Kañiwa: The Next superfood?

Folk er altid på udkig efter det nyeste og bedste fødevarer til at bidrage til at øge deres sundhed og forebygge risikoen for sygdomme. Udtrykket "superfood" er betaget forbrugere og øget deres interesse i at købe produkter, udråbt som sådan. Teknisk set ordet "superfood" bare et buzzword, som det på nuværende tidspunkt ikke har nogen standardiseret medicinsk definition og der er ingen videnskabelig måde at klassificere fødevarer under dette navn. Imidlertid har ordet label almindeligvis blevet anvendt til fødevarer, der har betydelige sundhedsmæssige fordele, fordi de indeholder store mængder af en eller flere gavnlige næringsstoffer (ofte plantenæringsstoffer, såsom antioxidanter). Fødevarer som blåbær, broccoli og hørfrø er blevet betegnet superfoods og senest mad at deltage i denne kategori er kaniwa.

Hvad er Kaniwa?

Kaniwa beskrives ofte som et korn, men det er faktisk et frø, der er kogt og forbruges som en kornet produkt. Oprindeligt fra Andesbjergene i Peru, kaniwa er forholdsvis ny til USA Det forventes at appellere til folk, der indtager samme næringsrige korn og frø som quinoa, som er blevet enormt populært i de senere år. Kaniwa er relateret til den meget populære quinoa, men har en lille kant over dets korn-lignende modstykke i, at det ikke indeholder nogen saponiner, at en komponent i visse fødevarer, der giver dem en sæbevand, bitter smag og kræver fødevarer skylles godt før det er kogt og spist. Kaniwa frø er mørk rødbrun farve og er betydeligt mindre end sin nære slægtning quinoa.

Kañiwa: The Next superfood?
Kaniwa smag er blevet beskrevet som mild, nøddeagtig og let sødlig - svarende til den smag af quinoa. Dens lille størrelse gør det en fremragende fødevarer skal forkyndes som grød. Ligesom mange andre sunde korn eller korn-lignende fødevarer, kan det også serveres som en nærende side parabol i form af en varm pilaf eller stuetemperatur salat. Kaniwa hurtige tilberedningstid gør det til et glimrende valg for at tilføje til salater, røre-frites, supper og gryderetter, og dens smag par godt med fisk. Det ville også fungere godt i en udstoppet peber fad. Det kan være jordet i mel, som derefter kan bruges til at lave lækker jordagtige husholdningsmaskiner, søde kager og endda varm chokolade. Kaniwa kan anvendes i stedet for mel eller brødkrummer at belægge fisk og kød.

Madlavning med Kaniwa

For den bedste smag, før madlavning toast kaniwa. En kop tør kaniwa kræver 2 kopper vand til at lave mad, med en kop tør hvilket gav 2 kopper kogte. Bring vand i kog, sænk den til en simre, og derefter lade det koge utildækket i ca 15-20 minutter.

Kañiwa: The Next superfood?
Kaniwa er en glimrende kilde til protein, kan prale med en bemærkelsesværdig 16% proteinindhold. Det er også fyldt med fiber, jern, calcium og zink og er en stor glutenfri valg for mennesker med cøliaki. En komplet ernæringsprofil kaniwa er endnu ikke tilgængelig fra det amerikanske landbrugsministerium har Nutrient Database, men med sin forventede stigning i popularitet, kan nærmere næringsdeklaration snart være tilgængelige.

Hvis du vil købe kaniwa, tjekke din områdets helsekost butik eller i bulk sektion på nogle Whole Foods lokationer. Det kan også købes online fra en række forhandlere, herunder Amazon.com.