Kat nægter at yngle

Kat nægter at yngle


Hvad kan du gøre, når din kat nægter at avle?

Min kat nægter at yngle

Min kvindelige skotske Fold vil ikke lade den mandlige makker med hende. Alle tegnene er der, men hun kæmper ham voldsomt, når han kommer tæt. Han har endda ridser på hans ansigt.

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe denne parring sammen?

~~ Janice

Ekspert Svar

Hej Janice,

Lad mig begynde med at spørge dig et par spørgsmål.

  • Er en af ​​disse katte første timere eller begge dele? Det er normalt lettere at arbejde med en erfaren mand.
  • Hvor godt kender de kender hinanden?

Den gode nyhed er, at du har masser af tid. Kun hunde kommer i sæsonen en gang eller to gange om året, så hvis du går glip af din chance for du har en lang ventetid for den næste lejlighed. Da katte kommer i varme om hver anden uge, kan du råd til at tage lidt ekstra tid.

Først, selvom din kvinde viser de sædvanlige tegn, der kan indikere det er tid til at yngle, hun stadig er måske ikke helt klar. Hendes voldsomme kampe er god indikation af dette. Jeg vil ikke forsøge at tvinge situationen, som den er.

For det andet kan det være nyttigt at lade kattene bruge tid omkring hinanden uden cooping dem sammen. Hvis de hver har plads nok til at trække sig tilbage, kan din kvinde føler mindre behov for at angribe. Hun kan være villig til at acceptere ham, hvis hun har lidt tid at vænne sig til ham.

For det tredje, hvis det mandlige ikke er en af ​​dine egne, og der er ikke så meget mulighed for to at tilbringe tid sammen, kan du anmode hendes ejer lade dig låne et element af hans, der ville have hans duft på den. Put det i hendes foretrukne hvilested, så hun kan vænne sig til hans lugt, og forhåbentlig vil hun varme op til ham lidt mere.

Det er altid nemmest når vi kan lade naturen køre det er selvfølgelig, men hvis du er fast besluttet for en parring til at ske denne gang, vil jeg foreslå du kontakte din dyrlæge og se, hvad han / hun foreslår. Katte er normalt tilladt at avle mange gange i en varme cyklus for at sikre de kvindelige ægløsning. Hvis denne parring ikke virker, skal du måske finde en anden mand, at hun vil acceptere.

Held og lykke ~~ Kelly

Må UV Lights Tilskynde Katte at yngle

Jeg har i øjeblikket avle persisk og Himalaya katte. Jeg har to hunner og en han. Jeg har bemærket, at i de kolde måneder af vinteren (selvom han er indendørs), min mand er helt uinteresseret i avl ... selv når mine hunner er i brunst. Kom foråret, han er klar igen. Nogen fortalte mig, at hvis du holder en naturlig UV-lys på i det område, de tilbringer det meste af deres tid, at det vil opfordre ham til at yngle. Kender du det? Hvis dette er tilfældet, vil jeg gå købe en i dag! Tak for din tid.

~~ Betsy

Ekspert Svar

Hej Betsy,

Fremragende spørgsmål! Jeg har hørt om lysene bliver brugt til at fremkalde varme i hunnerne som katte er polyestrous. Polyestrous betyder, at de har tendens til at komme i varme under visse årstider. Det er derfor, du ser mange baby dyr i foråret, for eksempel.

Der er forskellige faser i kattens cyklus og om vinteren, når dagene er typisk kortere, vil kattene være i anestrus fase. Hannerne vil ikke være interesseret i parring i løbet af denne tid. De kunstige lys kan narre kattens krop til at tro, det er en anden sæson. Det er typisk anbefales, at du opretter enten 12 timers lys og 12 timers mørke eller 14 timers lys og 10 timers mørke, alt efter hvad der fungerer bedst for dine katte.

Håber det hjælper. Som en ekstra fordel, mange stueplanter elsker lysene. Vær omhyggelig med at vælge planter, der ikke er giftige for dine katte! Held og lykke!

~~ Lori

.