forståelse kan føre til kure for kræft, diabetes og mere. Alligevel tanken om glød katte er spændende. Forestil at kunne se din kat gemmer sig under en seng eller på bagsiden af ​​dit skab. Det kunne gøre nogle kæledyr elsker liv med deres katte blot et touch lettere.